Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χ.Α.: Στήριξη από τα αποτελέσματα – Διατηρούνται οι ανησυχίες στις αγορές της Ευρώπης

Χ.Α.: Στήριξη από τα αποτελέσματα – Διατηρούνται οι ανησυχίες στις αγορές της Ευρώπης
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Jumbo αναμένεται να δώσουν ώθηση στη μετοχή
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών θα συνεχίσει να δίνει τον τόνο με τους αναλυτές να περιμένουν μικτό άνοιγμα στην Ευρώπη, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης και των επιτοκίων.
Από την άλλη η ενεργοποίηση αγοραστών χθες αυξάνει τις πιθανότητες για μία αντίδραση μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες θα βρεθούν στο επίκεντρο και θα στηρίξουν κάποια από αυτά τις επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Εντυπωσιακά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Jumbo και την έκτακτη μερισματική απόδοση 5,8% που ανακοίνωσε (1,47 ευρώ ανά μετοχή), ενώ η διοίκηση ανέβασε και την εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη κατά 5% (στο 15% από 10%) παρά τη μείωση της εκτίμησης για τις πωλήσεις στο 12% από 15%.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Τέρνα Ενεργειακή, αλλά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε δεν ενθουσίασαν, όπως και της Viohalco, ενώ η χθεσινή μεγάλη πτώση και η αύξηση της μεταβλητότητας της Epsilon Net με μεγάλο όγκο θα τραβήξει και σήμερα επενδυτικά βλέμματα.
Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις η Lavipharm έδειξε μεγάλη βελτίωση τζίρου και EBITDA και η Εβροφάρμα βελτίωσε σημαντικά τα δικά της αποτελέσματα. Ισχυρά και τα αποτελέσματα των Ευρωσυμβούλων.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές ετοιμάζονται για μικτό άνοιγμα, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάκαμψης και των επιτοκίων.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να αντιδράσει σήμερα, μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή θα είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε από τη Jumbo να παραμείνει στο επίκεντρο σήμερα μετά το μη αναμενόμενο νέο μέρισμα και τη βελτίωση της εκτίμησης για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Beta
Μία ανοδική συνεδρίαση αναμένεται με σημάδια αντίδρασης μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές. Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα στηρίξουν το επιλεκτικό ενδιαφέρον.

Κύκλος
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν έχει τιμολογήσει πλήρως τα οφέλη από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ανέφερε ο Γιάννος Κοντόπουλος, CEO της ΕΧΑΕ. Ανοδικά συνεχίζει η τιμή του αργού πετρελαίου. Η συσσώρευση περί τις 1.200 μονάδες του Γ.∆. συνιστά το πιθανότερο ενδεχόμενο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Depolas
Tα αποτελέσματα της Μπέλα κινήθηκαν ακόμα καλύτερα και από τις εκτιμήσεις της διοίκησης με τα λειτουργικά EBITDA να ανέρχονται στα 146,5 εκ ευρώ στο Α’ εξάμηνο έναντι 115,8 εκ ευρώ πέρυσι και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 106,5εκ ευρώ (+35,5%). Επιπλέον, η διοίκηση αναμένεται να προχωρήσει σε άλλη μία έκτακτη διανομή 1,47 ευρώ/μτχ. Για την Τέρνα, τα προσαρμοσμένα EBITDA κινήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα στα 75εκ ευρώ έναντι 93,5 πέρυσι λόγω σημαντικά χαμηλότερου συντελεστή φόρτισης την φετινή περίοδο, αλλά αξίζει να σημειώσουμε ότι ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος τριμήνου και το έργο του Καφηρέα με την ισχύ να φτάνει πλέον τα 1225 MW γεγονός που θα έχει σημαντική θετική συνεισφορά στην λειτουργική κερδοφορία στο εξής. Στο δια ταύτα, για την ΜΠΕΛΑ διατηρούμε σταθερά τον τίτλο στο χαρτοφυλάκιο μας, ενώ για την Τέρνα Ενεργειακή βλέπουμε ένα ελκυστικό σημείο εισόδου στις τρέχοντες τιμές. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1141 μονάδες. Σημεία στήριξης 1177 και 1191 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1225 και 1259 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης