Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τράπεζες – Ακολουθεί τις ξένες αγορές ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι πιέσεις στις τράπεζες – Ακολουθεί τις ξένες αγορές ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και η δική μας βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης. Προσπαθούν να σταθεροποιηθούν οι τράπεζες και έχουν μεικτή εικόνα στα πρώτα λεπτά. Alpha Bank και Μυτιληναίος έχουν μία καλύτερη εικόνα. Χωρίς μεγάλους όγκους οι κινήσεις των περισσότερων μετοχών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση, αναμένουν σήμερα μία αντίδραση οι αναλυτές. Ωστόσο, έχει βαρύνει κάπως το κλίμα καθώς οι χθεσινές φήμες έχουν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις σήμερα. Συγκεκριμένα, χθες κυκλοφόρησε μία φήμη για έκτακτο φόρο στα τραπεζικά κέρδη. Είναι η δεύτερη φορά που βγαίνει αυτή η φήμη και η στήλη έχει αναφερθεί ότι περιμένει μετά την πώληση του ΤΧΣ να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Θα λέγαμε πως είναι λογικός ένας τέτοιος φόρος καθώς έχουμε υπερκέρδη που έχουν να κάνουν με την αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων και τη μη αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων. Ενώ στο εξωτερικό οι τράπεζες έχουν αυξήσει τα επιτόκια καταθέσεων εδώ οι δικές μας, όλες μαζί έχουν την ίδια τακτική, δεν τα έχουν αυξήσει. Αυτή η φήμη μάλλον επηρεάζει και σήμερα και επισκιάζει το θετικό νέο της αναβάθμισης. Προσπαθεί η ΑΛΦΑ να κρατηθεί υψηλότερα, υποχωρούν Eurobank και Πειραιώς.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Ανάλογα των εκτιμήσεων τελικά τα αποτελέσματα, αλλά υπήρξε κάτι θετικό που είναι η αναθεώρηση των εκτιμήσεων της διοίκησης. Ουσιαστικά βελτιώνει την εκτίμηση για το περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) ενώ διατηρεί αμετάβλητη την εκτίμηση για πωλήσεις 480 εκατ. ευρώ. Τώρα περιμένει ΕΒΙΤ 43 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Με ήπια άνοδο κινείται η μετοχή στο άνοιγμα και πάνω από τα 8 ευρώ.

CENERGY: Με αξιόλογες απώλειες 2,56% η μετοχή στο ξεκίνημα.

QUEST: Συνεχίζεται η πτώση της μετοχής. Κάτω από τα 6 ευρώ ξεκίνησεσήμερα.

AUSTRIACARD (απάντηση): Προφανώς και σε μία τέτοια αγορά όπως η δική μας αν ο βασικός μέτοχος δε βοηθήσει η μετοχή δεν κουνάει. Έχει δώσει κάποιες κατευθύνσεις ο συγκεκριμένος και περιμένουμε. Με νέες απώλειες 2,27% στο σημερινό ξεκίνημα.

INTRALOT (απάντηση): Πιστεύουμε ότι αυτή η αύξηση θα δώσει δύναμη στον όμιλο και άνοδο στη μετοχή. Σίγουρη θεωρούμε την έξοδο από την επιτήρηση και ίσως γίνει με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει στη Lavipharm. Νομίζουμε πως θα δούμε καλύτερη διασπορά και μείωση των ποσοστών των βασικών μετόχων. Αν χρειαστεί θα καλύψουν όλο το ποσοστό αλλά νομίζουμε πως το ενδιαφέρον των επενδυτών και προφανώς οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι για βελτίωση διασποράς. Η Ambrosia Capital θα λειτουργήσει ως κύριος ανάδοχος, η Euroxx ως ανάδοχος και η Piraeus Securities ως σύμβουλος έκδοσης. Διαβάστε περισσότερα και σε σχετικό θέμα που έχει σήμερα το ΒΝ.

ΕΚΤΕΡ: Ξεχωρίζει και στο σημερινό ξεκίνημα καθώς με καλό όγκο ενισχύεται 2,08%.

ΕΧΑΕ: Καλή και η δική της εικόνα με άνοιγμα στα 4,90 ευρώ αλλά ο πρώτος αγοραστής είναι αρκετά χαμηλότερα και έχει κατέβει στα 4,88 ευρώ ο πρώτος πωλητής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης