Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στις τράπεζες το βλέμμα μετά το πρόσφατο sell off – Προς πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη, λόγω FED

ΧΑ: Στις τράπεζες το βλέμμα μετά το πρόσφατο sell off – Προς πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη, λόγω FED
Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή δημοσιεύουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Οι δηλώσεις Πάουελ για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη FED αν χρειαστεί, αναμένεται να οδηγήσουν σε πτωτικό άνοιγμα τις ευρωπαϊκές αγορές.
Ο πληθωρισμός όπως είπε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, κινείται πάνω από το στόχο, όπως και η ανάπτυξη αλλά και η κατανάλωση.
Σημειώνεται πως η FED δεν αύξησε χθες τα επιτόκια, αλλά δεν αποκλείεται άλλη μία αύξηση στο τέλος του έτους.
Η εγχώρια αγορά πιέζεται στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω του επικείμενου placement της Εθνικής Τράπεζας και των επιλεκτικών πωλήσεων σε άλλα βαριά χαρτιά από ξένους επενδυτές.
Οι τράπεζες θα συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο.
Η Cenergy επίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς χθες ανακοίνωσε ενισχυμένα αποτελέσματα, αλλά κάπως χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο κερδοφορίας.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίαση δημοσιεύουν Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή και από τις μικρότερες η Lavipharm.
Αναλυτές περιμένουν για τη Jumbo καθαρά κέρδη 96 εκατ. ευρώ και για την Τέρνα Ενεργειακή 7 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες σήμερα μετά το σήμα της FED για υψηλότερα και για περισσότερη διάρκεια επιτόκια.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα μετά την πρόσφατη μεγάλη πτώση.

Piraeus Securities
Μετά την πρόσφατη σημαντική πτώση της αγοράς πιστεύουμε ότι προσφέρει καλά επίπεδα εισόδου σε μετοχές που περιλαμβάνονται στις προτιμώμενες επενδυτικές επιλογές μας, όπως η Jumbo και η Τέρνα Ενεργειακή. Υπενθυμίζουμε ότι και οι δύο εταιρείες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου σήμερα μετά το κλείσιμο.

Beta
Οι μη χρηματοοικονομικές εταιρείες θα είναι στο επίκεντρο (Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Viohalco και Cenergy) λόγω αποτελεσμάτων και μπορεί να τονώσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές υποδηλώνει μία ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητας.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1139 μονάδες. Σημεία στήριξης 1085 και 1177 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1225 και 1263 μονάδες.

Depolas
Αναπροσαρμόζουμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών τοποθετώντας το κάτω όριο στις 1140 μονάδες, περιοχή που αποτελεί το χειρότερο σενάριο, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, στην εν εξελίξει διόρθωση τιμών. Ενδιάμεσα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται και στις 1180 μονάδες. Μειώνουμε ωστόσο αρκετά λιγότερο το άνω όριο τιμών στις 1320 μονάδες καθώς η μεταβλητότητα αυξάνεται. Σημειώνουμε ότι ενδεχομένως να συνεχιστούν οι πιέσεις στις περισσότερο κυκλικές μετοχές, ενώ αναζητούμε επίπεδα ενίσχυσης των θέσεων μας κατά περίπτωση. Η χθεσινή συνεδρίαση της FED δεν έκρυβε εκπλήξεις και παρόλο που τα επιτόκια έμειναν σταθερά, οι εκτιμήσεις για υποχώρηση το επόμενο έτος μετριάστηκαν ακόμα περισσότερο. Πιθανολογείται άλλη μία αύξηση επιτοκίων φέτος, αλλά εκτιμούμε ότι αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο. Σήμερα, το απόγευμα έχουμε τα αποτελέσματα Β΄τριμήνου των Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo και Βιοχάλκο.

Κύκλος
H Federal δεν αύξησε τα παρεμβατικά της επιτόκια επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις. Αποτελέσματα 6μήνου ανακοινώνουν σήμερα οι Jumbo, Viohalco, Lavipharm και Τέρνα Ενεργειακή. Στις 1.217 μονάδες η πλησιέστερη τιμή αντίστασης για το Γ.∆. Τα τεχνικά δεδομένα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κίνησης του Γ.∆. προς τις 1.170 μονάδες (εγγύτερο σημείο στήριξης του).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης