Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα – Στο επίκεντρο η αξιολόγηση της DBRS

ΧΑ: Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα – Στο επίκεντρο η αξιολόγηση της DBRS
Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι κάπως μικτά με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις. Της Aegean ήταν ισχυρά, αλλά της Fourlis αδύναμα
Σχετικά Άρθρα
Επιφυλακτικό είναι το κλίμα στο χρηματιστήριο, ειδικά μετά και τις χθεσινές μεγάλες απώλειες και τη διάσπαση στηρίξεων.
Ωστόσο, όλα τα βλέμματα θα είναι σήμερα στραμμένα στην αξιολόγηση της DBRS με αναλυτές να σημειώνουν πως αν δώσει την επενδυτική βαθμίδα στη χώρα θα αλλάξει το κλίμα στην αγορά.
Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι κάπως μικτά με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις. Της Aegean ήταν ισχυρά, αλλά της Fourlis αδύναμα.
Στο επίκεντρο θα είναι και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για την Αττική Οδό και η οποία είναι λίγο πάνω από 5% υψηλότερη από τη δεύτερη προσφορά άρα δε θα υπάρχουν άλλες προσφορές για βελτίωση τιμήματος.
Να σημειωθεί πως πολλές μετοχές έχουν κάνει σημαντική διόρθωση το τελευταίο διάστημα και έχουν γίνει και πάλι ελκυστικές οι αποτιμήσεις τους.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ευρώπη δείχνουν μικτό άνοιγμα σήμερα, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία των επιτοκίων και των ανανεωμένων ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα μετά τη χθεσινή μεγάλη υποχώρηση ενόψει και της ανακοίνωσης της DBRS.

Beta
Όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στην αξιολόγηση της Ελλάδας από τη DBRS, η οποία αν υλοποιηθεί θα αλλάξει κατά την άποψή μας το αρνητικό κλίμα που διατηρείται. Στο επίκεντρο θα είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για την Αττική Οδό και η Aegean που σημείωσε εκπληκτικές επιδόσεις στο δεύτερο τρίμηνο και δίνει τάση για ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο επίσης.

Κύκλος
Η DΒRS ανακοινώνει αργά το βράδυ την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο με ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδοθεί η επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία. Η ματαίωση της παρουσίας του Πρωθυπουργού στα αυριανά εγκαίνια της ∆ΕΘ μεταθέτει την ομιλία με τις εξαγγελίες στην οικονομία σε συνέχεια των βιβλικών καταστροφών που έχουν συντελεστεί στη Θεσσαλία. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στις 12μ.μ. το δείκτη βιομηχανικής παραγωγής Ιουλίου και το δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγούστου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης