Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Μεγάλες απώλειες σε όλο το ταμπλό – Λίγες οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Μεγάλες απώλειες σε όλο το ταμπλό – Λίγες οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καταφέραμε να δούμε τις τελικές δημοπρασίες. Τι μέρα και η σημερινή! Η αγορά παίζει με τις 1.200 μονάδες και βάζουν οι επενδυτές χάρακες για τις επόμενες στηρίξεις. Τα ξένα δε δείχνουν κάτι καλό και τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εισηγμένες, δεν ενθουσιάζουν τα περισσότερα. Δοκίμασε τιμές και κάτω από τις 1.200 μονάδες ο γενικός δείκτης αλλά έκλεισε στις 1.204 και με απώλειες 1,27%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υψηλή η μεταβλητότητα στις τελευταίες συνεδριάσεις. Τις πήγαν πάνω με αφορμή την πρόταση της Eurobank στο ΤΧΣ και μετά άρχισε να πέφτει ξύλο. Αλλά μιλάμε για ξύλο όχι αστεία. Η Eurobank έχει προτείνει αγορά στα 1,80 ευρώ τις μετοχές του ΤΧΣ και σήμερα έκλεισε στα 1,4665 ευρώ αφού υποχώρησε 4,15%. Η Alpha Bank είναι και πάλι μέσα στο gap που είχε αφήσει από τις εκλογές και υποχώρησε 4,03%. Κλείνει το χάσμα στα 1,21 ευρώ και η μετοχή έκλεισε σήμερα στα 1,2860 ευρώ. Απώλειες μικρότερες για τις δύο άλλες συστημικές.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Περνάει την καλύτερή της φάση! Στόχος σε 5 χρόνια να πιάσει 1 δισ. ευρώ EBITDA. Περαιτέρω, μόνο από την Αττική Οδό, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναμένει κατά μέσο όρο EBITDA άνω των 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από την έναρξη της παραχώρησης και μετά, ενώ συνολικά ο κλάδος των παραχωρήσεων αναμένει μερίσματα 6 δισ. ευρώ στο σύνολο της ζωής των έργων, χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτά η συμβολή της Αττικής Οδού. Τα παραπάνω ειπώθηκαν στην ενημέρωση των θεσμικών επενδυτών. Πήγε μέχρι τα 12,66 ευρώ, αλλά έκλεισε στα 13,18 ευρώ και με οριακή άνοδο 0,30%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Εδώ πήγε ακόμα πιο κάτω η μετοχή και πλέον όσοι περίμεναν τη δημόσια πρόταση, χάνουν πολλά. Στα 14,45 ευρώ και στο -3,02% με μεγάλο όγκο 302 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Μεγάλη πτώση και εδώ. Στα 10,60 ευρώ και στο -3,46%.

PROFILE: Δε μπορούμε να θυμηθούμε από πότε χρησιμοποιούμε το δικό της σύστημα παρακολούθησης Χρηματιστηρίου, το οποίο πιστεύουμε πως είναι και το καλύτερο. Πρώτη φορά δεν είδαμε συνεδρίαση. Σε πρόβλημα σέρβερ του εξωτερικού αποδίδεται η διακοπή της μετάδοσης των δεδομένων.

ΕΠ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Όπως αναφέρει τόσο η Κλουκίνας-Λάππας όσο και η AS Company στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διενεργήθηκε στο τέλος του 2022 επιτόπιος έλεγχος στις εγκαταστάσεις των εταιρειών από στελέχη της Επιτροπής. Η έρευνα για την AS Company αφορά γενικότερα στην αγορά παιχνιδιών, για να διαπιστωθεί εάν τυχόν υφίστανται στην συγκεκριμένη αγορά αντιανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/ και κάθετων συμπράξεων. Η αντίστοιχη για την Κλουκίνας-Λάππας είχε να κάνει με τα παιδικά καρότσια. Δηλαδή πετάει χαρταετό η Επιτροπή Ανταγωνισμού, την ώρα που τα καρτέλ σε άλλους κλάδους δίνουν και παίρνουν και αυτή κοιτάει τα καρότσια και τα παιχνίδια.

INTERTECH: Φτωχά τα αποτελέσματα.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Σε δημοσιευμένο επίπεδο έχει πετύχει καλή αύξηση πωλήσεων και κερδών. Όμως πέρυσι είχε μία έκτακτη ζημιά που αν αφαιρεθεί τότε η αύξηση στα κέρδη είναι της τάξης του 5%. Σε κάθε περίπτωση είμαστε ικανοποιημένοι από τα καθαρά κέρδη ύψους 1,59 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Γίνονται επίσης καλές επενδύσεις για το μέγεθός της και καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τις ταμειακές ροές.

INTRΑLOT: Και σήμερα ωραία η συμπεριφορά της μετοχής. Εδώ και καιρό βλέπουμε ότι κάποιοι χτίζουν θέσεις. Βγαίνουν κομμάτια αλλά τα αγοράζουν στα 0,65 ευρώ. Άλλες εποχές θα το πήγαιναν εύκολα στο -10%.

ΜΑΘΙΟΣ: Στο -8,70% και στα 1,26 ευρώ. Λογική η πτώση αφού τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά.

FOURLIS: Με 49 χιλ. τεμάχια στο -4,38%.

ΟΛΠ: Πίεση και εδώ, αλλά νομίζουμε πως τα δικά του αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από του ΟΛΘ.

ΔΕΗ: Ούτε αυτή γλίτωσε.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ξεχώρισε καθώς ενισχύθηκε 9,75% και μάλιστα με όγκο 82 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έβγαλε αντίδραση αλλά ήπια στα χαμηλά και με μεγάλο όγκο. Πέριξ των 0,50 ευρώ αγόραζαν παλιότερα οι insiders. Για να δούμε τώρα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης