Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Sell off με σημάδια πανικού – Μόλις 8 οι ανοδικές μετοχές

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Sell off με σημάδια πανικού – Μόλις 8 οι ανοδικές μετοχές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Βυθίστηκε σήμερα χάνοντας κρίσιμες στηρίξεις. Ξέρουν κάτι για την αυριανοί αξιολόγηση της DBRS οι επενδυτές; Η κόπωση που βλέπαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις έφερε αυτήν την κίνηση; Η απογοήτευση για το επιτελικό κράτος; Πολλά μπορεί να επηρέασαν. Όπως και να έχει με καλό τζίρο 108,7 εκατ. ευρώ υποχώρησε 2,05% και έκλεισε όχι μόνο κάτω από τις 1.260 μονάδες αλλά και κάτω από τις 1.250 μονάδες. Μόνο η Jumbo με άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και η Autohellas αμετάβλητη. Όλες οι άλλες πτωτικές.

AXIANUMBERS: Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα πωλητές οι ξένοι. Είχαν καθαρές πωλήσεις τον Αύγουστο 85,8 εκατ. ευρώ και από την αρχή του έτους έχουν πουλήσει 222 εκατ. ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τρομερή προσφορά για Αττική Οδό. Έχει να δώσει εκεί 3,3 δισ. ευρώ, έχει 1,5 δισ. ευρώ να δώσει για την Εγνατία και θέλει και 1 δισ. ευρώ για το καζίνο στο Ελληνικό. Κάνει και το αεροδρόμιο στο Καστέλι συν τα άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχει και τα έργα που εκτελεί. Εξελίσσεται σε μεγάλη δύναμη στις παραχωρήσεις ο όμιλος, αλλά θα ανέβει σημαντικά και ο δανεισμός. Πήγε μέχρι και τα 12 ευρώ η μετοχή αλλά τελικά έκλεισε στα 12,48 ευρώ με απώλειες 2,95%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: To Helikon δεν πουλάει Τράπεζα Πειραιώς, ειδικά στα νούμερα που αναφέρονται κάποια δημοσιεύματα και προέρχονται και από κάποιας αναρτήσεις ξένων πρακτορείων. Μάλιστα γίνονταν κάποιες αναφορές ότι έριξε το ποσοστό κάτω από 5% (σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση είχε 9,3%). Αν όντως είχε συμβεί αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με τους κανονισμούς της κεφαλαιαγοράς.
Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι το Helikon δεν πουλάει μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς. Με μεγάλο όγκο σήμερα η μετοχή και κλείσιμο στα 3 ευρώ με απώλειες 3,85%.

AEGEAN: Παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα έχασε 4,25% και έκλεισε στα 12,62 ευρώ.

JUMBO: Καλή η ανάπτυξη τον Αύγουστο στις πωλήσεις και συνολικά στους 8 μήνες οι πωλήσεις τρέχουν με 15%. Εξαιρετική επίδοση. Στο +1,25% και στα 27,44 ευρώ.

ATTICA GROUP: Πολύ σοφή κίνηση από τον CEO ο οποίος παραιτήθηκε μετά και τα όσα έγιναν στο Blue Horizon και τον θάνατο με αυτόν τον τρόπο ενός νέου ανθρώπου. Νομίζουμε πως το ίδιο θα έπρεπε να είχε κάνει και υπουργός μετά τις άστοχες δηλώσεις του. Ο κ.Βαρβιτσιώτης έπρεπε να ήταν ήδη σπίτι του γιατί έχει ευθύνες και το λιμενικό και γενικά το κράτος.

QUEST: Να δεχθούμε ότι τα κέρδη δεν αυξήθηκαν και ο κλάδος έχει ισχυρό growth και εδώ δεν έχουμε. Βλέπουμε ισχυρό growth στις πάνω γραμμές αλλά όχι στις κάτω. Προφανώς κάποιους τους απογοήτευσε αυτό και αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Ίσως βέβαια και να επηρεάστηκαν και από τη γενικότερη πορεία της μετοχής που εδώ και καιρό δε δείχνει διάθεση για βελτίωση. Πήγε μέχρι 5,94 ευρώ και έκλεισε στα 6,26 ευρώ με απώλειες 3,10%.

FOURLIS: Συνεχίστηκε η πίεση στη μετοχή λόγω των αποτελεσμάτων που δημοσίευσε. Στα 4,14 ευρώ και στο -4,06% με όγκο 102 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Έδειξε να κρατάει η ισχυρή στήριξη σήμερα και έκλεισε με οριακές απώλειες.

ΕΚΤΕΡ: Όταν βλέπει ο επενδυτής ότι οι βασικοί μέτοχοι πουλάνε συνεχώς, είναι λογικό να αρχίσει να πουλάει και ο μικρός ή μεγαλύτερος επενδυτής. Στα 2,36 ευρώ και στο -6,72% με όγκο 121 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Μεγάλες απώλειες και η συγκεκριμένη.

MEDICON: Ούτε αυτή γλίτωσε.

INTRACOM: Βγήκαν και εδώ μεγάλες εντολές πώλησης.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Ξυλεμπορία προνόμια, Moda Bagno, Mermeren, Jumbo, Epsilon Net, Παπουτσάνης, Frigoglass και Alpha Αστικά Ακίνητα οι μόνες ανοδικές σήμερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης