Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αντίδραση μετά το πρόσφατο sell off – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αντίδραση μετά το πρόσφατο sell off – Ποια χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στο 4,5% πλέον το επιτόκιο από την ΕΚΤ και περιμένει διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα για καιρό ακόμα. Αντίδραση πάντως είδαμε στις αγορές του εξωτερικού και η δική μας τη χρωστούσε και την έδωσε και αυτή. Μάλιστα έκλεισε και στο υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες. Μέτριες οι συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αξιόλογος ο όγκος στην Πειραιώς και με διακύμανση. Πάλεψε για το θετικό πρόσημο καθώς οι πωλητές δεν ήταν αμελητέοι. Καλύτερη εικόνα από Εθνική, Eurobank και Alpha Bank. Με οριακή άνοδο 0,14% τελικά η ΠΕΙΡ, αλλά η ΕΥΡΩΒ πάλι με τη μεγαλύτερη και μάλιστα με κλείσιμο σε υψηλό ημέρας. Καλή άνοδος και για ΕΤΕ, ενώ η ΑΛΦΑ αν και έδειχνε καλύτερη συμπεριφορά στο τέλος βρέθηκε να ενισχύεται μόλις με 0,78%.

ΕΥΔΑΠ: Να δείτε που θα γράψει και χαμηλό 30 μηνών σε λίγο. Βέβαια, όταν βγαίνει κάθε τόσο η διοίκηση και «διαφημίζει» ότι έχει το φθηνότερο τιμολόγιο, τι περιμένετε να μπει επενδυτής στη μετοχή; Έχει χαμηλό φέτος στα 6,06 ευρώ και σήμερα έγραψε 6,07 ευρώ. Στο τέλος προσπάθησαν να συγκρατήσουν την πτώση και έκλεισε τελικά με απώλειες 0,48% και στα 6,18 ευρώ.

CENERGY: Συνεχίζεται η διόρθωση και μάλιστα με υψηλούς όγκους.

AEGEAN: Διορθωτικά και πάλι και με υψηλούς όγκους συναλλαγών.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Η στήλη έχει τη μετοχή στις επιλογές της όμως της αρέσει να είναι και δίκαιη και να μεταφέρει αυτά που βλέπει και όχι αυτά που λέγονται. Το ταμπλό επιβεβαιώνει τα όσα γράψαμε το πρωί, πως δηλαδή τα αποτελέσματα κατά την ταπεινή μας άποψη δεν είναι και τόσο εξαιρετικά. Φθηνή βέβαια η μετοχή, δεν το συζητάμε, αλλά δεν είναι για να ενθουσιαστούμε η πορεία του εξαμήνου. Άσχημη και πάλι η εικόνα της μετοχής και έκλεισε με αξιόλογες απώλειες 2,08 και καλό όγκο 210 χιλ. τεμάχια..

AUTOHELLAS: Πριν τις τελικές δημοπρασίες στα 13,14 ευρώ και στο κλείσιμο στα 13,40 ευρώ και με οριακή άνοδο.

INTRAKAT: Όπως πολλά άλλα μικρομεσαία που έχουν δώσει μεγάλα κέρδη, έχει πωλητές. Στο τέλος όμως προσπαθούν και τη μαζεύουν. Έτσι με χαμηλό στα 2,79 ευρώ έκλεισε αμετάβλητη στα 2,90 ευρώ.

LAMDA: Με υψηλό όγκο σήμερα το συμβόλαιο και πάνω από 2,6 χιλ. συμβόλαια στη σειρά Σεπτεμβρίου που λήγει αύριο. Από την πορεία της μετοχής που βρέθηκε να ενισχύεται έως και 3,21% μάλλον κάποιοι προσπαθούσαν να καλυφθούν. Τελικά έκλεισε στα 6,2250 ευρώ με άνοδο 2,47%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με τόσο μικρή ελεύθερη διασπορά, απορούμε που βρίσκονται κάθε μέρα τόσα κομμάτια που βγαίνουν στους πωλητές στα 350 ευρώ. Δεν μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ η μετοχή. Όχι ότι αν το ξεπεράσει θα ακριβύνει… Η στήλη πιστεύει πως μία δίκαιη τιμή είναι περίπου 100% υψηλότερα από εδώ. Στα 354 ευρώ το κλείσιμο με μια πράξη 15 τεμαχίων που έκανε στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

INTRACOM: Μεγάλος ο όγκος στο παράγωγο σήμερα, αφού αύριο κλείνει η σειρά και υπάρχουν μεγάλες ανοικτές θέσεις.

ΑΒΑΞ: Δέχθηκε και αυτή η μετοχή μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και σήμερα έδωσε αντίδραση. Στα 1,3640 ευρώ και στο +4,28%.

INTRALOT: Συνεχίζει να ισχύει αυτό που είχαμε γράψει μερικές μέρες πριν, ότι χτίζουν θέσεις οι επενδυτές στη μετοχή με αφορμή την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου. Πολύ καλή η συμπεριφορά της στο διάστημα της διόρθωσης και πέριξ των 0,65 ευρώ που έκλεισε και σήμερα «σκουπίζεται» μεθοδικά η προσφορά.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Από 30 Αυγούστου έχει να δει θετικό πρόσημο. Νέες απώλειες 2,78% σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης