Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Ανησυχούν οι επενδυτές για τον πληθωρισμό – Δεν αποκλείεται να διατηρηθούν οι πτωτικές τάσεις

ΧΑ: Ανησυχούν οι επενδυτές για τον πληθωρισμό – Δεν αποκλείεται να διατηρηθούν οι πτωτικές τάσεις
Σήμερα πριν το άνοιγμα δημοσιεύει η Aegean Airlines και μετά το κλείσιμο έχει η διοίκηση προγραμματίσει ενημέρωση αναλυτών
Σχετικά Άρθρα
Πτωτικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την τάση και η εγχώρια αγορά, σύμφωνα με αναλυτές.
Η αναζωπύρωση των ανησυχιών για τον πληθωρισμό κάνει τους επενδυτές να εκτιμούν ότι μπορεί τελικά οι κεντρικές τράπεζες να μην κλείσουν τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων.
Το πετρέλαιο είναι σε υψηλό έτους, αυξάνοντας τις ανησυχίες.
Από την άλλη τα εταιρικά αποτελέσματα και η πορεία του ΑΕΠ ίσως φέρουν κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις και κρατήσουν το γενικό δείκτη.
Η Quest ανακοίνωσε χθες καλά αποτελέσματα με σημαντική αύξηση πωλήσεων και EBITDA αλλά όχι και καθαρών κερδών λόγω αύξησης επιτοκίων και αποσβέσεων.
Σήμερα πριν το άνοιγμα δημοσιεύει η Aegean Airlines και μετά το κλείσιμο έχει η διοίκηση προγραμματίσει ενημέρωση αναλυτών.
Σήμερα οι μετοχές της Ιατρικό Αθηνών διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ευρώπης δείχνουν ένα ακόμη αρνητικό άνοιγμα λόγω της αναζωπύρωσης των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και των ανησυχιών σχετικά με τη διατήρηση από τις κεντρικής τράπεζες της επιθετικής διάθεσης για τον πληθωρισμό.

Optima Bank
Περιμένουμε άλλη μία συνεδρίαση περιορισμένης διακύμανσης σήμερα στο χρηματιστήριο.

Beta
Το ΑΕΠ του δευτέρου τριμήνου 2023 το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες, η πετυχημένη έκδοση εντόκων γραμματίων και η πιθανή αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα από την DBRS αύριο θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών σε εγρήγορση σε συνδυασμό και με τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών (Autohellas και Quest χθες, Aegean σήμερα). Περιμένουμε ότι ο τζίρος θα κινηθεί ξανά προς τα 100 εκατ. ευρώ λόγω των επιλεκτικών τοποθετήσεων που θα οδηγήσουν το γενικό δείκτη λίγο υψηλότερα.

Κύκλος
Νέα επιτυχής δοκιμασία και της κρίσιμης στήριξης των 1.268 μονάδων δημιουργεί θετικές προσδοκίες. Όμως, η υποχώρηση των δεικτών στη Wall Street μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και την επάνοδο του ενδεχομένου αυξήσεων των επιτοκίων της Federal δεν βοηθάει για διαμόρφωση σεναρίων αυτόνομης πορείας του ελληνικού χρηματιστηρίου. 

Depolas
Καμία ουσιαστική μεταβολή δεν πραγματοποίησε χθες ο ΓΔΧΑ ενδεχομένως αναμένοντας την αξιολόγηση της οικονομίας από την DBRS. Ελαφρώς χειρότερη ήταν η χθεσινή ημέρα για τους βασικούς διεθνείς δείκτες καθώς η επενδυτική κοινότητα παρακολουθεί στενά μάκρο και εταιρικά αποτελέσματα με τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών να πλησιάζουν. Στο εσωτερικό, ένα εξαιρετικό Β’ τρίμηνο με λειτουργικά EBITDA 120 εκ ευρώ είχε η Aegean με την αύξηση έναντι του αντίστοιχου περσινού να ξεπερνάει το 120%. Επιπλέον, ο καθαρός δανεισμός συμπεριλαμβανομένου των μισθώσεων μειώθηκε στα 385εκ ευρώ έναντι 478 εκ ευρώ στο τέλος του 2022. Στο ίδιο μοτίβο περιμένουμε να κινηθεί και πάλι ο ΓΔΧΑ σήμερα και ίσως και αύριο. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ Β’ τριμήνου της Ευρωζώνης και στοιχεία εργασίας στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης