Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Βγήκαν πωλητές στις τράπεζες – Ποιες μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Βγήκαν πωλητές στις τράπεζες – Ποιες μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με δύο πρόσωπο η σημερινή συνεδρίαση. Θα έλεγε κάποιος ότι βρήκαν ευκαιρία όσοι είχαν ποντάρει νωρίτερα στην επενδυτική βαθμίδα να πάρουν κέρδη. Ίσως να έχει να κάνει και με τις μεγάλες ζημιές και τα κεφάλαια που χρειάζεται η κυβέρνηση για αποζημιώσεις και μεγάλα έργα. Ήταν και κάτι άλλες φήμες αλλά συνολικά οι τράπεζες ήταν αυτές που έριξαν σήμερα την αγορά. Αυτές που ευνοούνται περισσότερο από την αναβάθμιση. Στο -0,71% με υψηλό συνολικό τζίρο 140 εκατ. ευρώ αλλά 57 εκατ. ευρώ έγιναν σε πακέτα, άρα δε μπορούμε να πούμε πως είχαμε υψηλό καθαρό τζίρο σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα ύψη η μεταβλητότητα σήμερα. Ξεκίνησαν δυνατά, αλλά βγήκαν πωλήσεις στη συνέχεια. Έγραψαν υψηλό στην αρχή στο +3,34% και προς στο τέλος πήγαν κάπως βίαια στο -3,85%. Εκεί που λέγαμε ότι γλίτωσαν το κλείσιμο του χάσματος κάποιες συστημικές, τώρα το προσεγγίζουν πάλι. Υπήρξαν και κάποιες φήμες που κυκλοφόρησαν και ίσως να επηρέασαν. Τελικά έκλεισε ο δείκτης με απώλειες 2,78%. Κάτω από τα 3 ευρώ η Πειραιώς και με απώλειες 4,45% και ακολούθησε η Εθνική, η οποία έχασε 3,16% η ΑΛΦΑ στο -2,61% και η Eurobank στο -1,61%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Είχε βρεθεί ενδοσυνεδριακά την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και τα 12 ευρώ. Δεν έχει ακολουθήσει την αγορά η μετοχή και από τότε που η στήλη σταμάτησε να την (παρ)ακολουθεί τον περασμένο Φλεβάρη γιατί μας είχε δώσει ένα γρήγορο 50%, δεν έχει κάνει πολλά. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρόποι να βρει χρηματοδότηση και να αντλήσει και κεφάλαια. Μην ξεχνάμε πως ο κλάδος των παραχωρήσεων θα είναι ένα εξαιρετικό asset, όταν θα μπουν μέσα Εγνατία Οδός και Αττική Οδός. Θα μπορούσε να μπει και στο Χρηματιστήριο μέσω διάθεσης ποσοστού και να βρει μετά χρηματοδότηση. Τα assets προσφέρουν ταμειακές ροές και εύκολα θα έβρισκε χρηματοδότη. Γνώμη διατυπώνουμε… Στα 12,60 ευρώ και στο +0,80%.

ΟΠΑΠ: Δεν είναι μία μετοχή που μόλις ανέβει η τιμή πουλάς. Αν έχεις μπει σε μία καλή τιμή, βλέποντας όλες αυτές τις διανομές, τις προοπτικές και τι σου δίνει μία τράπεζα, κάθεσαι για να εισπράττεις μόνο. Πάει να δοκιμάσει τα υψηλά της η μετοχή (16,92 ευρώ 22 Μαΐου ενδοσυνεδριακό υψηλό) και μετά σπάει για υψηλά 14 ετών. Στα 16,51 ευρώ και στο +1,23%.

QUEST: Συνεχίστηκε η πίεση στη μετοχή και πάλι με καλές συναλλαγές. Στα 6,06 ευρώ και στο -2,26%.

SARANTIS: Ξεχώρισε και αυτή με άνοδο 1,52% καθώς δημοσιεύει σε λίγο αποτελέσματα και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα είναι ανώτερα των εκτιμήσεων. Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν.

JUMBO: Ωραία συμπεριφορά από τη μετοχή και στο τέλος έκανε δύο μεγάλα πακέτα που αθροιστικά είναι στο 1,5% περίπου του συνόλου. Πάνω από 2,17 εκατ. τεμάχια έγιναν σήμερα στη μετοχή. Από το συνολικό τζίρο των 140 εκατ. ευρώ της αγοράς τα δύο πακέτα είχαν αξία 55 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Απέκτησε πάλι τη γνωστή του άσχημη χρηματιστηριακή συμπεριφορά. Στα 2,1550 ευρώ έχει γυρίσει η μετοχή.

AUSTRIACARD: Να έχει βγάλει τέτοια νούμερα και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι… Στα 6.60 ευρώ και στο -2,94%.

ΕΚΤΕΡ: Έβγαλε καλή αντίδραση, αλλά έκλεισε μακριά από τα υψηλά ημέρας όταν βέβαια γύρισε χαμηλότερα όλη η αγορά. Είχαν προηγηθεί 5 συνεχόμενες πτωτικές είναι και επίσης από 23 Αυγούστου είχε μόλις μία ανοδική συνεδρίαση. Διαγραμματικά έβγαλε την αντίδραση σε καλό σημείο. Η βασική μας βέβαια έννοια είναι τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι. Θα ξαναρχίσουν πωλήσεις ή τέλειωσαν; Σημειώνουμε πως στις 3 τελευταίες συνεδριάσεις κάνει όγκο πάνω από 1% του συνόλου των μετοχών σε κάθε συνεδρίαση. Στα 2,40 ευρώ και στο +4,80% με υψηλό ημέρας στα 2,52 ευρώ.

REAL CONS.: Πιέστηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις και έβγαλες σήμερα αντίδραση. Στα 2,64 ευρώ και στο +5,60%.

FIERATEX: Μετά από 3 πτωτικές στο +8,80% και με καλές συναλλαγές.

DOPPLER: Αρκετό «ξύλο» έχει φάει η μετοχή. Ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,60 ευρώ περίπου και στα μέσα Αυγούστου ήταν στα 1,30 ευρώ. Ξαφνικά άρχισε να έχει πωλητές με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει σε μικρό διάστημα στα 0,66 ευρώ. Σήμερα πάλι είχε καλό όγκο για τα δεδομένα της και έμειναν και ανεκτέλεστα στους πωλητές. Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 7 εκατ. ευρώ. Λόγω αποτελεσμάτων θα λέγαμε πως χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου ενώ συνολικά φτωχά ήταν τα μεγέθη εξαμήνου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης