Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αναδιαρθρώσεις θέσεων στα μικρά, ήπια άνοδος στα μεγάλα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Αναδιαρθρώσεις θέσεων στα μικρά, ήπια άνοδος στα μεγάλα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η αγορά με χαμηλό τζίρο. Φαίνεται πως στα πρώτα λεπτά υπάρχει κινητικότητα σε Alpha Bank, Aegean και Eurobank. Εκτός 25άρη ο ΑΔΜΗΕ ξεχωρίζει. Στα μικρά βλέπουμε πως κάποια αποτελέσματα που δεν ήταν καλά φέρνουν πιέσεις, όπως Ικτίνος, Revoil κ.α.

ΑΠΟΡΕΛΕΣΜΑΤΑ: Δεν πρόλαβαν ένα κάρο πάλι εισηγμένες μέχρι την Παρασκευή να δημοσιεύσουν. Τέλειωσε το εξάμηνο 30 Ιουνίου και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δε βρήκαν χρόνο να κλείσουν αποτελέσματα. Μάλιστα μιλάμε για μικρές εταιρείες που κάποιες δεν έχουν όμιλο. Δηλαδή τι να σχολιάσουμε; Ντροπή…

Σε άλλο θέμα στη στήλη έχουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα που έχουμε συλλέξει μέχρι σήμερα και σε μορφή pdf, ώστε όσοι θέλετε να τα κρατήσετε, γιατί πλέον τα κέρδη αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα και για τη στήλη που έτσι κι αλλιώς με τα θεμελιώδη βαδίζει. Μόλις τα συγκεντρώσουμε όλα θα τα βάλουμε ξανά σε κάποιο από τα καθημερινά σχόλια.

ΟΠΑΠ: Πρόστιμο 24,5 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά από καταγγελίες που έκαναν πρώην πράκτορες του Οργανισμού.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αστραπή το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Δεν πρόλαβε να το ξεκινήσει και το ολοκλήρωσε. Τώρα, βλέπουμε για παράδειγμα πως στις 27 Σεπτεμβρίου αγόρασε 1,4 εκατ. ίδιες μετοχές από συνολικό όγκο 3,4 εκατ. τεμάχια και πως ξεκίνησε αγορές 22 Σεπτεμβρίου, αλλά οι αγορές ιδίων δημοσιεύτηκαν όλες μαζί 29 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έχει πλέον αρχίσει να φαίνεται η αλλαγή στον όμιλο. Τα καράβια, τα μικρά πλέον έχουν δώσει μερίσματα πάνω από την αξία του κεφαλαίου που έχει επενδύσει. Για το μεγάλο τα μερίσματα πάνε στο δάνειο, αλλά έρχονται και από εκεί. Καθαρά κέρδη 2,66 εκατ. ευρώ από ζημία 1,28 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 179 εκατ. ευρώ με αποτίμηση 99 εκατ. ευρώ.

PERFORMANCE: Με αύξηση 40% στο τζίρο έχει μείωση 3% στα κέρδη. Η αποτίμηση στα 57 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,92 εκατ. ευρώ. Δε μπορούμε να πούμε πως μας ικανοποιούν τα κέρδη, αλλά θα κοιτάξουμε ξανά συνολικά τον κλάδο και δεν αποκλείουμε πάλι να είναι από τις φθηνότερες.

REVOIL: Ούτε από εδώ έχουμε ικανοποιηθεί αφού τα καθαρά κέρδη από 3,13 εκατ. ευρώ υποχώρησαν στις 800 χιλ. ευρώ. Θα πάει καλύτερα στο δεύτερο εξάμηνο, αλλά δε περιμένουμε πλέον χαμηλό p/e. Γίνονται επενδύσεις στις ΑΠΕ. Η αποτίμηση των 40 εκατ. ευρώ μάλλον με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι λογική, τουλάχιστον. Στα 1,83 ευρώ με απώλειες 2,92%.

AVE: Θα γίνει νέα αύξηση κεφαλαίου 7 εκατ. ευρώ με τιμή διάθεσης 2 ευρώ ανά μετοχή, την ώρα που η τιμή στο ταμπλό είναι στα 0,5340 ευρώ και τα αποτελέσματα απογοητευτικά. Όμως οι βασικοί μέτοχοι συνεχίζουν να στηρίζουν και ψάχνουν από που μπορούν να βγάλουν κέρδος αλλάζοντας αντικείμενο. Στο εξάμηνο είχε ζημία 4 εκατ. ευρώ και αρνητικά ίδια κεφάλαια κατά 9 εκατ. ευρώ.

Η βασική πλέον θυγατρική του Ομίλου «Retail & More A.E.» η οποία ξεκίνησε τη λειτουργική της παρουσία το 2022 με το άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων Carrefour αναπτύσσει τη δραστηριότητά της, λειτουργώντας ήδη 29 καταστήματα Carrefour τα δύο από αυτά εταιρικά και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών το άνοιγμα ενός ακόμα εταιρικού καταστήματος στη στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη.

Εντός Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί και τυπικά η οριστικά συμφωνηθείσα εξαγορά της αλυσίδας ECONOMY, που λειτουργεί αυτή τη στιγμή με έντεκα καταστήματα στην Αθήνα και η μετατροπή τους σε Carrefour Express. Να σημειωθεί ότι οι ετήσιες πωλήσεις της εν λόγω αλυσίδας για τη χρήση του 2022 ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ. Η Εταιρεία είναι στο τελικό στάδιο συζητήσεων με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των τραπεζικών υποχρεώσεων με ευνοϊκότερους όρους, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην απελευθέρωση πόρων και στην ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ Vs ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Στο εξάμηνο τα Θράκης είχαν τζίρο 180 εκατ. ευρώ και τα Κρήτης 198 εκατ. ευρώ. Τα Θράκης είχαν καθαρά κέρδη 8,8 εκατ. ευρώ και τα Κρήτης 22,5 εκατ. ευρώ. Επίσης η πρώτη είχε καθαρό δανεισμό 21,6 εκατ. ευρώ και η δεύτερη αρνητικό κατά 91 εκατ. ευρώ περίπου. Προφανώς, η Κρητική εταιρεία πάει καλύτερη και νομίζουμε πως οι επενδύσεις που έχει κάνει η Πλαστικά Θράκης δεν έχουν την ίδια απόδοση με της Κρήτης. Θα επανέλθουμε…

ΙΚΤΙΝΟΣ: Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, αλλά δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Ο λόγος όπως έχουμε ξαναγράψει που την κοιτάζουμε είναι επειδή οι βασικοί μέτοχοι στα 0,5 ευρώ είχαν βάλει δυνατή πλάτη και στήριζαν τη μετοχή. Για να δούμε τώρα αν θα το επαναλάβουν. Με μεγάλες απώλειες 4,5% άνοιξε η μετοχή και πάλι με μεγάλο όγκο πάνω από 52 χιλ. τεμάχια.

PHOENIX VEGA MEZZ: Μας ικανοποιεί και το εξάμηνο και η ρευστότητα που έχει. Θα τις δούμε όμως και συγκριτικά όλες, αλλά η πρώτη ανάγνωση μας λέει να την κρατήσουμε στις επιλογές μας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης