Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επιφυλακτικοί οι επενδυτές – Καλύτερη κίνηση έναντι των ευρωπαϊκών

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Επιφυλακτικοί οι επενδυτές – Καλύτερη κίνηση έναντι των ευρωπαϊκών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με καλές απώλειες, αλλά εμείς δείχνουμε κάποιες καλύτερες αντοχές. Οι επενδυτές ανησυχούν για τα επιτόκια. Ο DAX διαπραγματεύεται πλέον κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Στις 1.156 μονάδες ο αντίστοιχος κινητός μέσος για τον Γενικό Δείκτη. Στις 1210 μονάδες λίγο μετά το άνοιγμα και με ήπιες απώλειες. Αντίδραση από Epsilon Net και άλλες μετοχές που πιέστηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Πιέζονται λίγο οι τράπεζες στα πρώτα λεπτά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Με βάση όσα έχουν δημοσιευτεί, φαίνεται, πως η υποχώρηση της κατανάλωσης έχει αρχίσει να επηρεάζει τα μεγέθη πολλών εταιρειών. Πρέπει επομένως να χαμηλώσουμε λίγο τον πήχη των προσδοκιών και τις δίκαιες τιμές πολλών μετοχών.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα εξαμήνου λόγω του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου. Κατασκευές, παραχωρήσεις και ενέργεια αντιστάθμισαν την υποαπόδοση των ΑΠΕ. Καλή η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA (2,1 φορές) και καλή η ρευστότητα. Το ανεκτέλεστο της κατασκευής είναι στα 5,7 δισ. ευρώ, η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους αυξήθηκε 11%, ενώ υπάρχουν πολλά έργα που θα βγουν στο μέλλον και θα διεκδικήσει ο όμιλος. Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα.

OPTIMA BANK: Μεταξύ 6,4 ευρώ και 7,2 ευρώ η τιμή διάθεσης.

JUMBO: Πιέζεται και αυτή αν και θα δώσει τρομερό μέρισμα πάλι. Στα 26 ευρώ και στο -1,29%.

ΛΑΜΨΑ: Έκτακτη χρηματική επιβράβευση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ εργαζόμενους των ξενοδοχείων ή 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο. Σημαντική η αύξηση τιμών στα δωμάτια, αλλά και στις πληρότητες. Ενισχυμένα όλα τα μεγέθη με τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο στα 3,91 εκατ. ευρώ από 1,08 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικές και οι λειτουργικές ταμειακές ροές.

PROFILE: Στα 12,5 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις εξαμήνου, αυξημένες κατά 23% με τα EBITDA στα 3,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 17%. Τα αναμορφωμένα EBITDA με την επίδραση του stock option στα 2,7 εκατ. ευρώ από 2,6 εκατ. ευρώ, άρα η βελτίωση είναι οριακή. Ανοδικά κατά 3,6% η μετοχή και με την αποτίμηση στα 105 εκατ. ευρώ περίπου.

AS COMPANY: Με αποτίμηση 31,5 εκατ. ευρώ έχει καθαρό ταμείο 18,5 εκατ. ευρώ. Οριακή πτώση στις πωλήσεις και 10% υποχώρηση στα EBITDA. Τα καθαρά είναι ενισχυμένα, καθώς φέτος δεν είχε την υποαξία από τις αποτιμήσεις χρεογράφων. Στα 1,63 εκατ. ευρώ από 535 χιλ. ευρώ τα καθαρά. Συνεχίζει και αγοράζει ακίνητα στην Κρήτη. Αγόρασε στο Τυμπάκι Ηρακλείου σε πλειστηριασμό, ξενοδοχείο που δεν είναι σε λειτουργία και έχει εκτεταμένες φθορές. Πήρε και κάποια αγροτεμάχια στην ίδια περιοχή. Δεν τη λες και τρομερή τουριστική περιοχή την εν λόγω.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Επέστρεψε σήμερα στο ταμπλό και με μικρό όγκο πήγε στο -13,4%. Η ασφαλιστική θα καλύψει τη ζημιά ακόμα και την απώλεια εσόδων. Αν σήμερα δούμε απώλειες μάλλον θα πρέπει να τις αποδώσουμε στην πορεία του κλάδου συνολικά και σε όσα είδαμε σε άλλες εισηγμένες στις συνεδριάσεις που αυτή έλειπε.

EPSILON NET: Στο +7% η μετοχή και στα 8,79 ευρώ. Χθες βρέθηκε να γράφει τιμές κάτω από τα 7 ευρώ και λίγες μέρες πριν έγραφε νέο ιστορικό υψηλό στα 12 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση υπάρχει εντολή αγοράς 200 χιλ. τεμαχίων στα 2 ευρώ!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης