Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρασύρθηκε από τις ξένες αγορές - Πολλές απογοητεύουν, λίγες μετοχές ξεχωρίζουν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Παρασύρθηκε από τις ξένες αγορές - Πολλές απογοητεύουν, λίγες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πάλι ξεκινήσαμε καλά έχοντας βοήθεια από την αναβάθμιση της Moody’s αλλά πάλι το κακό κλίμα στο εξωτερικό μας επηρέασε. Νομίζουμε πως έχουν προεξοφλήσει έως ένα βαθμό οι επενδυτές την επενδυτική βαθμίδα, αλλά η αλλαγή δεν έχει ακόμα φανεί και θέλει χρόνο. ΔΕΗ και Alpha Bank ξεχώρισαν σήμερα. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός, αν αφαιρέσουμε τα πακέτα.

ΔΕΗ: Επανήλθε γρήγορα η μετοχή και με τρεις συνεχόμενες ανοδικές πήγε στα 9,7550 ευρώ και στο +2,25%. Υψηλό ημέρας έγραψε σήμερα στα 9,96 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank είχε την καλύτερη συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ενισχύθηκε 1,92%. Με αρκετή μεταβλητότητα οι άλλες συστημικές. Στο +0,95% η Πειραιώς και με απώλειες 1,09% η Εθνική και 1,48% η Eurobank. Στο τέλος της συνεδρίασης έχει και ένα μεγάλο πακέτο στη Eurobank 24,67 εκατ. μετοχών στα 1,50 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 37 εκατ. ευρώ. Αυτό αύξησε τις συνολικές συναλλαγές πάνω από τα 105 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Διατηρεί την απογοητευτική συμπεριφορά της. Νέες απώλειες σήμερα 1,64% και κλείσιμο στα 1,9160 ευρώ. Έγραψε χαμηλό στα 1,88 ευρώ.

LAMDA: Άλλη και αυτή εδώ. Έτσι όπως πάει θα το χάσει και πάλι το 1 δισ. ευρώ που έχει αποτίμηση.

ΟΤΕ: Με άνοδο 1,29% αλλά και με μεγάλους πωλητές στην τιμή κλεισίματος των 13,35 ευρώ.

FOURLIS: Μεγάλη πίεση δέχθηκε σήμερα και με όγκο 138 χιλ. τεμάχια έχασε 3,31%.

AUSTRIACARD: Προσπαθούμε να καταλάβουμε το λόγο της πτώσης της μετοχής αφού τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν αρκετά καλά. Στα 6,25 ευρώ και στο -3,85% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Την είχαμε αφαιρέσει από τις επιλογές μας λίγο πιο χαμηλά, όταν μας είχαν απογοητεύσει τα αποτελέσματα χρήσης. Τώρα και με δεδομένη την εκτίμηση της διοίκησης και την τιμή της μετοχής, μάλλον θα την ξαναβάλουμε, όταν θα κάνουμε την επικαιροποίηση των επιλογών.

ΟΛΠ: Έξι συνεχόμενες πτωτικές

ΑΛΟΥΜΥΛ: Η πορεία της μετοχής δείχνει πως η αγορά δεν περίμενε τέτοια απογοητευτικά αποτελέσματα. Εμείς θα πούμε πως επειδή η διοίκηση θα γνώριζε καιρό και έβλεπε και τη μετοχή θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε κάποια ενημέρωση. Τον Αύγουστο είχε τιμή πάνω από 4 ευρώ. Επειδή δεν ξεχνάει εύκολα η στήλη, θυμίζουμε τις διαγραφές χρεών από συνδεδεμένες επιχειρήσεις που είχε κάνει η διοίκηση πριν μερικά χρόνια και τώρα διαβάζουμε ότι θέλει κούρεμα. Στα 2,59 ευρώ και στο -22,69% με όγκο 453 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 83,9 εκατ. ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα της Αλουμύλ, επηρέασαν την πορεία αρκετών μετοχών σήμερα, καθώς εκτός από την πίεση στα χαρτοφυλάκια, έχουμε και την απογοήτευση και μπορεί κάποιοι επενδυτές να σκέφθηκαν ότι έτσι θα διαμορφωθούν και άλλων εταιρειών τα αποτελέσματα, για τις οποίες έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ:
Συνεχίζεται η πτώση της μετοχής. Σήμερα με εξαιρετικά χαμηλό όγκο και δεν έπρεπε να την είχαν αφήσει να κλείσει στο -3%. Δεν αποκλείουμε και εδώ να δούμε άσχημο εξάμηνο.

AS COMPANY: Είχε υποχωρήσει και αυτή αρκετά το προηγούμενο διάστημα, χωρίς βέβαια στην ανοδική κίνηση της αγοράς να έχει δώσει αποδόσεις. Σήμερα στα 2,49 ευρώ και στο +1,63% με χαμηλό όγκο.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ξανά προς τα 9 ευρώ. Η στήλη θεωρεί πως η δίκαιη τιμή της μετοχής είναι σημαντικά πιο πάνω με βάση τα αποτελέσματα και τη γενικότερη εικόνα της λογιστικής κατάστασης.

INTRALOT: Συνεχίζεται το μάζεμα της μετοχής.

ΕΥΔΑΠ: Έγραψε 6 ευρώ σήμερα, αλλά ευτυχώς έκλεισε στα 6,10 ευρώ. Σιγά τη διαφορά βέβαια, γιατί έτσι όπως πάει θα το βάλει και το 5 μπροστά.

INTERLIFE: Με άνοδο 6,37% λόγω της πιθανής υποχρεωτικής ασφάλισης. Βέβαια δε θα έπρεπε να χρειάζεται νόμο για να ασφαλίσει κάποιος επιχειρηματίας την περιουσία του. Απλή λογική χρειάζεται.

ΜΑΘΙΟΣ: Με 7 χιλ. τεμάχια στο +16,81% και στα 1,39 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης