Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό ξεκίνημα με περιορισμένες κινήσεις από τους επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό ξεκίνημα με περιορισμένες κινήσεις από τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με μεταβλητότητα και το σημερινό άνοιγμα και αν και ξεκίνησε με άνοδο γύρισε λίγο αργότερα χαμηλότερα, χωρίς όμως να καταγράφονται σημαντικές κινήσεις. Ξεχωρίζει λίγο η Aegean στα πρώτα λεπτά, η Cenergy και η Εθνική, ενώ υποχωρούν Πειραιώς, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν επίσης επιφυλακτικά καθώς μετά και την άνοδο των τιμών του πετρελαίου οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επέστρεψαν. Στα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ θα εστιάσουν οι επενδυτές σήμερα.

JUMBO: Ηγέτης στην επιχειρηματική του δραστηριότητα με τεράστια απόσταση από το δεύτερο.

ΟΠΑΠ: Η διοίκηση παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα και τη διανομή ρεκόρ προμερίσματος αποφάσισε να μην αλλάξει την εκτίμηση που έχει δώσει για τζίρο και EBITDA, αν και φαίνεται πως μάλλον θα πάει στο πάνω μέρος και ίσως το ξεπεράσει. Ίσως μας πει στο τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή παρά τη σημαντική άνοδο χθες συνεχίζει λίγο υψηλότερα, καθώς το συνολικό μέρισμα μάλλον θα έχει διψήφιο ποσοστό απόδοσης.

AEGEAN: Το ρεκόρ στην επιβατική κίνηση επιβεβαιώνεται από νέες δηλώσεις της διοίκησης. Πάμε για μεγάλα κέρδη εδώ και η μετοχή έχει ενσωματώσει ένα μέρος της εξαιρετικής πορείας. Η πορεία του τουρισμού συνολικά για τη χώρα είναι εξαιρετική, όπως την περιμέναμε κόντρα σε κάποιες αναφορές για μεγάλη πτώση που μάλλον είχαν πολιτική χροιά αλλά μπορεί να επηρέασαν κάποιους στις αποφάσεις τους. Σημειώνουμε την αύξηση της τιμής του πετρελαίου τις τελευταίες μέρες αλλά και το γεγονός πως οι τιμές των εισιτηρίων είναι υψηλές.

ΕΥΔΑΠ: Σε λίγο η γενική συνέλευση και για να δούμε αν η διοίκηση θα πει κάτι θετικό αυτή τη φορά, γιατί στην προηγούμενη, μάλλον οδήγησε τη μετοχή σημαντικά χαμηλότερα.

CENERGY: Δε σταματάει να παίρνει δουλειές.

FOURLIS: Διαβάζουμε στα πρωινά σχόλια των χρηματιστηριακών για δυνατά αποτελέσματα από τον όμιλο και πραγματικά απορούμε. Εμείς θεωρούμε τα νούμερα ειδικά εκείνα της τελικής γραμμής που μας ενδιαφέρουν απογοητευτικά. Ο τζίρος σημείωσε σημαντική αύξηση και ξεπέρασε ίσως και κάποιες εκτιμήσεις αναλυτών. Το ίδιο και τα EBITDA. Όμως και κέρδη προ φόρων και τόκων στο εξάμηνο 10,9 εκατ. ευρώ από 7,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,3 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σημειώστε τώρα ότι υπήρχαν και κέρδη από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων 1,3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ο όμιλος δούλεψε για τις τράπεζες. Οι τόκοι ήταν εξαιρετικά αυξημένοι. Έτσι βλέπουμε τη μετοχή στο άνοιγμα να υποχωρεί 1,44% και να είναι στα 4,4350 ευρώ με όγκο πάνω από 10 χιλ. τεμάχια.

MEDICON (απάντηση): Προφανώς κάποιους δεν τους ενόχλησε που πέρασε σε κάτι παραπάνω από μισό μήνα όλο το free float. Για τη στήλη ήταν αρνητική εξέλιξη. Η εταιρεία είναι φθηνή, αλλά από τα 4,15 ευρώ που γράψαμε ότι χρειάζεται προσοχή πήγε αρκετά χαμηλότερα και σήμερα ο πρώτος πωλητής είναι στα 3,79 ευρώ και ο αγοραστής στα 3,74 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Ξεχωρίζει από τις μικρές καθώς έχει άνοδο 3,06% και με καλ΄ς συναλλαγές.

ΕΚΤΕΡ: Μετά από μία μεγάλη διόρθωση σήμερα έχει κάποιους αγοραστές και κινείται πάνω από τα 2,60 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Με τεράστιο όγκο χθες και σήμερα μένει να δούμε αν τέλειωσε ο πωλητής ή έχει κι άλλα. Στα 3,40 ευρώ το άνοιγμα με μικρό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης