Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ λόγω προμερίσματος

ΧΑ: Τάση από το εξωτερικό με επιλεκτικές τοποθετήσεις – Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ λόγω προμερίσματος
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Φουρλής και αύριο η Quest
Σχετικά Άρθρα
Τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η αγορά και θα δικαιολογούσε κάποια, έστω, ήπια αντίδραση σήμερα, αλλά η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό είναι επηρεασμένη από τα αδύναμα μάκρο που ανακοινώθηκαν στην Κίνα.
Επίσης, οι εγχώριοι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας αύριο τα στοιχεία για το ΑΕΠ αλλά και την Παρασκευή την ανακοίνωση της DBRS αναφορικά με την αξιολόγηση της χώρας.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και στο επίκεντρο θα βρεθούν εταιρείες που ανακοίνωσαν ή που ανακοινώνουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.
Μεγάλη έκπληξη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το προμέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή που ανακοίνωσε χθες ο ΟΠΑΠ.
Παράλληλα ο Οργανισμός ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η Φουρλής και αύριο η Quest.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα σήμερα καθώς η επενδυτική ψυχολογία έχει επηρεαστεί από τα αδύναμα μάκρο στην Κίνα ενώ οι εγχώριοι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε η αγορά να προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί σήμερα. Επαναλαμβάνουμε τη θετική μας άποψη για τον ΟΠΑΠ μετά από ένα ισχυρό σύνολο αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου και ένα εντυπωσιακό ενδιάμεσο μέρισμα (1,0 ευρώ ανά μετοχή που συνεπάγεται απόδοση 6,4%). Η Μυτιληναίος θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά από μια εξαγορά με σημαντικές προοπτικές στον τομέα των μετάλλων.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα με τον ΟΠΑΠ να είναι στο επίκεντρο.

Βeta

Μετά από 4 μέρες υποχώρησης σήμερα αναμένεται μία ανάκαμψη, αν και με ήπιο ρυθμό με την αγορά να περιμένει την ετυμηγορία της DBRS για την επενδυτική βαθμίδα την Παρασκευή. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στον ΟΠΑΠ μετά την ανακοίνωση των καλών και ανάλογων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων και τη διανομή προσωρινού μερίσματος για τη χρήση 2023 1 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η Quest θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς ανακοινώνει αύριο τα δικά της αποτελέσματα.

Κύκλος
Ο Φουρλής ανακοινώνει σήμερα τα εξαμηνιαία αποτελέσματά του. Η αυτονόμηση της κίνησης του ελληνικού χρηματιστηρίου με την υπεροπλία των πωλητών σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι πιθανό να οφείλεται στην εκτίμηση για ανάσχεση της υψηλής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας που πυροδότησε τα αντανακλαστικά επενδυτών που επιλέγουν στρατηγικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας, θεωρώντας ότι η επενδυτική βαθμίδα ίσως καθυστερήσει. Κρίσιμης σημασίας η διατήρηση του ορίου στήριξης των 1.268 μονάδων για τον Γ.∆.

Depolas
Σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε χθες για τον ΓΔΧΑ εν μέσω μικτών προσήμων στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ωστόσο, δεν μεταβάλλουμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών, το οποίο παραμένει στην περιοχή των 1230-1330 μονάδων τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σχετικά με τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, οι αποφάσεις της διοίκησης για προμέρισμα 1 ευρώ/μετοχή σε συνδυασμό με την έναρξη επαναγοράς μετοχών έως και 150 εκ ευρώ αποδεικνύουν και πάλι την δυνατότητα παραγωγής μετρητών του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, οι λειτουργικές ταμειακές ροές ξεπέρασαν τα 300εκ ευρώ στο Α΄ εξάμηνο του 2023. Ο τίτλος παραμένει σταθερά στις top επιλογές μας. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τις μετρήσεις υπηρεσιών PMI στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, αλλά και τον δείκτη τιμών παραγωγού Ιουλίου αυτής. Στις ΗΠΑ, έχουμε τις εργοστασιακές παραγγελίες καιτα διαρκή καταναλωτικά αγαθά Ιουλίου. Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε ο δείκτης υπηρεσιών Caixin PMI κινήθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων τον Αύγουστο δημιουργώντας επιπλέον πιέσεις στους μετοχικούς δείκτες της περιοχής.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης