Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Συντηρήθηκε η αδυναμία – Επιλεκτικές πωλήσεις από τους επενδυτές

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Συντηρήθηκε η αδυναμία – Επιλεκτικές πωλήσεις από τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η Ευρώπη στηρίζει με κεφάλαια την Ελλάδα προκειμένου να επουλώσει τις πληγές της από τις καταστροφικές πλημμύρες. Το θέμα είναι να λειτουργήσει πιο συντονισμένα ο κρατικός μηχανισμός. Τα κεφάλαια αυτά μάλλον βοήθησαν στον περιορισμό των απωλειών, καθώς κάποιοι θεώρησαν ότι οι τράπεζες θα πρέπει να καλύψουν τις ζημιές με δανεικά. Η εικόνα της αγοράς συνολικά δείχνει ότι οι δυνάμεις των αγοραστών έχουν περιοριστεί και θέλουν κάτι καινούριο για να ενεργοποιηθούν ή να έρθουν νέοι αγοραστές.

Η εικόνα της αγοράς δεν έχει χαλάσει με βάση το διάγραμμα, αλλά αν υποχωρήσει περαιτέρω θα ανοίξει ένας διάδρομος για πιο χαμηλά. Με μικρές απώλειες στο κλείσιμο και με κάμποσα πάλι πακέτα, τα οποία αύξησαν το τζίρο.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί εκείνες οι μετοχές που μας απογοητεύουν. Ο αριθμός δηλαδή των μετοχών που απέκτησε ξανά άσχημη συμπεριφορά έχει αυξηθεί. ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, ΛΑΜΔΑ, ΠΛΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΠΣ, ΟΤΕ είναι μόνο μερικές από αυτές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πάνω-κάτω σήμερα. Ήταν η αιτία που ο γενικός δείκτης άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο. Με μικρές απώλειες τελικά ο δείκτης. Απώλειες είχε όμως μόνο η Πειραιώς (-1,55%) και έκανε και μεγάλο όγκο. Η Eurobank αμετάβλητη και με οριακή άνοδο Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. όλες έκλεισαν μακριά από τα υψηλά ημέρας.

CENERGY: Με καλό πωλητή από το πρωί η μετοχή και έκανε σχετικά υψηλό όγκο. Λογικό και εδώ κάποιοι να θέλουν να πάρουν τα κέρδη τους. Άλλωστε είναι τεράστια. Έγραψε χαμηλό στα 6,76 ευρώ και έκλεισε στα 6,93 ευρώ.

ΟΤΕ: Στο χαμηλό ημέρας στο κλείσιμο η μετοχή και στα 13,39 ευρώ με απώλειες 1,90%. Απίστευτη η απαξίωση της μετοχής.

ΕΥΔΑΠ: Βρήκε του 9 το δημόσιο και τους πρότεινε στη γενική συνέλευση η οποία συνεχίστηκε σήμερα το πρωί. Βέβαια, η επιτροπή αμοιβών και υποψηφιοτήτων δεν είχε το χρόνο να ελέγξει τα βιογραφικά και θα το κάνει στη συνέχεια. Οι πληροφορίες που είχαμε μεταδώσει επιβεβαιώνονται όπως φαίνεται αφού ο κ.Σαχίνης είναι στα ονόματα. Στο -1,87% και στα 6,29 ευρώ.

LAMDA: Από τα 7,40 ευρώ έχει γυρίσει στα 6,18 ευρώ δηλαδή εκεί που ξεκίνησε. Ισχυρή αποδείχθηκε η αντίσταση στα 7,40 ευρώ και η μετοχή έκτοτε υποχωρεί. Απογοητευτική εικόνα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αύριο τα αποτελέσματα εξαμήνου και η Εθνική Χρηματιστηριακή περιμένει 1,966 δισ. ευρώ πωλήσεις δηλαδή στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, δημοσιευμένα EBITDA 104 εκατ. ευρώ από 206,2 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα 128,3 εκατ. ευρώ από 159,6 εκατ. ευρώ. Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν στα 29,1 εκατ. ευρώ από 119,1 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα στα 48,5 εκατ. ευρώ από 82,8 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση των 746 εκατ. ευρώ μάλλον είναι χαμηλή και με αυτήν την υποχώρηση στα κέρδη που ήταν αναμενόμενη.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Υπερβολική θα λέγαμε η πτώση στη μετοχή. Δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε με βάση τον ισολογισμό. Εκτός και αν κάποιοι έχουν ανάγκη από ρευστότητα και ρευστοποιούν τη συγκεκριμένη για να στηρίξουν άλλες θέσεις. Έγραψε χαμηλό στα 2,87 ευρώ αλλά ευτυχώς έκλεισε στα 2,98 ευρώ με απώλειες 0,67%. Χαμηλός ο όγκος, αλλά λείπουν οι αγοραστές.

MERMEREN: Με απώλειες 11,79% η μετοχή και είχε γράψει και μεγαλύτερες, αλλά βγήκαν κάποιοι αγοραστές στο τέλος και βελτίωσαν λίγο την εικόνα.

DOPPLER: Ξανά με απώλειες 9,85% και καλό όγκο. Πάλι με πωλητές στο κλείσιμο.

ΕΚΤΕΡ: Συνέχισε την αντίδραση και πέρασε πάνω από τα 2,50 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης