Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Δεν αποκλείεται προσπάθεια αντίδρασης μετά την πρόσφατη υποχώρηση- Οι ξένες αγορές στο επίκεντρο

XA: Δεν αποκλείεται προσπάθεια αντίδρασης μετά την πρόσφατη υποχώρηση- Οι ξένες αγορές στο επίκεντρο
Η λήξη του τρίτου τριμήνου θα μπορούσε επίσης να φέρει κινήσεις ωραιοποίησης
Σχετικά Άρθρα
Ο Σεπτέμβριος έχει φέρει μεγάλες απώλειες στην αγορά και μένει μία συνεδρίαση ακόμα για να ολοκληρωθεί.
Μέχρι στιγμής οι απώλειες ανέρχονται στο 9,08% και έχουν περιορίσει την άνοδο από την αρχή του έτους σε επίπεδο γενικού δείκτη στο 28,34%.
Η αγορά πλέον είναι σε υπερπουλημένα τεχνικά επίπεδα και η πίεση των προηγούμενων ημερών δεν αποκλείεται να φέρει κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις, δίνοντας ένα ήπια ανοδικό ξεκίνημα.
Οι αναλυτές περιμένουν πως θα συνεχίσει η εγχώρια αγορά να ακολουθεί τις ξένες αγορές, χωρίς να αποκλείουν κινήσεις ωραιοποίησης και λόγω λήξης του τρίτου τριμήνου.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται να οδεύει προς ένα ήπια θετικό άνοιγμα σήμερα, μετά το πρόσφατο αρνητικό σερί, ενώ οι επενδυτές περιμένουν σημαντικές ανακοινώσεις από τη FED και την ΕΚΤ.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση. 

Beta
Η λήξη του εννεαμήνου ίσως δημιουργήσει κάποιες επιλεκτικές κινήσεις ακολουθώντας τις ξένες αγορές. Το γεγονός επίσης πως βραχυπρόθεσμα είναι υπερπουλημένη επίσης μπορεί να βοηθήσει σε μία ήπια αντίδραση.

Κύκλος
Η τεχνική εικόνα επιβαρύνθηκε με την πλησιέστερη στήριξη να εντοπίζεται στις 1170 μονάδες του Γ.∆. Σε ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 1207 μονάδες.

Depolas
Νέα υποχώρηση κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος βρέθηκε σε επίπεδα προ της 1ης εκλογικής αναμέτρησης. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα είχαμε και άνοδο των κρατικών αποδόσεων με την εγχώρια 10ετία να κινείται υψηλότερα του 4,4%, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι η διεύρυνση των spread (έναντι Γερμανίας) ήταν μόλις ≈25μβ το τελευταίο τρίμηνο. Στο εξωτερικό, υψηλότερα έκλεισαν Ευρώπη και ΗΠΑ με την τελευταία να καταγράφει σημαντικά χαμηλότερη των εκτιμήσεων μέτρηση για την προσωπική κατανάλωση Β΄ τριμήνου, αν και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας παραμένουν ισχυρά. Επικεντρωνόμαστε στην αξιολόγηση των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται και αναζητούμε σημεία προς ενίσχυση θέσεων κατά περίπτωση, καθώς ο ΓΔΧΑ μπορεί να δει και χαμηλότερα επίπεδα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τίς εγχώριες λιανικές, τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου της Ευρωζώνης (πρώτη μέτρηση) και τα στοιχεία προσωπικής κατανάλωσης και εισοδήματος Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης