Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Θαύμα! Η Frigoglass έβγαλε κέρδη και απέκτησε θετικά ίδια κεφάλαια στο εξάμηνο – Τι συνέβη

tags :
Θαύμα! Η Frigoglass έβγαλε κέρδη και απέκτησε θετικά ίδια κεφάλαια στο εξάμηνο – Τι συνέβη
Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι ομολογιούχοι διέγραψαν από το δάνειο των 260 εκατ. ευρώ τα 110 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Καθαρά κέρδη 1,15 εκατ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια θετικά μετά από πολλά χρόνια κατά 3 εκατ. ευρώ εμφάνισε η Frigoglass στο πρώτο εξάμηνο.
Επιπλέον ο δανεισμός της είναι μηδενικός.
Προφανώς και όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι έχασε πρόσφατα τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και πλέον κατέχει μόλις το 15%, ενώ το υπόλοιπο 85% απέκτησαν οι ομολογιούχοι.
Έτσι εμφανίζει και μηδενικό τζίρο.
Τα περιουσιακά στοιχεία έχουν περάσει στη Frigo Debtco η οποία δημοσίευσε αποτελέσματα για την περίοδο από 6 Μαρτίου έως και 30 Ιουνίου και σε αυτήν κατέχει το 15% η Frigoglass.
Ο τζίρος που εμφανίζει είναι 82 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ανέρχονται τα 12,7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 5,2 εκατ. ευρώ πηγαίνουν στους μετόχους μειοψηφίας.
Τα κέρδη προφανώς και περιλαμβάνουν έκτακτα χρηματοοικονομικά έσοδα 25,3 εκατ. ευρώ από τη μετατροπή ομολογιών σε μετοχές ύψους 123,6 εκατ. ευρώ τα οποία και επηρέασαν θετικά τα ίδια κεφάλαια.
Πιο αναλυτικά και στο πλαίσιο της συμφωνίας οι ομολογιούχοι διέγραψαν από το δάνειο των 260 εκατ. ευρώ τα 110 εκατ. ευρώ καθώς και τόκους οι οποίοι δεν είχαν καταβληθεί ύψους 13,7 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση της Frigoglass: Η Εταιρεία διοικείται σαν μία επιχειρηματική μονάδα.
Οι δραστηριότητες της Εταιρείας περιορίζονται σε αυτές μιας εταιρείας συμμετοχών σχετικά με το 15% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Frigo DebtCo PLC.
Οι πληροφορίες παρουσιάζονται μόνο για έναν λειτουργικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης