Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ήπια υποχώρηση με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ήπια υποχώρηση με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικρές απώλειες. Το πετρέλαιο έχει πάει σε υψηλά έτους και δημιουργεί νέες ανησυχίες. Τα αποτελέσματα μπαίνουν στο προσκήνιο αλλά μπορεί να μη φτάνουν να μας κρατήσουν, αν το κλίμα έξω δεν είναι καλό. Περιμένουμε και τη DBRS να μας αναβαθμίσει αύριο. Για να δούμε τι θα κάνει ο οίκος. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η συνεδρίαση και με επιλεκτικές και πάλι κινήσεις.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ: Απίστευτες καταστροφές έχουν γίνει από τις βροχές που έχουν πέσει και θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια για να φτιαχτούν ξανά δρόμοι και γενικότερα υποδομές. Ας ελπίσουμε να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν με κόπους και θυσίες, όπως έγινε και στην προηγούμενη καταστροφή. Ας ελπίσουμε πως αυτό το κράτος κάποια στιγμή θα σταματήσει να δίνει μόνο αποζημιώσεις και θα αρχίσει να φτιάχνει και τις σωστές υποδομές, ώστε να μην φτιάχνει ο κόσμος ξανά και ξανά τα σπίτια του.

AEGEAN: Όπως είχε ενημερώσει η διοίκηση, το δεύτερο τρίμηνο ήταν ισχυρό και τελικά έδωσε καθαρά κέρδη 51,5 εκατ. ευρώ και EBITDA 120,2 εκατ. ευρώ. Έτσι το εξάμηνο είναι το πρώτο κερδοφόρο με 37,1 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. Σημειώστε τώρα πως με ζημιά 27,7 εκατ. ευρώ στο περσινό πρώτο εξάμηνο ο όμιλος στο σύνολο του 2022 είχε κέρδη 107 εκατ. ευρώ. Τώρα με κέρδη 37,1 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο μάλλον θα πρέπει να υπολογίζουμε πάνω από 160-170 εκατ. ευρώ κέρδη το 2023. Άνοιξε με άνοδο αλλά γύρισε σε μικρές απώλειες η μετοχή.

QUEST: Καλά τα αποτελέσματα τουλάχιστον σε επίπεδο πωλήσεων και EBITDA. Οι μεγάλες αποσβέσεις όμως «έφαγαν» όλη την αύξηση και έτσι τα κέρδη προ φόρων και τόκων αλλά και τα καθαρά κέρδη διατηρήθηκαν στα περσινά επίπεδα. Στα 20,84 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη και στα 692 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Η μετοχή άνοιξε με σημαντικές απώλειες 4,80% και στα 6,15 ευρώ. Ο όγκος πάνω από 12 χιλ. τεμάχια. Δε νομίζουμε πως δικαιολογείται τέτοια πτώση.

MOTOR OIL: Η Piraeus Securities αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 31,30 ευρώ από 25,70 ευρώ υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 35% από τα τρέχοντα επίπεδα και δίνει ξανά σύσταση υπεραπόδοσης για τη μετοχή. Για το 2023 περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 1.377 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 803 εκατ. ευρώ με τα δημοσιευμένα στα 774 εκατ. ευρώ. Μέρισμα περιμένει 1,55 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Όταν μία διοίκηση υπερηφανεύεται ότι έχει το δεύτερο φθηνότερο τιμολόγιο στον κόσμο, καταλαβαίνετε ότι ο μέτοχος στρίβει και πάει αλλού. Κάντε μία υπόθεση να ζητούσε 1 ευρώ αύξηση το μήνα η ΕΥΔΑΠ από το ρυθμιστή. Προφανώς και τα κοινωνικά τιμολόγια δε θα επηρεάζονταν, αλλά τα νούμερα της εταιρείας θα άλλαζαν και δε θα πάθαινε τέτοια ζημιά. Άλλωστε δείτε τι πληρώνει ένα νοικοκυριό το μήνα σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα και μετά πείτε μου αν αντέχει 1 ευρώ επιπλέον στο νερό. Όμως η εταιρεία προφανώς θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική. Αν η κυβέρνηση θέλει αυτό να κάνει δημόσια πρόταση και να τη βγάλει έξω από το χρηματιστήριο. Και μετά ας συνεχίσει το έργο της.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (απάντηση): Δεν είναι νέο ότι οι βασικοί μέτοχοι ασχολούνται μόνο με τη Cenergy και όχι με τη συγκεκριμένη. Φαίνεται από χιλιόμετρα. Η συμπεριφορά της μετοχής το τελευταίο διάστημα είναι απογοητευτική και έχασε όλη την άνοδο επιστρέφοντας στα 2 ευρώ που παρέχουν στήριξη. Για να δούμε αν θα μπορέσει να βγάλει μία αντίδραση και να σταματήσει να απογοητεύει τόσο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέζεται 2% η Πειραιώς ίσως λόγω και της μείωσης θέσης από ξένο fund. Πίεση και στην Alpha Bank αλλά και τη Eurobank. Καλύτερη η εικόνα για την Εθνική.

ΕΚΤΕΡ (απάντηση): Αυτό που γράψαμε είναι ότι η πτώση είναι λογική όταν οι επενδυτές βλέπουν ότι οι βασικοί μέτοχοι πουλάνε. Και έχουν πουλήσει πολλά μέχρι σήμερα. Άρα πουλάνε και οι μικροί πλέον. Η στήλη επαναλαμβάνει πως έχει αφαιρέσει τη μετοχή από τις επιλογές της στα 3,15 ευρώ, γιατί έπιασε σχεδόν το στόχο που είχαμε. Βέβαια, διαγραμματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως στα τρέχοντα επίπεδα ή λίγο πιο κάτω, μας κάνει να θέλουμε να ξαναμπούμε, αλλά η κίνηση των insiders μας αποτρέπει προς το παρόν. Στα 2,51 ευρώ και στο -0,79% στο άνοιγμα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με άνοδο 4,20% η μετοχή και στα 1,24 ευρώ με όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια. Είναι η μετοχή που ξεχωρίζει από τα μικρομεσαία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης