Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Με μεγάλο πωλητή η ΕΥΑΘ μετά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης

tags :
Με μεγάλο πωλητή η ΕΥΑΘ μετά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης
Η διοίκηση στο δελτίο τύπου που απέστειλε για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης δεν αναφέρει κάτι θετικό για τους μετόχους
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρό πωλητή έχει σήμερα η ΕΥΑΘ και ο όγκος είναι εξαιρετικά υψηλός για τα δεδομένα της. Προφανώς και η απόφαση να μη δώσει μέρισμα, έστω και ένα μικρό από κέρδη προηγούμενων χρήσεων, ή μία επιστροφή κεφαλαίου έχει επηρεάσει.
Από την άλλη φαίνεται πως επηρεάζει και το γεγονός ότι η διοίκηση στο δελτίο τύπου που απέστειλε για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης δεν αναφέρει κάτι θετικό για τους μετόχους, παρά μόνο κάποιες επενδύσεις προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος.
Η μετοχή έχει γράψει χαμηλό στα 3,39 ευρώ και βρίσκεται στα 3,40 ευρώ με όγκο 54 χιλ. τεμάχια, ενώ οι εντολές πώλησης που είναι στημένες είναι επίσης αξιόλογες.
Η αποτίμηση είναι στα 123 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως με βάση τα αποτελέσματα 2022 η επιχείρηση είχε ζημία 4 εκατ. ευρώ από κέρδη 11,3 εκατ. ευρώ το 2021, λόγω του ενεργειακού κόστους, το οποίο δεν μετακύλισε ούτε ένα μικρό μέρος του στον καταναλωτή.
Τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν στα 70,5 εκατ. ευρώ (μετά την αφαίρεση του ελάχιστου δανεισμού).
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 177,4 εκατ. ευρώ.
Προφανώς και η αποτίμηση δείχνει πως η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή.
Σημειώνεται επίσης πως δεν υπήρξαν διαφωνίες στη γενική συνέλευση και δεν καταψηφίστηκε από μετόχους η μη διανομή μερίσματος. Βέβαια δεν πήγαν και πολλοί. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης