Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια υψηλότερα, αλλά χωρίς ενθουσιασμό – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια υψηλότερα, αλλά χωρίς ενθουσιασμό – Λίγες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Βελτιωμένη και πάλι η επενδυτική ψυχολογία για τους γνωστούς λόγους που μία τη βελτιώνουν και μία τη χειροτερεύουν. Τα επιτόκια δηλαδή. Τη μία μέρα ποντάρουν οι επενδυτές στον τερματισμό των αυξήσεων και την άλλη βλέπουν ότι μπορεί να δούμε και άλλες αυξήσεις. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο ενώ σημειώνεται πως η Wall Street θα είναι κλειστή σήμερα λόγω αργίας. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με ήπια άνοδο και πάνω από τις 1.300 μονάδες. Λείπει πάντως ο ενθουσιασμός και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα κέρδη μέχρι το τέλος χωρίς να βρεθούν περισσότεροι αγοραστές.

ΟΠΑΠ: Έως και 0,50 ευρώ από 0,30 ευρώ που έδωσε προσωρινό μέρισμα πέρυσι περιμένουν οι αναλυτές και σε κάθε περίπτωση πάνω από το περσινό. Η κερδοφορία αναμένεται ισχυρή και η δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών μεγάλη. Μην τα ξαναγράφουμε, εδώ έχουμε να κάνουμε με μετοχάρα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Στο 0,94% έφτασε η short θέση του Millennium International Management LP. Με άνοδο περίπου 1% άνοιξε η μετοχή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Οι τράπεζες έχουν κάπως καλύτερες συναλλαγές και συγκεκριμένα η Alpha Bank έχει όγκο περίπου 200 χιλ. τεμάχια μετά τα πρώτα δέκα λεπτά και έχει άνοδο 0,6%. Ακολουθεί η Πειραιώς με χαμηλότερο όγκο αλλά ανάλογη άνοδο. Η Jumbo από την άλλη στα πρώτα λεπτά έχει κάνει 62 τεμάχια. Καλός ο όγκος και στον ΟΠΑΠ και η μετοχή έχει μικρή άνοδο.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Από τις μετοχές που τράβηξαν τα βλέμματα στο άνοιγμα και υποχωρεί άνω του 3%. Προφανώς και οι ρευστοποιήσεις μάλλον αποδίδονται στα όσα είπε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Νομίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ενστάσεις και μετά γίνονται ένα-δυο κινήσεις και δίνεται το πράσινο φως. Άνοιξε χαμηλότερα και έγραψε μέχρι και 3,0150 ευρώ (-4,59%), αλλά μετά βγήκαν κάποιες στηρίξεις. Υψηλός ο όγκος και έχει ξεπεράσει τις 60 χιλ. τεμάχια. Στα 3,1250 ευρώ και στο -1,11% λίγα λεπτά μετά…

INTRACOM: Ξεχωρίζει και αυτή καθώς ενισχύεται 3,12% και είναι στα 2,31 ευρώ με όγκο 26 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στα 1,25 ευρώ με χαμηλό όγκο, νομίζουμε πως έχει δώσει πλέον τη σωστή αποτίμηση που αξίζει στα ακίνητα που διαθέτει.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Δυνατό ξεκίνημα και από εδώ και με καλές συναλλαγές. Στα 1,1250 ευρώ με άνοδο 6,64% και όγκο 27 χιλ. τεμάχια.

REVOIL: Με ισχυρή πτώση 3% η μετοχή και στα 1,9250 ευρώ. Έχουν γίνει ήδη 7,5 χιλ. τεμάχια, τα οποία δεν είναι και λίγα για τη συγκεκριμένη. Η αποτίμηση στα 42 εκατ. ευρώ που νομίζουμε είναι αρκετά χαμηλή, αλλά τι να πούμε; Κάποιοι θέλουν να πουλήσουν φθηνά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης