Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Βαριές απώλειες σε όλο το ταμπλό

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Βαριές απώλειες σε όλο το ταμπλό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Παρά το καλό άνοιγμα των ξένων αγορών, εμείς ανοίξαμε με μικρή άνοδο και γρήγορα γυρίσαμε χαμηλότερα. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα, τόσο αυξάνοντας οι απώλειες και τελικά κλείσαμε σε χαμηλό ημέρας και με απώλειες 2,47%. Πολλές μετοχές έκλεισαν επίσης σε χαμηλό ημέρας. Αυτή η κόπωση των προηγούμενων ημερών μάλλον έφερε δυνατές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Ο τζίρος καλός με δεδομένη την αργία στις ΗΠΑ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Έξι έκλεισαν με απώλειες άνω του 4% και έως 4,93%. Στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν: Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Aegean Airlines, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Τιτάν και ΟΠΑΠ. Αμετάβλητη έκλεισε η Cenergy και με άνοδο έκλεισαν Autohellas, Sarantis και Τέρνα Ενεργειακή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δε λες και μικρές τις απώλειες 4,28% του δείκτη των τραπεζών. Στο -4,92% η Εθνική, στο -4,85% η Eurobank, στο -4,28% η Alpha Bank και στο -2,24% η Τράπεζα Πειραιώς.

ΔΕΗ: Μήπως πρέπει η επιχείρηση να μας πει πόσες μετοχές από τις ίδιες που διατέθηκαν πήρε το κάθε υπόχρεο πρόσωπο; Δεν έχουν τέτοια υποχρέωση;

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στο rebalancing του MSCI, έκλεισε τη short θέση το fund, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Με άνοδο η μετοχή αλλά και πάλι με δυνατούς πωλητές. Κοντά στα 16 ευρώ βέβαια θα πούμε πως μάλλον έχει ένα ρίσκο να σορτάρεις τη μετοχή, όταν έρχεται από σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

ΕΧΑΕ: Κλείσιμο κάτω από τα 5 ευρώ και με δυνατό όγκο. Στα 4,99 ευρώ και στο -4,04%.

ΑΔΜΗΕ: Απότομη και εδώ η πτωτική κίνηση αφού ο πωλητής δε λέει να τελειώσει. Στα 2,1850 ευρώ έχει γυρίσει η μετοχή. Σήμερα έχασε 3,74%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η Βιολέττα Λάππα ενημέρωσε πως αγόρασε 5.000 μετοχές στα 1,1860 ευρώ ανά μετοχή. Θυμίζουμε πως είχε πουλήσει το δικό της μερίδιο μαζί με την οικογένειά της στο 1 ευρώ ανά μετοχή.

INTRALOT: Στο -7,43% και στα 0,6850 ευρώ. Ετοιμάζονται μαθαίνουμε στην εταιρεία για την αύξηση κεφαλαίου.

DOPPLER: Πωλήσεις 8,6 εκατ. ευρώ από 7,44 εκατ. ευρώ, και ζημία 25 χιλ. ευρώ από 77 χιλ. ευρώ. Παρά την αύξηση στο μικτό κέρδος, το χρηματοοικονομικό κόστος αυξήθηκε σημαντικά στο εξάμηνο και ήταν πάνω από τα λειτουργικά κέρδη. Είδαμε όμως συγκράτηση στα έξοδα.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Από την αύξηση κεφαλαίου που είχε κάνει ήταν να βάλει 250 χιλ. ευρώ και να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στις στέγες των ακινήτων της. Όμως οι αιτήσεις που έκανε στο ΔΕΔΔΗΕ απορρίφθηκαν και έτσι θα διαθέσει το ποσό αυτό για την αγορά πρώτων υλών προς εξυπηρέτηση των αναγκών παραγωγής της εταιρείας.

FRIGOGLASS: Δεύτερη μέρα πτώσης και με μεγάλο ανεκτέλεστο στους πωλητές. Πάνω από 940 χιλ. τεμάχια έμειναν στο -9,52% και στα 0,0760 ευρώ.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Τελευταία στην άνοδο πρώτη στην πτώση. Φαίνεται καμιά φορά τι θέλουν κάποιοι σε μία μετοχή. Εδώ μόλις πήγαινε να ανέβει λίγο η τιμή έμπαιναν «τούβλα». Σήμερα στο -4,80% και στα 1,19 ευρώ με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Επιστροφή στα 0,60 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Απώλειες 3,70% για τη συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης