Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά την πτώση – Η DBRS στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης μετά την πτώση – Η DBRS στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το επιφυλακτικό κλίμα διατηρείται και βλέπουμε ανάλογη εξέλιξη και στις αγορές της Ευρώπης. Μάλλον δεν έχουμε τελειώσει με τον πληθωρισμό και ίσως δεν έχουμε φτάσει και στο τέλος των αυξήσεων επιτοκίων. Βλέπουμε μετοχές να έχουν διορθώσει αρκετά και να έχουν γίνει πιο ελκυστικές. Ωστόσο, τώρα μάλλον οι επενδυτές έχουν διαφορετική ψυχολογία και δεν αγοράζουν με τον τρόπο που αγόραζαν μερικές μέρες πριν. Όσοι όμως έχουν ρευστότητα, σταδιακά θα μπορούν να κάνουν focus σε φθηνές μετοχές. Δείχνει να ψάχνει κατεύθυνση στο ξεκίνημα με το βλέμμα βέβαια να είναι στη βραδινή απόφαση της DBRS. Θα μας δώσει την επενδυτική βαθμίδα;

AEGEAN: Θετικότατο το μήνυμα από την τηλεδιάσκεψη και δόθηκε και μία καλή εικόνα για το πως πάει το τρίτο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, ενώ και οι ταμειακές ροές ήταν ισχυρές. Η χρήση 2023 θα έχει εντυπωσιακή κερδοφορία, εννοείται θα είναι ιστορικά υψηλή. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή μετά τη χθεσινή διόρθωση.

FOURLIS: Η διοίκηση δείχνει την Trade Estates ως «υπεύθυνη» για τα μεγέθη, καθώς οι επενδύσεις που κάνει σε ακίνητα έχουν φέρει αύξηση του δανεισμού και αύξηση τόκων με αποτέλεσμα τα κέρδη να είναι μικρά ενώ η αύξηση σε τζίρο και EBITDA να είναι μεγάλη. Πάει ένα χρόνο μετά η εκτίμηση για τζίρο 750 εκατ. ευρώ και περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων 8-10% και συγκεκριμένα το 2026 από 2025 που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν πως δεν μπορούν να δίνονται εκτιμήσεις σε μεγάλο βάθος χρόνου, μαζί και η στήλη, αφού κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα σε 5-6 χρόνια. Ανακάμπτει πάντως σημαντικά η αγορά επίπλου (ΙΚΕΑ). Αμετάβλητη στα 4,14 ευρώ. Η στήλη περίμενε καλύτερα αποτελέσματα και θα επανεξετάσει τη στάση της για τη μετοχή.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο μεγαλύτερος παίκτης στις παραχωρήσεις. Ανοδικά ξεκίνησε σήμερα η μετοχή μετά τη χθεσινή υποχώρηση. Μας απασχολεί ο δανεισμός και πως θα κατανεμηθούν οι πληρωμές που έχει να κάνει στο μέλλον. Έχει ταμειακές ροές και όπως έχει πει παλαιότερα η διοίκηση τα επόμενα χρόνια θα έχει υψηλότερες. Ίδωμεν…

QUEST: Και εδώ τα αποτελέσματα ίσως να μην άρεσαν αφού οι υψηλότερες αποσβέσεις τα επιτόκια και κάποια έκτακτα περσινά κέρδη επηρέασαν την τελική γραμμή. Νομίζουμε όπως πως ίσως είναι κάπως υπερβολική η αντίδραση, αφού ο όμιλος έχει πολύ καλό χαρτοφυλάκιο και συμμετοχή σε hot κλάδους. Στα 6,12 ευρώ και στο -2,24% με χαμηλό όγκο.

ΕΚΤΕΡ: Ένα ευρώ έχει χάσει η μετοχή από τα υψηλά της και το μισό νομίζουμε πως οφείλεται στις πωλήσεις των βασικών μετόχων. Στα 2,30 ευρώ και με απώλειες 2,54% σήμερα η μετοχή. Έχει χάσει μία καλή στήριξη που ήταν πιο πάνω και περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δε λέει να ισιώσει η μετοχή.

MEZZ: Εισέπραξε τον Αύγουστο άλλα 3,7 εκατ. ευρώ η Sunrise και 5,3 εκατ. ευρώ η Phoenix.Υπενθυμίζεται πως η Sunrise είχε ανακοινώσει πως τον Μάιο είχε εισπράξει άλλα 3,6 εκατ. ευρώ και τον Φεβρουάριο άλλα 8,8 εκατ. ευρώ, ενώ τέλος του 2022 είχε ταμείο 2,1 εκατ. ευρώ. Η Phoenix είχε εισπράξει 5,2 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο, είχε ταμείο 13,2 εκατ. ευρώ τέλος του 2022 και στη γενική συνέλευση του Ιουλίου είχε πει πως είχε εισπράξει 10,3 εκατ. ευρώ.

MEDICON: Συνεχίζεται η διολίσθηση της μετοχής, καθώς πιστεύουμε πως κάποιοι που μπήκαν στο τέλος για να πάρουν την κίνηση λόγω ενθουσιασμού, ρευστοποιούν. Δεν περιμένουμε καλό πρώτο εξάμηνο, αλλά η μετοχή στην αποτίμηση των 15 εκατ. ευρώ είναι τσάμπα. Στα 3,49 ευρώ και στο -3,06% με όγκο κάτω από 2 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης