Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί για την τρίτη ανοδική με βοήθειες από Moody’s

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπαθεί για την τρίτη ανοδική με βοήθειες από Moody’s
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και οι αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν με ήπιες απώλειες, εμείς λόγω Moody’s ξεκινήσαμε με καλή άνοδο 0,60% αλλά υπάρχει μεταβλητότητα. Η προσοχή πηγαίνει στα αποτελέσματα όσων δεν έχουν ανακοινώσει και είναι αρκετές, αλλά και στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Ξεχωρίζει για την πτώση της η Αλουμύλ και οι τράπεζες για την ανοδική τους κίνηση.

ΦΟΡΟΙ: Η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των κρατικών ομολόγων είναι θετική εξέλιξη, αλλά η στήλη επιμένει πως έπρεπε ήδη να είχε γίνει έκδοση λαϊκού ομολόγου, ώστε να «προστατευτούν» οι επενδυτές από την απαράδεκτη στάση των τραπεζών στο θέμα του επιτοκίου καταθέσεων. Επίσης, θετική και η ανακοίνωση για μείωση στο μισό του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλό όγκο η ΑΛΦΑ και με άνοδο 2%. Καλή κίνηση και από ΠΕΙΡ. ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ έχουν μικρότερη άνοδο.

CENERGY: Ισχυρά αποτελέσματα περιμένει η Optima Bank καθώς και ένα update των εκτιμήσεων που έχουν γίνει και της πορείας των επενδύσεων. Η εταιρεία δημοσιεύει την Τετάρτη αποτελέσματα εξαμήνου και την Πέμπτη έχει προγραμματίσει ενημέρωση αναλυτών. Συστήνει αγορά, αλλά έχει θέσει σύσταση και τιμή στόχο υπό αναθεώρηση. Περιμένει καθαρά κέρδη 32,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 75% περίπου και EBITDA (προσαρμοσμένα) 89,6 εκατ. ευρώ από 51,6 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το εξάμηνο αν αφαιρέσεις την κατασκευαστική δραστηριότητα είναι καλό. Εμείς επειδή δεν έχει γίνει ακόμα η πώληση τη μετράμε άρα κοιτάμε συνολικές δραστηριότητες. Θα πούμε πως εκεί που πήγαινε λίγο καλύτερα, η κατασκευή, ξανακύλησε.. Ο συνολικός τζίρος του ομίλου υποχώρησε στα 440,8 εκατ. ευρώ από 479,4 εκατ. ευρώ και η τελική γραμμή εμφάνισε ζημία 1,3 εκατ. ευρώ από κέρδη 4,4 εκατ. ευρώ. Από το μικτό έχει ζημιά η κατασκευαστική δραστηριότητα. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου είχαν καθαρά κέρδη 17,8 εκατ. ευρώ από ζημία 8,1 εκατ. ευρώ. Μάλλον θετική θα είναι η πώληση της Άκτωρ από την Ελλάκτωρ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δε μας άρεσαν τα αποτελέσματα και είναι ένας από τους λόγους που τον κλάδο δεν τον παρακολουθούμε και τόσο και δεν έχουμε «απαίτηση» να έχει υψηλό P/E. Έχει αυτή τη μεγάλη μεταβλητότητα και επηρεάζεται από τις μεγάλες αλλαγές της τιμής του αλουμινίου. Είχε καθαρά κέρδη 20 εκατ. ευρώ στο περσινό εξάμηνο και φέτος έχει 1,5 εκατ. ευρώ. Θα θέλαμε να είχε πάει καλύτερα και στις ταμειακές ροές, ώστε να βλέπαμε απομόχλευση. Με απώλειες 13% ξεκίνησε η μετοχή και κινείται κάτω από τα 3 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Ξεκίνησε με καλή άνοδο, αφού το τελευταίο διάστημα έχει καταγράψει σημαντική υποχώρηση από τα υψηλά της. Στα 2,18 ευρώ και στο +2,59%. Δυνατοί αγοραστές στα 2,17 ευρώ και κάτω.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: «Φυτρώνουν» προβλέψεις για δάνεια στα οποία έχει μπει εγγυήτρια η εταιρεία. Εισπράττει ενοίκια, αλλά με τόσες προβλέψεις δε φτάνουν τα έσοδα από νοίκια. Θα πρέπει η νέα διοίκηση να προχωρήσει σε αλλαγές.

ΑΝΕΚ: Η συγχώνευση είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει βαθύ κούρεμα στα δάνεια. Φέτος θα είναι μία καλή χρονιά, αλλά τα έξοδα είναι πολλά. Μόνο χρηματοοικονομικά είχε 9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

INTERLIFE: Με άνοδο 6,13% και στα 4,50 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή. Χαμηλός ο όγκος, αλλά ίσως να υπάρχουν τοποθετήσεις, λόγω των αναφορών για υποχρεωτική ασφάλιση.

ΔΟΜΙΚΗ: Καλό και το δικό της άνοιγμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης