Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με τους επενδυτές να περιμένουν τις κεντρικές τράπεζες

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού με τους επενδυτές να περιμένουν τις κεντρικές τράπεζες
Υψηλότερα κέρδη προ φόρων και τόκων περιμένει για το σύνολο του 2023 η Σαράντης
Σχετικά Άρθρα
Σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης, με την επενδυτική ψυχολογία να είναι ευμετάβλητη λόγω των στοιχείων που δημοσιεύονται.
Οι επενδυτές περιμένουν σήμερα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ισπανία που μπορεί να δώσει κάποιες κατευθύνσεις στην ΕΚΤ που συνεδριάζει αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Ανοδικά κινήθηκε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία αλλά δείχνουν αντοχές οι αμοιβές.
Οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια θα βρεθούν στο επίκεντρο με τους επενδυτές να περιμένουν ένα σήμα ολοκλήρωσης του κύκλου των αυξήσεων των επιτοκίων.
Η εγχώρια αγορά μετά τις πιέσεις που δέχθηκε χθες λόγω των καταστροφών, αναμένεται να ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού σήμερα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Σαράντης μετά τα ανάλογα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που δημοσίευσε για το εξάμηνο αλλά και λόγω της ανοδικής αναθεώρησης της εκτίμησης για τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 43 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη, ενώ διατήρησε την εκτίμηση για τις πωλήσεις στα 480 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα ήπια θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξη για ένα πιθανό σήμερα για το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων που θα δοθεί αύριο από την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, μετά τη χθεσινή υποχώρηση.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε ότι η αγορά θα προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των χθεσινών απωλειών. Παραμένουμε θετικοί για επιλεγμένες εταιρείες του μη χρηματοοικονομικού τομέα όπως Jumbo και ΟΠΑΠ, ενώ οι τράπεζες ενδέχεται να προσπαθήσουν να αντιδράσουν.

Κύκλος
Η Eurostat ανακοινώνει σήμερα τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο ενώ στις ΗΠΑ ανακοινώνεται
ο ∆ΤΚ του Αυγούστου. Ο Γενικός ∆είκτης απέτυχε να ανακαταλάβει τις 1.268 μονάδες αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης της πτώσης προς τις 1.217 μονάδες.

Depolas
Υπερίσχυσαν οι πωλητές στο ΧΑ κατά την χθεσινή συνεδρίαση και μάλιστα με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί αισθητά περισσότερο. Πάραυτα, ο εν λόγω δείκτης παραμένει πάνω από τις κρίσιμες στηρίξεις της περιοχής των 920-900 μονάδων ΔΤΡ. Άλλωστε η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν είναι σπρίντ αλλά μαραθώνιος, γι’ αυτό και τα οφέλη εκτιμούμε ότι θα φανούν σε βάθος χρόνου ειδικότερα αν αναβαθμιστούμε το επόμενο διάστημα και από έναν ακόμη οίκο αξιολόγησης. Συνεχίζουμε να αναζητούμε σημεία εισόδου, αλλά πάντα κατά περίπτωση και σε πιθανή αδυναμία της αγοράς. Εννοείται ότι το βλέμμα μας δεν αγνοεί το διεθνές περιβάλλον, το οποίο άλλωστε επιδεινώνεται όπως αποκαλύπτουν και οι χαμηλότερες εκτιμήσεις για την ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είπε ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα αυξηθεί κατά 0,8% το 2023 και 1,3% το 2024, έναντι προβλέψεων 1,1% και 1,6% αντίστοιχα που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη προσδοκιών οικονομικής ανάπτυξης ZEW Σεπτεμβρίου σε Γερμανία και Ευρωζώνη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης