Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις αγορές της Ευρώπης – Δεν αποκλείονται κινήσεις αναδιάρθρωσης λόγω αποτελεσμάτων εξαμήνου

ΧΑ: Τάση από τις αγορές της Ευρώπης – Δεν αποκλείονται κινήσεις αναδιάρθρωσης λόγω αποτελεσμάτων εξαμήνου
Ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά της Optima Bank και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών με τιμή εκκίνησης τα 7,2 ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των ξένων αγορών θα δώσει και σήμερα κατεύθυνση στην εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν στο ταμπλό τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.
Τα καθαρά κέρδη λόγω των υπερκερδών που υπήρξαν πέρυσι εμφανίζουν μείωση, αλλά και πάλι είναι πολλές οι εταιρείες με καλές προοπτικές και καλή κερδοφορία.
Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε σήμερα και αναδιαρθρώσεις θέσεων από τους επενδυτές.
Σημειώνεται πως ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά της Optima Bank και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών με τιμή εκκίνησης τα 7,2 ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα πιστεύουμε πως η αγορά θα μπορούσε να σημειώσει μικρή άνοδο υπό το φως της συμβιβαστικής συμφωνίας χρηματοδότησης των ΗΠΑ και των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων από την Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να δοκιμάσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με υποστήριξη από τις ξένες αγορές.

Piraeus Securities
Λόγω της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό θα περιμέναμε η ελληνική αγορά να δοκιμάσει ένα καλύτερο ξεκίνημα αυτόν το μήνα.

Beta
Νέο τρίμηνο, νέα αρχή: Οι επενδυτές μπορεί να ρίξουν μία δεύτερη ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου και να προσαρμόσουν ανάλογα τις επιλογές τους με βάση και τις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους.

Κύκλος
Την Τετάρτη ξεκινάει η διαπραγμάτευση της Optima Bank (υπερκάλυψη 5,1 Φ) και την ίδια ημέρα διενεργείται δημοπρασία εντόκων 3μηνης διάρκειας. Την Παρασκευή το ΤΧΣ ξεκινάει τη διαδικασία μεταβίβασης του 20% της Εθνικής ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνονται τα στοιχεία της αγοράς εργασίας του Σεπτεμβρίου. Σε εξέλιξη η προσπάθεια εδραίωσης της ανοδικής κίνησης του Γ.∆. πάνω από τις 1200 μονάδες.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ επιχείρησε να κινηθεί ανοδικά την Παρασκευή, αλλά οι τζίροι παραμένουν σε επίπεδα Δεκαπενταύγουστου. Σταθεροποιητικά κινήθηκαν Ευρώπη και ΗΠΑ με τους επενδυτές να συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην πορεία της οικονομίας και των επιτοκίων. Σήμερα, άλλωστε, αναμένουμε ενδεχομένως και νέες πληροφορίες από επίσημη εμφάνιση του κ. Πάουελ. Πέραν από αυτό, όμως η εβδομάδα περιέχει σημαντικά μάκρο, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι κλειστή θα παραμείνει η αγορά της Κίνας μέχρι και την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένουμε τα στοιχεία μεταποίησης PMI Σεπτεμβρίου για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Ενημερωτικά, αναφέρουμε ότι ή μεταποίηση στην Κίνα επεκτάθηκε τον Σεπτέμβριο για 1η φορά από τον Μάρτιο. Στο εσωτερικό, το ΧΑ θα υποδεχτεί την Optima bank την Τετάρτη. Εκτιμούμε ότι το εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί μεταξύ των 1140 και 1320 μονάδων.

Μerit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1150 μονάδες. Σημεία στήριξης 1085 και 1193 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1225 και 1259 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης