Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Αξιολογήσεις και αποτελέσματα κρίνουν την πορεία – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

XA: Αξιολογήσεις και αποτελέσματα κρίνουν την πορεία – Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Ο ΟΠΑΠ δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Επενδυτική βαθμίδα και εταιρικά αποτελέσματα θα δώσουν τον τόνο αυτήν την εβδομάδα.
Η αγορά θα έχει στραμμένη την προσοχή της στην ανακοίνωση της DBRS για την ελληνική οικονομία, ενώ σήμερα ο ΟΠΑΠ δημοσιεύει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο με τους επενδυτές να περιμένουν το προμέρισμα.
Η αγορά περιμένει υψηλότερο προμέρισμα από το περσινό, το οποίο θα σηματοδοτήσει συνολικά την υψηλότερη διανομή φέτος έναντι της περσινής χρήσης.
Συγκεκριμένα αναλυτές περιμένουν προσωρινό μέρισμα 0,35 ευρώ ή ακόμα και 0,40 ευρώ έναντι 0,30 ευρώ που έδωσε πέρυσι.
Οι αγορές του εξωτερικό αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά, εξέλιξη που θα βοηθήσει και την εγχώρια αγορά.
Σημειώνεται πως σήμερα η Wall Street είναι κλειστή λόγω αργίας. 

Eurobank Equities
Η αγορά δείχνει έτοιμη για θετικό άνοιγμα καθώς η ψυχολογία για ανάληψη ρίσκου βελτιώνεται από τις ελπίδες ότι η FED θα σταματήσει τις αυξήσεις και από τα μέτρα στήριξης της Κίνας.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων.

Βeta
Μία πολυάσχολη εβδομάδα είναι μπροστά μας με επίκεντρο την επενδυτική βαθμίδα, καθώς η DBRS θα ανακοινώσει την αξιολόγησή της στις 8 Σεπτεμβρίου. Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τα τραβήξουν την προσοχή με τον ΟΠΑΠ να δημοσιεύει σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς και το ενδιαφέρον να στρέφεται στο προσωρινό μέρισμα. Fourlis, Aegean και Quest επίσης δημοσιεύουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί.

Κύκλος
O ΟΠΑΠ ανακοινώνει σήμερα τα εξαμηνιαία του αποτελέσματα, την Τρίτη ο Φουρλής, την Τετάρτη η Infoquest ενώ την ίδια ημέρα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το ΑΕΠ 2ου τριμήνου και ο Ο∆∆ΗΧ εκδίδει ετήσια έντοκα γραμμάτια.
Την Πέμπτη η Aegean ανακοινώνει τα δικά της αποτελέσματα και την Παρασκευή η DBRS γνωστοποιεί την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο. Τέλος το Σάββατο ο Πρωθυπουργός ομιλεί στα φετινά εγκαίνια της ∆ΕΘ. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆. που επανήλθε στις 1.300 μονάδες !

Depolas

Διεθνώς, το κλίμα παραμένει σταθεροποιητικό καθώς βαδίζουμε προς την επόμενη συνεδρίαση των Κεντρικών τραπεζών. Στο εσωτερικό, η αγορά θα επικεντρωθεί στα εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις επερχόμενες αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας (DBRS στις 8 Σεπτεμβρίου και Moody's στις 15 Σεπτεμβρίου). Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα δημοσιεύει αποτελέσματα Β΄ τρίμηνου ο ΟΠΑΠ  με τα εκτιμώμενα EBITDA να κινούνται στην περιοχή των 180εκ ευρώ. Ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων μακροοικονομικών μεγεθών και με την αγορά των ΗΠΑ να είναι κλειστή λόγω αργίας, ενδεχομένως να έχουμε μια συνεδρίαση με μειωμένες διακυμάνσεις.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης