Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – «Μάτωσαν» οι εισηγμένες με κακά αποτελέσματα εξαμήνου

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – «Μάτωσαν» οι εισηγμένες με κακά αποτελέσματα εξαμήνου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές, που μας θύμισαν άλλες εποχές, η αγορά μας έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με αξιόλογες απώλειες σχεδόν 1,5%. Ξεκίνησε με άνοδο, αλλά πάλι δεν άντεξε. Επηρέασε και το γύρισμα των ευρωπαϊκών σε αρνητικό έδαφος. Πρέπει να κλείσουν τα ανοικτά θέματα και κυρίως αυτά που σχετίζονται με τη διάθεση μετοχών. Βγήκαν πάντως και πιέσεις σε επιλεγμένες μετοχές λόγω μη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα οι παρουσιάσεις από τη Goldman Sachs. Τo έχουν βαφτίσει «non deal road show» σε μία προσπάθεια να μη συνδεθεί με το επικείμενο placement που τόσο «τρόμαξε» την αγορά. Δηλαδή, γίνεται παρουσίαση αλλά όχι για κάποιο λόγο. Δε νομίζουμε πως πιάνει βέβαια ο τίτλος, αλλά τέλος πάντων… Στα 5,2160 ευρώ και στο -2,32%.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες (-3,91%) στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Χτύπησαν και τη συγκεκριμένη. Με μόλις 113 χιλ. τεμάχια την πήγαν στα 33,62 ευρώ και στο -3,61%.

VIOHALCO: Δεν άρεσαν τα αποτελέσματα και βγαίνουν πωλήσεις. Σήμερα με χαμηλό όγκο πάντως στα 5,14 ευρώ και στο -3,02%. Εδώ αγγίζει σημαντική στήριξη.

PRODEA: Πουλάει 43 ακίνητα στην Εθνική Τράπεζα προς 237,25 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα είναι βέβαια πόσο τα είχε δώσει πριν χρόνια η Εθνική Τράπεζα στην Prodea και αν το deal συμφέρει και τις δύο πλευρές.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δεν περιμέναμε κέρδη, αφού τα πολλά δάνεια επηρεάζουν την πορεία των αποτελεσμάτων εξαιτίας τον τόκων. Θα θέλαμε κάτι καλύτερο βέβαια. Πολλά τα χαρτιά που βγαίνουν. Μήνες τώρα, δεν έχουν τελειωμό. Στα 0,4560 ευρώ με απώλειες 6,84% και με όγκο 518 χιλ. τεμάχια.

ΠΑΪΡΗΣ: Μειωμένα τα καθαρά κέρδη, αλλά βελτιωμένα τα EBITDA. Πιέστηκε δυνατά σήμερα, αλλά νομίζουμε πως υπήρχαν και χειρότερες περιπτώσεις από τη δική του. Στο -8,79% και στα 0,9760 ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Εδώ και χρόνια «καίει» χρήμα. Κάποτε μας άρεσε γιατί είχε γεμάτο ταμείο και λέγαμε δε μπορεί κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι ζημιές. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε και πλέον έχει δανεισμό ενώ οι ζημιές συνεχίζονται. Τεράστια βέβαια η απόσταση αποτίμησης με ίδια κεφάλαια, αλλά θέλουμε κάτι παραπάνω.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Βγήκαν και εδώ πωλήσεις και νομίζουμε δικαιολογημένες. Ο τζίρος περίπου ίδιος στο εξάμηνο, αλλά από 2 εκατ. ευρώ EBITDA γύρισε σε -318 χιλ. ευρώ και από 878 χιλ. ευρώ κέρδη, γύρισε σε ζημία 481 χιλ. ευρώ. Στο -2,48% και στα 0,9850 ευρώ.

PERFORMANCE: Πιέστηκε και αυτή και ίσως συνολικά θα πρέπει να δούμε τον κλάδο να κάνει μία επανεκτίμηση στην αποτίμησή του. Με όγκο κάτω από 30 χιλ. τεμάχια έκλεισε λίγο κάτω από τα 4 ευρώ.

REAL CONS: Και εδώ πιέσεις προφανώς λόγω αποτελεσμάτων. Καλό το growth και βελτιωμένα τα κέρδη, αλλά με 50 εκατ. ευρώ αποτίμηση, τα 1,27 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ίσως να είναι λίγα. Στα 2,29 ευρώ και στο -4,58%.

ΕΚΤΕΡ: Έχει δώσει νούμερα για πωλήσεις και κέρδη στη γενική συνέλευση που έγινε πριν από εβδομάδες και περιμένουμε από τη διοίκηση να δημοσιεύσει εξάμηνο, τελευταία και καταϊδρωμένη! Δηλαδή πως μπορεί να εξηγηθεί αυτή η καθυστέρηση; Δικαιολογημένες κάποιες πωλήσεις που μπορεί και να βγήκαν γι΄αυτό το λόγο. Υπάρχει και το θέμα της αξιοπιστίας που παίζει στο ταμπλό. Στα 2,18 ευρώ και στο -4,58%.

REVOIL: Ούτε η συγκεκριμένη ικανοποίησε.

Q&R: Προφανώς και το πρόσφατο ράλι δεν μπόρεσε να δικαιολογηθεί από το εξάμηνο και είδαμε βουτιά της μετοχής. Μεγάλος ο όγκος αφού ξεπέρασε τις 280 χιλ. τεμάχια. Απώλειες 12,81% και κλείσιμο στα 0,5580 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ενώ ο τζίρος ήταν αρκετά πάνω, όπως και τα EBITDA, αυξήθηκαν οι τόκοι και γύρισε σε ζημιές ο όμιλος. Είχε βέβαια και μία σημαντική επιβάρυνση από αναβαλλόμενη φορολογία. Δεν έκανε πράξη η μετοχή σήμερα.

INTRACOM: Υπερβολική η πτώση της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Στα 1,9480 ευρώ και στο -3,33% σήμερα.

ΕΥΑΘ: Στα 3,16 ευρώ η τιμή και στα 115 εκατ. ευρώ περίπου η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης