Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στη ζυγαριά επενδυτική βαθμίδα και καταστροφές – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Στη ζυγαριά επενδυτική βαθμίδα και καταστροφές – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Το όφελος μεσομακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία και το χρηματιστήριο από την αναβάθμιση είναι μεγάλο
Σχετικά Άρθρα
Με τον αέρα της επενδυτικής βαθμίδας αλλά και υπό το βάρος των τεράστιων καταστροφών από τις πλημμύρες θα ανοίξει σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.
Οι αναλυτές περιμένουν ανοδικό άνοιγμα, καθώς η χώρα αποκτά επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια, ενώ παράλληλα έχει σταθεροποιηθεί και το κλίμα στο εξωτερικό.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τράπεζες, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Μυτιληναίος μεταξύ άλλων.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου η Sarantis. Η Eurobank Equities περιμένει αύξηση πωλήσεων 10% στα 235 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων 21,5 εκατ. ευρώ.
Στα 21,3 εκατ. ευρώ αναμένει η Piraeus Securities τα κέρδη προ φόρων και τόκων ενισχυμένα κατά 32,8% ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 19 εκατ. ευρώ από 11,6 εκατ. ευρώ στην περσινή περίοδο.

Eurobank Equities
Περιμένουμε σήμερα το Χ.Α. να ανοίξει σε θετικό έδαφος λόγω της αναβάθμισης της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα από τη DBRS αλλά και λόγω της σταθεροποίησης της ψυχολογίας διεθνώς.

Piraeus Securities
H επενδυτική βαθμίδα θα ανοίξει το δρόμο για την αναβάθμιση του Χ.Α. σε αναπτυγμένο καθεστώς. Συνολικά, με βάση τις τρέχουσες τιμές-στόχους των εταιρειών που παρακολουθούμε (περίπου 80% της κεφαλαιοποίησης του Χ.Α.), στις οποίες έχουμε ήδη ενσωματώσει την επίδραση του χαμηλότερου κόστους ιδίων κεφαλαίων που προκύπτει από την επενδυτική βαθμίδα, το περιθώριο ανόδου είναι 30% κατά μέσο όρο. Τέλος, οι μετοχές με το μεγαλύτερο όφελος που αναμένεται από την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα είναι οι τράπεζες, η ΔΕΗ, η Μυτιληναίος, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι η αγορά θα κινηθεί υψηλότερα σήμερα, μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας από την DBRS.

Beta

Περιμένουμε η αγορά να καλωσορίσει την ανακοίνωση της DBRS της περασμένης Παρασκευής και την επιστροφή της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια. Οι τράπεζες και η ΔΕΗ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης.

Κύκλος
Την Τετάρτη ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός Αυγούστου, ενώ την Πέμπτη 14/9 η ΕΚΤ ανακοινώνει το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης. Την Παρασκευή τέλος, αναμένεται η αξιολόγηση της Moody’s και το rebalancing της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών του FTSE RUSSELL. (είσοδος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Large Cap, των CENERGY και ΟΛΠ στο Mid Cap κοκ). Η απόδοση επενδυτικής βαθμίδας στην ελληνική οικονομία αναμένεται να κινητοποιήσει τους αγοραστές, στο ξεκίνημα τουλάχιστον της σημερινής συνεδρίασης.

Depolas
Ένα μεγάλο βήμα για την επαναφορά στην ‘’επενδυτική κανονικότητα’’ έγινε με την αναβάθμιση της χώρας από την DBRS. Στον αντίποδα, η χώρα, σε πολλά σημεία, περνά πολύ δύσκολες ώρες μετά τις τελευταίες καταστροφές με σημαντικό ψυχικό και οικονομικό κόστος. Το ΧΑ ξεκινά με θετικό πάτημα σήμερα, παρόλο που εν πολλοίς η επενδυτική βαθμίδα έχει προεξοφληθεί. Εντός της εβδομάδας, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, συνεδριάζει και η ΕΚΤ με αρκετές πιθανότητες για περαιτέρω αύξηση επιτοκίων. Επιπλέον, σήμερα θα έχουμε και τις επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Αναβαθμίζουμε ελαφρώς το εκτιμώμενο εύρος της περιόδου για τον ΓΔΧΑ μεταξύ των 1240-1340 μονάδων. Σημειώνουμε ότι αυτή την Παρασκευή έχουμε και την λήξη των παραγώγων τριμηνιαίου κύκλου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης