Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Focus στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Focus στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Aegean η οποία ανακοινώνει αύριο πριν το άνοιγμα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, αλλά έδωσε εκτίμηση για ρεκόρ επιβατικής κίνησης φέτος
Σχετικά Άρθρα
Οι αγορές του εξωτερικού θα δώσουν και πάλι την τάση με τους αναλυτές να σημειώνουν πως οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν αυξηθεί ξανά μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ενώ διατηρούνται και οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας της Κίνας.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Aegean η οποία ανακοινώνει αύριο πριν το άνοιγμα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, αλλά έδωσε εκτίμηση για ρεκόρ επιβατικής κίνησης φέτος.
Επίσης η Quest ανακοινώνει σήμερα μετά το κλείσιμο αποτελέσματα και η Fourlis ανακοίνωσε χθες.
Της Fourlis τα αποτελέσματα στην τελική γραμμή ήταν αδύναμα. Ο τζίρος είχε σημαντική αύξηση όπως και τα EBITDA αλλά τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο υποχώρησαν στα 1,3 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ.
Η Trade Estates ετοιμάζεται για εισαγωγή στο Χ.Α. μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα λόγω των ανησυχιών αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της Κίνας, την παγκόσμια ανάπτυξη και την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες επαναφέρουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Σήμερα το ενδιαφέρον εστιάζεται στη Fourlis που παρουσίασε καλά αποτελέσματα εξαμήνου σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) και στην Quest η οποία δημοσιεύει μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η ΕΛΣΤΑΤ θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ και θα επηρεάσει την επενδυτική ψυχολογία. Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με θετικά σημάδια στο κλείσιμο.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1120 μονάδες. Σημεία στήριξης 1177 και 1263 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1318 και 1346 μονάδες.

Κύκλος
Στις 12μ.μ. η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει την επίδοση του ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο (στο 1ο ήταν 2,1%). Ο Ο∆∆ΗΧ δημοπρατεί σήμερα έντοκα γραμμάτια 12μηνης διάρκειας, ενώ η Infoquest ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 1ο εξάμηνο. Ο Γ.∆. αναδύθηκε από τα χαμηλά ημέρας (1.260 μονάδες) και έκλεισε υψηλότερα της κρίσιμης ζώνης στήριξης των 1.264-1.270 μονάδων. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη σημερινή συνεδρίαση με
αναμενόμενη τη συνέχιση της μεταβλητότητας.

Depolas
Σημαντικά βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία στο Α΄ εξάμηνο εμφάνισε ο όμιλος Φουρλή με τα EBITDA (opr) να υπερδιπλασιάζονται στα 15,4εκ ευρώ κυρίως λόγω ΙΚΕΑ. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εγχώριο ΑΕΠ Β΄ τριμήνου, τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου της Ευρωζώνης, αλλά και τον δείκτη υπηρεσιών PMI Αυγούστου (τελευταία μέτρηση) στις ΗΠΑ. Αναμένεται να συνεχιστούν οι διακυμάνσεις εντός του εκτιμώμενου εύρους τις επόμενες ημέρες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης