Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τρεις ελληνικές μετοχές που παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις των διοικήσεων η απόδοση δεν είναι ανάλογη

Τρεις ελληνικές μετοχές που παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις των διοικήσεων η απόδοση δεν είναι ανάλογη
Τιτάν, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Fourlis περιμένουν πολύ καλή πορεία τα επόμενα χρόνια, όμως απέχουν σημαντικά από τις δίκαιες τιμές
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζουν να υστερούν αρκετές μετοχές από το Ελληνικό Χρηματιστήριο, αλλά ξεχωρίζουν τρεις, όπου αν και έχουν γίνει θετικές αναφορές από τις διοικήσεις τους για τις προοπτικές τους, υστερούν έναντι της πραγματικής αξίας τους ή και ακόμα έναντι της αγοράς.
Οι επενδυτές αν και υπάρχουν από τις περισσότερες θετικές αναφορές και μάλιστα εκτός από τις διοικήσεις και από αναλυτές, δε μπορούν να βρουν τις δίκαιες τιμές ή έστω να τις πλησιάσουν.
Η χειρότερη σε επίδοση τα τελευταία χρόνια είναι η μετοχή της Fourlis.
Η διοίκηση έχει μιλήσει για τεράστια περιθώρια βελτίωσης ειδικά στον κλάδο του επίπλου και ξεκλείδωμα αξίας με την εισαγωγή της Trade Estates στο Χρηματιστήριο.
Η μετοχή έχει καλύψει μόλις τη μισή απόσταση από την πτώση που είχε γράψει λόγω της πανδημίας.
Βέβαια, τα αποτελέσματα εξαμήνου δεν ενθουσίασαν και η διοίκηση απέδωσε την πορεία στους υψηλούς τόκους που πληρώνει η Trade Estates για να προχωρήσει το επενδυτικό της σχέδιο.
Από την αρχή του έτους βέβαια καταγράφει αξιόλογη άνοδο 35%, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λίγο πριν το τέλος του 2022 είχε γράψει 6,5 ετών!
Η διοίκηση μετέφερε την εκτίμηση για τζίρο 750 εκατ. ευρώ και περιθώριο EBIT 8-10% το 2026 αντί του 2025.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί πλέον την κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα και μόλις αποκτήσει την Αττική Οδό και την Εγνατία Οδό θα είναι και η πρώτη εταιρεία σε παραχωρήσεις.
Οι αναλυτές δίνουν τιμές στόχους ακόμα και πάνω από 20 ευρώ και η μετοχή βρίσκεται κοντά στα 12,5 ευρώ με άνοδο 15% από την αρχή του έτους.
Υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για το πως θα χρηματοδοτήσει όλα τα έργα που έχει αναλάβει, αλλά σύμφωνα με τις εκθέσεις των αναλυτών, μπορεί να βρει χρηματοδότηση.
Επιπλέον η διοίκηση έχει δεσμευτεί για υψηλές ταμειακές ροές, οι οποίες θα χρηματοδοτούν τις επενδύσεις και θα δίνουν και διανομές στους μετόχους.
H Titan αν και έχει άνοδο 47% από την αρχή του έτους μόλις που κάλυψε τις απώλειες που είχε λόγω πανδημίας και τερμάτισε ένα πτωτικό κύκλο που είχε πάει τη μετοχή στα 12 ευρώ.
Ωστόσο και αυτή η άνοδος κρίνεται χαμηλό βάσει των εκτιμήσεων των αναλυτών αλλά και των αποτελεσμάτων που έχει δημοσιεύσει και τα οποία δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη.
Μάλιστα η διοίκηση έχει πει πως ξεκινάει ένας ανοδικός κύκλος που θα κρατήσει αρκετά χρόνια, λόγω των μεγάλων έργων που θα γίνουν στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα.
Στο χρηματιστήριο πάντως οι επενδυτές δε φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί παρά το γεγονός ότι το εξάμηνο ήταν ισχυρό (καθαρά κέρδη 110,6 εκατ. ευρώ από 45,2 εκατ. ευρώ).

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης