Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Απουσιάζει η διάθεση – Ήπια χαμηλότερα – Ποιες μετοχές απογοήτευσαν

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Απουσιάζει η διάθεση – Ήπια χαμηλότερα – Ποιες μετοχές απογοήτευσαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν μπορούμε να πούμε πως οι τελευταίες συνεδριάσεις ενθουσιάζουν. Μάλλον κουράζουν, μάλλον δείχνουν την κόπωση που έχει η αγορά ή τη στάση αναμονής αν θέλετε. Γίνονται προσπάθειες ωραιοποίησης σε συγκεκριμένες μετοχές στο κλείσιμο και κοιτάμε συνολικά και τις αγορές του εξωτερικού. Ο τζίρος σήμερα χαμηλός με κάποιες πιέσεις σε τράπεζες, ΕΥΔΑΠ και άλλα βαριά χαρτιά να επηρεάζουν την τελική εικόνα. Η πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αρκετή μεταβλητότητα είχαν πάλι, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα κέρδη. Κάτω από τις 1.000 μονάδες ο δείκτης και απώλειες για όλες τις συστημικές πλην Πειραιώς. Η μεγαλύτερη υποχώρηση για ΑΛΦΑ 1,94%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δεν ξέρουμε αν θα μπορούσε να έχει πιο χάλια συμπεριφορά.

ΕΥΔΑΠ: Για μία ακόμη φορά η διοίκηση δεν επιχείρησε να βελτιώσει τη χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής. Αντιθέτως με την παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου, φάνηκε πως και ο μεγαλομέτοχος είναι όχι μόνο απροετοίμαστος και αδιάφορος. Δεν ειπώθηκε κάτι για το πρώτο εξάμηνο, όπου θα μπορούσε να δείξει ότι το ενεργειακό δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο πρόβλημα. Πάλι ακούσαμε για τη συμφωνία με το νερό και για το επενδυτικό πρόγραμμα. Το πιο σημαντικό είναι πως με ρευστό 300 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να είχε διατηρήσει τη μερισματική πολιτική και να αμβλύνει τις εντυπώσεις. Κρίμα… Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική για τη μετοχή και κλείσιμο στα 6,31 ευρώ με απώλειες 2,77%. Τα τρέχοντα επίπεδα και κάπως χαμηλότερα, τα έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές στο παρελθόν.

AUTOHELLAS: Καλά τα νούμερα και νομίζουμε πως ο κ.Βασιλάκης, τα έχει πει όλα εγκαίρως επομένως γνωρίζει η αγορά και την πίεση στα περιθώρια, αφού η περσινή χρονιά δεν επαναλαμβάνεται αλλά και την αύξηση των επιτοκίων. Η περσινή χρονιά θυμίζουμε ήταν μετά την πανδημία και ο κόσμος φοβόταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με αποτέλεσμα να πληρώνει ακριβά για να νοικιάσει αυτοκίνητο. Φέτος δεν υπάρχει αυτό.

Σημειώνουμε ότι τα καθαρά κέρδη αυτά δηλαδή που αποδίδονται στους μετόχους της μητρικής ήταν 27,2 εκατ. ευρώ από 26,4 εκατ. ευρώ, ενώ αρνητικές ήταν οι λειτουργικές ταμειακές ροές και μαζί με τις επενδύσεις έφεραν μείωση ταμειακών διαθεσίμων και αύξηση δανείων. Στα 13,88 ευρώ και στο +1,61%. Η αποτίμηση στα 675 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Μεγάλη η πίεση σήμερα στη μετοχή, αφού οι επενδυτές μάλλον είδαν αλλιώς τα αποτελέσματα εξαμήνου σε σύγκριση με τα σχόλια των αναλυτών. Δεν ήταν καλά τα αποτελέσματα και με την αποτίμηση στα 225 εκατ. ευρώ νομίζουμε πως η πίεση δικαιολογείται. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν και τα έκτακτα θα είχε ζημιές. Ο λόγος οι τόκοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στα 4,3150 ευρώ και στο -4,1% με όγκο σχεδόν 100 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Με άνοδο 2,51% και κλείσιμο στα 22,45 ευρώ. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως το περιθώριο ανόδου εδώ είναι σημαντικό. Βέβαια θα πρέπει και η διοίκηση να προσπαθήσει λίγο παραπάνω, όπως να διαφημίσει το έργο της και να γίνει λίγο πιο επικοινωνιακή.

INTRACOM: Στις τελικές δημοπρασίες βγήκε πίεση και έκλεισε χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στα 2,20 ευρώ και στο -3,08%.

AUSTRIACARD: Αν και έβγαλε πολύ καλά αποτελέσματα δε βλέπουμε να έχει άνοδο η μετοχή. Αντιθέτως πιέζεται και μετά το split.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καλή εικόνα σήμερα από τη μετοχή και διατηρεί 20% περίπου άνοδο από την τιμή της δημόσιας πρότασης.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει η εταιρεία των βασικών μετόχων να πουλάει μετοχές. Την 1η Σεπτέμβρη πούλησε κάτι λιγότερο από 42 χιλ. τεμάχια με μέση τιμή 2,76 ευρώ ανά μετοχή. Λογική η πτώση της μετοχής στα 2,53 ευρώ (-1,94%).

REVOIL: Βγαίνουν πωλητές, πέριξ των 2 ευρώ.

DOPPLER: Άλλη περίπτωση και η συγκεκριμένη. Δυστυχώς και εδώ τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να δούμε σήμερα αυξημένο όγκο στη μετοχή και μεγάλες απώλειες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης