Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δυνατή αντίδραση με τη βοήθεια των ξένων αγορών – Που στρέφεται η προσοχή

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δυνατή αντίδραση με τη βοήθεια των ξένων αγορών – Που στρέφεται η προσοχή
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε πολλά σήμερα που θα κρατήσουν ζωηρό το ενδιαφέρον των επενδυτών. Έχουμε τριπλή λήξη στα παράγωγα. Έχουμε στο κλείσιμο το reabalancing των δεικτών FTSE Russell και το βράδυ Moody’s. Περιμένουμε αυξημένους τζίρους λόγω των ροών που θα έρθουν, αλλά όχι όπως όταν έχουμε αναδιάρθρωση MSCI. Η Moody’s επίσης απέχει αρκετά από την επενδυτική βαθμίδα, αλλά μπορεί να πλησιάσει.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ισχυρή άνοδο και εμείς έχουμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε, αφού το κλίμα έξω είναι καλό, αλλά και γιατί μετά το πρόσφατο sell off οι αποτιμήσεις βελτιώθηκαν. Το ξεκίνημά μας είναι δυνατό και ξεχωρίζει η ΔΕΗ λόγω και της είδησης, ενώ κινούνται και οι τράπεζες σημαντικα υψηλότερα με την ΑΛΦΑ και την ΠΕΙΡ να ξεχωρίζουν αφού έχουν άνοδο άνω του 2%. 

FTSE RUSSELL: Βασική αλλαγή στους δείκτες την είσοδο της Viohalco στον FTSE Emerging Europe Large Cap και την προσθήκη των Cenergy και ΟΛΠ στον FTSE All World και FTSE Emerging Europe Mid Cap και έτσι οι ελληνικές μετοχές στον FTSE All World αυξάνονται στις 25.

MOODY’S: Θέλουμε τρία βήματα για να πάμε στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο. Μας έχει Ba3 με θετικές προοπτικές. Θα μπορούσε σήμερα να πλησιάσει.

ΔΕΗ: Μεγάλο το έργο στη Β.Μακεδονία. Στα 9,47 ευρώ η μετοχή με άνοδο άνω του 2%.

ΟΤΕ (απάντηση): Ο ΟΤΕ δεν είναι η φθηνότερη μετοχή του κλάδου στην Ευρώπη, όπως μας σχολιάζει κάποιος αναγνώστης στο θέμα που έχουμε στη στήλη. Υπάρχουν άλλες φθηνότερες, αλλά έχει το προβάδισμα έναντι άλλων λόγω και εξαιρετικά χαμηλής μόχλευσης. Τώρα κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι χειραγωγείται και άλλα τέτοια, αλλά η ουσία είναι πως ο κλάδος παγκοσμίως δεν είναι hot. Στη Wall Street έχει πέσει αρκετό ξύλο τελευταία στις τιμές των μετοχών του κλάδου. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

CENERGY: Είχε πιεστεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις και στο ξεκίνημα βγάζει αντίδραση και ενισχύεται 2%.

JUMBO: Εύκολα στο +2% και στα 27,90 ευρώ με λίγα κομμάτια.

ΑΤΤΙCA GROUP: Μετά τα όσα έγιναν και οδήγησαν στην απώλεια ανθρώπινης ζωής με αυτόν τον τρόπο, η γενική συνέλευση είχε πάρει αναβολή. Τώρα βλέπουμε πως αφαιρούνται θέματα από την ατζέντα με το σημαντικότερο να είναι η ανάκληση συζήτησης για stock option. Ανακαλείται επίσης και η αναθεωρημένη πολιτική αποδοχών.

ΓΕΒΚΑ: Ρεκόρ τζίρου έκανε στο εξάμηνο η εταιρεία και τα κέρδη πήγαν κάπως καλύτερα από τα περσινά. Η υποχώρηση των μετάλλων επηρέασε και έριξε τα περιθώρια. Πάντως έχουμε να κάνουμε με μία καθαρή εταιρεία, αδάνειστη με καλή κερδοφορία και προσφέρεται σε ελκυστική αποτίμηση. Με χαμηλό όγκο στο +3,65% αλλά και με αγοραστές λίγο πιο πάνω και στα 1,71 ευρώ.

INTRACOM: Μεγάλος ο όγκος στο συμβόλαιό της χθες και είχε αρκετές ανοικτές θέσεις. Για να δούμε πως θα κινηθεί σήμερα που λήγει η σειρά.

ΕΚΤΕΡ: Με μικρό όγκο στο +3,14% και στα 2,63 ευρώ. Περιμένουμε και από εδώ αποτελέσματα και όπως έχει προϊδεάσει η διοίκηση θα είναι εξαιρετικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης