Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Επιβεβαίωσε στήριξη, έδωσε αντίδραση, ξεχώρισε ο ΟΠΑΠ

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Επιβεβαίωσε στήριξη, έδωσε αντίδραση, ξεχώρισε ο ΟΠΑΠ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είχε μία υψηλότερη μεταβλητότητα σήμερα έναντι άλλων συνεδριάσεων η αγορά, αλλά τελικά κατάφερε να αντιδράσει μετά από 4 πτωτικές και να επιβεβαιώσει τη στήριξη των 1.260 μονάδων. Καλός και ο τζίρος και αυτό που πάλι ξεχώρισε ήταν το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Στήριξη πρόσφερε από την αρχή ο ΟΠΑΠ, έβγαλαν μετά αντίδραση οι τράπεζες και ξεχώρισε επισης η Motor Oil και η Aegean.

ΟΠΑΠ: Όλα τα βλέμματα πάνω του όπως άλλωστε αναμενόταν μετά την πρόταση για προσωρινό μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή. Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 150 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του 2024, αλλά και μέγιστη διανομή κερδών υποσχέθηκε η διοίκηση. Στα 16,40 ευρώ και στο +4,99% με όγκο 735 χιλ. τεμάχια και υψηλό ημέρας τα 16,69 ευρώ.

AEGEAN: Η κίνηση της μετοχής σήμερα δείχνει πως μάλλον τα χαρτιά είναι μαζεμένα σε λίγα και δυνατά χέρια. Με ελάχιστο όγκο πήγε πάνω από το +4% και τελικά έκλεισε στα 13,08 ευρώ και στο +3,65%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αύξησαν μεταβλητότητα αλλά κατάφεραν και μετά από 3 πτωτικές για το δείκτη να αντιδράσουν ανοδικά και να ξεπεραστούν και πάλι οι 1.000 μονάδες. Ξεχώρισε η Eurobank με άνοδο 1,59%, ακολούθησε η Εθνική με άνοδο 1,07%, η Πειραιώς με κέρδη 0,92% και η Alpha Bank με 0,35%. Όλες είχαν υψηλή μεταβλητότητα. Για παράδειγμα η Eurobank πήγε από το -1,82% μέχρι και το +4,50%.

MOTOR OIL: Μετά από σχεδόν 11 μήνες το brent ξεπέρασε τα 90 δολάρια. Τα περιθώρια διύλισης είναι υψηλά σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν πριν λίγες μέρες από τη διοίκηση. Στα 23,48 ευρώ και στο +3,35%.

ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ: Απαράδεκτη η εικόνα των δύο μετοχών, αλλά πλέον δικαιολογείται η απογοήτευση. Για την πρώτη τα έχουμε γράψει καιρό, αφού θεωρήσαμε τις δηλώσεις τότε της διοίκησης απογοητευτικές. Για τη δεύτερη αν και περιμέναμε στη γενική συνέλευση ένα θετικό μήνυμα, δεν ακούστηκε κάτι. Επομένως μία από τα ίδια. Βγήκαν μεγάλες πωλήσεις ειδικά στην ΕΥΑΘ. Προφανώς και κάποιος μεγάλος θεσμικός απογοητεύτηκε και έβγαλε τις μετοχές τους τις οποίες θα λέγαμε ξεπουλούσε μέχρι και το -6% στην ΕΥΑΘ. Όχι πως πήγε πίσω η ΕΥΔΑΠ απλά δεν είχε τον ίδιο όγκο. Αύριο έχει γενική συνέλευση η ΕΥΔΑΠ.

Στα 3,38 ευρώ και στο -3,70% η ΕΥΑΠΣ με χαμηλό ημέρας στα 3,30 ευρώ και συνολικό όγκο 153 χιλ. τεμάχια. Η ΕΥΔΑΠ στα 6,49 ευρώ και στο -1,22% με χαμηλό ημέρας τα 6,29 ευρώ και όγκο 80 χιλ. τεμάχια. Σημειώνουμε πως η στήριξη στα 3,20 ευρώ είναι τεράστια για την ΕΥΑΘ, επομένως τα τρέχοντα επίπεδα για όσους έχουν υπομονή και δεν τους νοιάζει πως είναι υπό κρατικό έλεγχο, είναι άκρως ελκυστικά. Τα ίδια ισχύουν για την ΕΥΔΑΠ στα 6,30 ευρώ με 6,20 ευρώ.

REVOIL: Έγραψε χαμηλό στα 1,89 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 2,05 ευρώ με άνοδο 6,77% και όγκο κάτω από 8 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Καλή κίνηση σήμερα σχεδόν από όλες.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μάλλον υπερβολική η πτώση εδώ.

MEDICON: Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η στήλη που συνέστησε προσοχή στα υψηλά που είχε πάει, λόγω του τεράστιου όγκου. Στα 3,78 ευρώ και στο -1,82% σήμερα και θα πρέπει να δούμε να μαζεύεται ξανά η μετοχή. Να δούμε δηλαδή μία συσσώρευση που να έχει κάποια διάρκεια. Αυτό θα μας κάνει να την ξανακοιτάξουμε. Με βάση τα θεμελιώδη εννοείται πως πλέον έχει γίνει ακόμα πιο φθηνή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης