Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κρι-Κρι: Αυξημένες επενδύσεις στο β’ εξάμηνο – Στροφή καταναλωτών στο γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας

Κρι-Κρι: Αυξημένες επενδύσεις στο β’ εξάμηνο – Στροφή καταναλωτών στο γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας
Οι αναλυτές με βάση την εκτίμηση της διοίκησης θεώρησαν πως είναι χαμηλή η εκτίμηση για τζίρο πάνω από 200 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Κερδίζουν μερίδιο τα γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας έναντι των επωνύμων, μεταξύ αυτών και της Κρι-Κρι, όπως ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών.
Στο γιαούρτι η Κρι-Κρι είναι σε μερίδιο στη δεύτερη θέση και υποχώρησε στο 15,9% από 16,7% (στο επτάμηνο), με τον πρώτο να έχει μερίδιο 19,1% και τον τρίτο 8,7%.
Όμως τα γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας αύξησαν το μερίδιό τους στο 23% από 18,4% με την Κρι-Κρι πάντως να έχει μικρότερη απώλεια έναντι των άλλων εταιρειών και να είναι leader προμηθευτής στο γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας.
Σχετικά με ερώτηση για εξαγωγές στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε πως λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας είναι δύσκολο να εξάγει με χαμηλό κόστος στις ΗΠΑ.
Η εταιρεία έχει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις παγωτού τους καλοκαιρινούς μήνες και η αύξηση είναι 15% έναντι της περσινής περιόδου, ενώ η διοίκηση περιμένει πολλά από το παγωτό γιαούρτι το οποίο εκτιμά ότι θα στηρίξει τις πωλήσεις εξωτερικού.
Η εταιρεία επίσης στοχεύει να συνεχίσει τις προσφορές, ενώ επανέλαβε την εκτίμηση για τζίρο πάνω από 200 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 33 εκατ. ευρώ από 24,8 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.
Μάλιστα σημειώθηκε πως η βελτίωση των περιθωρίων είναι διατηρήσιμη.
Για τις επενδυτικές δαπάνες αυτές θα ανέλθουν στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση εκτίμηση πως η ζημιές στη Θεσσαλία θα προκαλέσουν μόνο προσωρινά προβλήματα.
Στο πρώτο εξάμηνο πάντως οι επενδύσεις ήταν κάτω από 5 εκατ. ευρώ και η διοίκηση ανέφερε πως θα επιταχυνθούν στο δεύτερο εξάμηνο με κάποιες να γίνονται το 2024 καθώς καθυστερούν κάποιες παραδώσεις μηχανημάτων.
Υπενθυμίζεται πως οι επενδύσεις έχουν στόχο την αύξηση της παραγωγής, ειδικά στο γιαούρτι.
Οι αναλυτές με βάση την εκτίμηση της διοίκησης θεώρησαν πως είναι χαμηλή η εκτίμηση για τζίρο πάνω από 200 εκατ. ευρώ, αφού στο εξάμηνο είχε 113 εκατ. ευρώ και πέρυσι στο δεύτερο εξάμηνο 88 εκατ. ευρώ.
Ρώτησαν λοιπόν αν είναι συντηρητική η διοίκηση καθώς φαίνεται πως θα έχει ίσως και μείωση τζίρου στο δεύτερο εξάμηνο.
Η διοίκηση απάντησε πως θα προχωρήσει σε μειώσεις τιμών σε κάποια προϊόντα της αν και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί συντηρητική η εκτίμηση με βάση τα δεδομένα.
Αναφορικά με το μέρισμα, περιμένει πως με βάση την εκτίμηση για τα κέρδη που έχει δώσει, θα αυξηθεί σημαντικά.

Γιώργος Κατικάς

george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης