Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – H κούραση έφερε πωλήσεις – Αξιόλογες απώλειες με περιορισμένους όγκους

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – H κούραση έφερε πωλήσεις – Αξιόλογες απώλειες με περιορισμένους όγκους
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η κόπωση μάλλον των προηγούμενων ημερών και η συσσώρευση λίγο πάνω από τις 1.300 μονάδες έβγαλε μία πιο δυνατή διόρθωση σήμερα και η πλειονότητα των μετοχών υποχώρησε. Λίγες μετοχές ξεχώρισαν και αρκετές είχαν μεγάλες απώλειες με λιγοστούς πωλητές. Ο τζίρος σημαντικά χαμηλότερος έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων. Πιέσεις σε πολλά βαριά χαρτιά και στις τράπεζες. Αμετάβλητος σχεδόν ο δείκτης σε εβδομαδιαία βάση.

ΟΠΑΠ: Παίρνει τη σκυτάλη τη Δευτέρα. Θα έχει άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο και μάλλον θα δείξει πως ο στόχος της διοίκησης για EBITDA 740-760 εκατ. ευρώ είναι σε καλό δρόμο. Σημειώνουμε πως κάποιοι αναλυτές περιμένουν λίγο καλύτερη επίδοση. Ξεχώρισε σήμερα με άνοδο 2,05% και κλείσιμο στα 15,90 ευρώ.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Αν και διαπραγματεύονται με ελκυστικό EV/EBITDA πιέστηκαν σήμερα. Τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, ήταν ανάλογα ή και λίγο χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και κάπως έτσι ήταν και της Motor Oil. Απώλειες άνω του 1% και οι δύο σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή πίεση στην Alpha Bank η οποία είχε και 4 συνεχόμενες ανοδικές, αλλά με το σημερινό -3,21% έχασε σχεδόν όλη την άνοδο των προηγούμενων συνεδριάσεων. Απώλειες 2,77% για την Εθνική και 1,94% για την Πειραιώς. Η Eurobank έχασε 1% και ο δείκτης 2,19%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σιγά μη δεν άρπαζαν την ευκαιρία να την κλείσουν χαμηλά. Από όλο τον όμιλο το βάρος έχει πέσει μόνο στη Cenergy. Στα 2,15 ευρώ και στο -2,49%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αν και με μικρό όγκο υποχώρησε 1,78%.

DIMAND: Συνεχίζει να δέχεται πίεση η μετοχή. Το διάγραμμα όπως έχουμε ξαναγράψει, γέρνει. Τα 12 ευρώ είναι καλή στήριξη, αλλά σήμερα είδαμε να ξαναγράφει τιμές κάτω από αυτήν την τιμή και μάλιστα μέχρι τα 11,70 ευρώ. Τελικά κατάφεραν να την κλείσουν στα 12 ευρώ αφού με λίγα κομμάτια ελέγχουν το κλείσιμο.

INTRALOT: Συνέχισε ανοδικά και έκλεισε στα 0,74 ευρώ με άνοδο 5,71%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στα 1,23 ευρώ πλέον η μετοχή μετά το σημερινό +5,13%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με αξιόλογες απώλειες αλλά και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Χωρίς όγκο και η δική του πτώση.

MEDICON: Έχουμε κάνει αρκετές αναφορές στη μετοχή το τελευταίο διάστημα με αφορμή την εκτίναξη του όγκου. Γράφαμε στις 24 Αυγούστου: Έπεσαν απότομα οι όγκοι συναλλαγών. Επειδή θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, αυτές οι συμπεριφορές δε μας αρέσουν. Αν και θεωρούμε εξαιρετικά φθηνή τη μετοχή, δε μπορούμε να εξηγήσουμε αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον που εκτίναξε τον όγκο. Αν έχουν μπει βραχυπρόθεσμοι, ίσως δούμε μεγάλη μεταβλητότητα. Θέλει επομένως, προσοχή. Τότε ήταν στα 4,18 ευρώ. Σήμερα έκλεισε στα 3,88 ευρώ και στο -4,43%.

FRIGOGLASS: Είχε συμπληρώσει 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Χθες είδαμε μεγάλο όγκο συναλλαγών. Σήμερα υποχώρησε 7,18% και έκλεισε στα 0,0840 ευρώ. 

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης