Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Επιλεκτικές κινήσεις από τους επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
Καλημέρα και καλό μήνα

ΑΓΟΡΑ: Πάει ο Αύγουστος. Ήταν πτωτικός και έσπασε το ανοδικό σερί των τεσσάρων μηνών. Ήρθε ο Σεπτέμβρης και επιστρέφουν σταδιακά οι αδειούχοι. Άντε να παίρνουμε και εμείς σειρά αν και η παρέα το τελευταίο διάστημα μεγαλώνει και τα μηνύματά σας μας συγκινούν. Ανοδικό αλλά ήπια το άνοιγμα της αγοράς μας, σταθεροποιητικό των ευρωπαϊκών αγορών. Στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε μία στασιμότητα ή και κόπωση. Από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν να βγαίνουν περισσότερες ειδήσεις και ίσως τονωθεί και πάλι το ενδιαφέρον.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Τα υπερκέρδη του κλάδου το 2022 δεν μπορούσαν να επαναληφθούν, αλλά βλέπουμε από τις εκτιμήσεις που δίνονται πως θα έχουμε μία ακόμα πολύ καλή χρονιά και για τις δύο εισηγμένες και μάλιστα με κέρδη που δίνουν ελκυστικές αποτιμήσεις έναντι των ομοειδών του εξωτερικού. Χθες η διοίκηση των ΕΛΠΕ έβαλε τον πήχη για τα EBITDA πάνω από 1 δισ. ευρώ με κάποιους αναλυτές να υποστηρίζουν πως ο στόχος είναι συντηρητικός, λόγω της πορείας του εξαμήνου. Με απώλειες περίπου 2% άνοιξαν τα ΕΛΠΕ και με την αποτίμηση περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Στα 2,6 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Motor Oil και μένει να δούμε ποια είναι η πιο φθηνή με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Νομίζουμε όμως και με βάση αυτά που διαβάζουμε πως και οι δύο έχουν περιθώριο ανόδου.

ΔΕΗ: Μάθαμε τελικά πόσες μετοχές πήραν δωρεάν οι δικαιούχοι; Από τη λίστα πάντως μόνο εμείς δεν πρέπει να πήραμε… Μέχρι και η δημοσιογράφος του γραφείου τύπου ήταν στη λίστα. Οι μετοχές ανήλθαν στις 696 χιλ. τεμάχια δηλαδή κάπου 7 εκατ. ευρώ αξία. Με άνοδο 0,9% και στα 10,19 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής.

ΟΠΑΠ: Παίρνει τη σκυτάλη των δημοσιεύσεων και η αγορά περιμένει αυξημένο προμέρισμα και φυσικά δυνατή κερδοφορία. Μένει να δούμε αν ο στόχος για EBITDA 740-760 εκατ. ευρώ που έχει δώσει η διοίκηση θα ξεπεραστεί. Ήδη κάποιοι αναλυτές έχουν βάλει πιο ψηλά τον πήχη. Στα 15,76 ευρώ και στο +1,16% στο ξεκίνημα.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Συνεχίζεται η αντίδραση καθώς τα 16 ευρώ έβαλαν και πάλι φρένο στην πτώση της μετοχής. Στα 16,86 ευρώ και στο +1,57% με καλό όγκο στο ξεκίνημα.

INTRALOT: Τράβηξε πολλά βλέμματα η χθεσινή κίνηση και φαίνεται πως οι επενδυτές τη θέλουν τη δεύτερη αύξηση κεφαλαίου, βλέποντας ότι θα βγει αυτή τη φορά από την επιτήρηση. Νομίζουμε πως όλη η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα, αφού η διοίκηση όπως είπε θέλει πριν το τέλος του έτους να αποπληρώσει το ομόλογο. Άρα αύξηση πάνω από 100 εκατ. ευρώ, ένα αντίστοιχου ύψους εταιρικό ομόλογο που θα εισαχθεί στο Χ.Α. και ένα δάνειο θα αποπληρώσουν το ομολογιακό. Θα υπάρχουν θετικές ειδήσεις από τη μετοχή το επόμενο διάστημα και ακούμε πως είναι δυνατό το όνομα που αναλαμβάνει τη διαδικασία της αύξησης.

SPACE HELLAS (απάντηση): Όλοι μιλούν για τις νέες ταυτότητες αλλά ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε ματαιωθεί. Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Κάποιες πληροφορίες έλεγαν για επανεκκίνηση. Τώρα έχει θετικά η φετινή χρήση για την εισηγμένη, όπως εκλογικές αναμετρήσεις. Έχουμε δει καλή κίνηση φέτος από τη μετοχή και να υπενθυμίσουμε πως είχε βουλιάξει πέρυσι λόγω της εξέλιξης στο θέμα του διαγωνισμού των ταυτοτήτων. Περιμένουμε εξάμηνο.

CPI: Στο εξάμηνο που τέλειωσε 31/12/2022 δημοσίευσε καθαρά κέρδη 102 χιλ. ευρώ από 117 χιλ. ευρώ. Με τζίρο 8,8 εκατ. ευρώ από 9,09 εκατ. ευρώ. Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση 118.300 νέων μετοχών λόγω stock option. Κάπου 80 χιλ. ευρώ η αξία των μετοχών που παίρνουν οι insiders. Στο +4,19% στο άνοιγμα η μετοχή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στα 1,20 ευρώ και στο +2,56%.

FRIGOGLASS: Με 8 συνεχόμενες ανοδικές έγινε η μετοχή του Αυγούστου καθώς είχε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο και δείχνει και έτοιμη για την ένατη ανοδική αφού ήδη έχουν μπει εντολές στο +10% και στα 0,0995 ευρώ. Με άνοδο πλέον και από την αρχή του έτους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης