Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Καθολική πτώση με σημάδια πανικού – Πλημμύρα εντολών πώλησης

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Καθολική πτώση με σημάδια πανικού – Πλημμύρα εντολών πώλησης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είδαμε πτώση και σημάδια πανικού στη σημερινή συνεδρίαση. Δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τεχνικά, μπορούμε να πούμε πως πρέπει να περιμένουμε λίγο, καθώς δεν έχουμε επιβεβαιωμένη διάσπαση. Θα πρέπει να δούμε κίνηση λίγο υψηλότερα στις επόμενες συνεδριάσεις για να ξαναμπούμε στο σωστό δρόμο. Οι μετοχές έχουν καταγράψει μεγάλη υποχώρηση και πολλές έχουν γίνει και πάλι φθηνές.

Δεν θα ποντάραμε στην καθοδική διάσπαση, η οποία θα μπορούσε να μας πάει μέχρι και 100 μονάδες πιο κάτω για δύο λόγους: Οι ξένοι είναι πωλητές εδώ και πέντε μήνες, άρα τώρα με διόρθωση και επενδυτική βαθμίδα έχουν λόγους να τοποθετηθούν ξανά και δεύτερον γιατί τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά. Άρα το short εδώ έχει κάποιο ρίσκο. Θα πούμε επίσης πως η αγορά μέχρι τα χαμηλά της πήγε χωρίς μεγάλο όγκο, γιατί οι αγοραστές βγήκαν χαμηλά. Εκεί άρχισαν να βρίσκουν οι πωλητές αντισυμβαλλόμενο.

Υπάρχουν και λόγοι ανησυχίας, όπως η πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης και η πορεία της χώρας μετά τις μεγάλες καταστροφές και τι θα ακολουθήσει σε τιμές, επάρκεια προϊόντων κ.α. Προς το τέλος της συνεδρίασης και αφού πήγε μέχρι και τις 1.219 μονάδες (-2,21%) ο Γενικός Δείκτης είδαμε κάποια βελτίωση. Βοήθησαν και οι ξένες αγορές. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν όπως περίπου περίμεναν οι αναλυτές, ενώ αύριο έχουμε ΕΚΤ και την Παρασκευή Moody’s. Έχουμε επίσης την Παρασκευή rebalancing FTSE Russell και τριπλή λήξη στα παράγωγα.

FTSE 25: Και οι 25 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη με πτώση. Τη μικρότερη πτώση η Τέρνα Ενεργειακή, τη μεγαλύτερη η Aegean.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πειραιώς και Εθνική δείχνουν πως πάνε να «πατήσουν». Ανάλογη εικόνα αλλά όχι τόσο δυνατή και για τις δύο άλλες συστημικές. Κράτησαν βέβαια και αυτές καλές στηρίξεις. Για να δούμε αν αύριο θα βγάλουν αντίδραση… Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν μεγάλες εντολές πώλησης και έγινε προσπάθεια να κλείσουν σε νέα χαμηλά ημέρας κάποιες. Η Πειραιώς έκλεισε στο χαμηλό ημέρας με απώλειες 4,32%, η Εθνική στο -2,95% και στα 5,59 ευρώ με χαμηλό στα 5,55 ευρώ, η Eurobank στα 1,44 ευρώ με χαμηλό στα 1,4120 ευρώ και η Alpha Bank στα 1,3395 ευρώ (-1,58%) με χαμηλό ημέρας στα 1,3220 ευρώ.

AEGEAN: Έχει καταγράψει τέτοια άνοδο που δικαιολογεί και τέτοια έντονη κατοχύρωση κερδών. Με όγκο πάνω από 210 χιλ. τεμάχια σήμερα η κίνηση στα 11,82 ευρώ και στο -5,14%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (απάντηση): Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε εμείς κάτι. Η μετοχή μιλάει από μόνη της στο ταμπλό. Επίσης τα αποτελέσματα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Μικτή η σημερινή υποχώρηση της μετοχής.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έγραψε χαμηλό στα 16,02 ευρώ και πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν στα 16,20 ευρώ με μικρές απώλειες 0,37%. Τελικά κάποιες δυνατές εντολές αγοράς βελτίωσαν λίγο ακόμα την εικόνα και έκλεισε στα 16,23 ευρώ με απώλειες 0,18% αλλά και υψηλό όγκο συναλλαγών πάνω από 175 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο -3,22% και μάλιστα με όγκο πάνω από 200 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Λίγο θέλει και θα γράψει και χαμηλό 52 εβδομάδων… Υψηλό στα 12 ευρώ και κλείσιμο στα 11,50 ευρώ με μικρή άνοδο 0,17%.

EPSILON NET: Άλλες βυθίζονταν και αυτή έγραφε νέα ιστορικά υψηλά.

INTRAKAT (απάντηση): Ο κλάδος συνολικά έχει μπροστά του καλά χρόνια. Ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε βελτίωση περιθωρίων και κέρδη στις περισσότερες. Η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για break even φέτος ή και μικρά κέρδη. Έχει δώσει καλά δείγματα γραφής. Περιμένουμε το εξάμηνο. Η συγχώνευση με την Άκτωρ θα γίνει θεωρούμε και θα δώσει αξία. Με μεγάλο όγκο σήμερα και δυνατές εντολές πώλησης μέχρι και το κλείσιμο.

DOPPLER: Αντίδραση σήμερα μετά τη μεγάλη βουτιά που έκανε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΕΚΤΕΡ: Προσπαθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις και διαγραμματικά επιβεβαίωσε τη στήριξη βγάζοντας καλή αντίδραση. Από λίγο κάτω από 2,30 ευρώ έχει πάει στα 2,62 ευρώ. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική σήμερα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ποια μετοχή να σχολιάσεις από τις σημερινές πτωτικές. Η Μοτοδυναμική στο -6,31%, η Real Cons. στο -4,92%, η Δρομέας στο -4,68%, η Medicon στο -3,90%, η ΣΙΔΜΑ στο -3,75% και η Τεχνική Ολυμπιακή στο -2,99%. Κακή η εικόνα όλων αυτών και αρκετών ακόμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης