Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Τάση από το εξωτερικό και επιλεκτικές κινήσεις – HelleniQ Energy και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο

XA: Τάση από το εξωτερικό και επιλεκτικές κινήσεις – HelleniQ Energy και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο
Η διοίκηση της HelleniQ Energy (ΕΛΠΕ) στην τηλεδιάσκεψη έδωσε εκτίμηση για EBITDA το 2023 πάνω από 1 δισ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων με την τάση να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού περιμένουν και για τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές.
Δεν αποκλείουν θετικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ξανά πως η FED θα κλείσει τον κύκλο αυξήσεων επιτοκίων σύντομα.
Από την άλλη, στο εσωτερικό η εγχώρια ειδησεογραφία βελτιώνεται από την ερχόμενη εβδομάδα με περισσότερες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων αλλά και ανακοινώσεις ξένων οίκων αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα της χώρας.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της HelleniQ Energy (ΕΛΠΕ) καθώς η διοίκηση χθες στην τηλεδιάσκεψη έδωσε εκτίμηση για EBITDA το 2023 πάνω από 1 δισ. ευρώ, μια εκτίμηση που σύμφωνα με κάποιους αναλυτές μπορεί να είναι και συντηρητική αφού στο εξάμηνο τα προσαρμοσμένα EBITDA ήταν στα 568 εκατ. ευρώ με τα περιθώρια διύλισης στο δεύτερο τρίμηνο να είναι πολύ χαμηλά και να έχουν ανακάμψει στο τρίτο.
Την ερχόμενη Δευτέρα δημοσιεύει αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ με τους αναλυτές να περιμένουν ένα θετικό σετ αποτελεσμάτων και ένα υψηλότερο προμέρισμα από το περσινό των 0,30 ευρώ ανά μετοχή από τη διοίκηση.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι αγορές να κινηθούν λίγο υψηλότερα λόγω της εκτίμησης ότι η FED πλησιάζει στο τέλος του κύκλου σύσφιξης, με τα μέτρα τόνωσης στην Κίνα επίσης να παρέχουν στήριξη.

Piraeus Securities
Καθώς ο αντίκτυπος από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα υποχωρήσει σήμερα, περιμένουμε οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να επαναληφθούν υπό το πρίσμα ενός αβέβαιου περιβάλλοντος στο εξωτερικό.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, υποστηριζόμενο από τη θετική ψυχολογία των ευρωπαϊκών αγορών.

Beta
Μία κρίσιμη εβδομάδα με κορυφαίες ειδήσεις είναι μπροστά μας. Η επενδυτική βαθμίδα είναι στο επίκεντρο καθώς η DBRS και η Moody’s θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους στις 8 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κερδίζουν έδαφος ενώ αναμένονται και τα νέα από το διαγωνισμό για την Αττική Οδό καθώς επίσης και νέα από τη ΔΕΗ. Ως εκ τούτου περιμένουμε επιλεκτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Tα αποτελέσματα Β΄τριμήνου των ΕΛΠΕ κινήθηκαν αισθητά χαμηλότερα των εκτιμήσεων μας με τα συγκρίσιμα EBITDA να ανέρχονται στα 164 εκατ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για 230 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, φαίνεται ότι το Γ΄ τρίμηνο θα είναι καλύτερο εν μέσω και υψηλότερων περιθωρίων διύλισης. Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στα στοιχεία μεταποίησης (HCOB PMI) στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, ενώ για την τελευταία ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν και στα στοιχεία εργασίας. Καλύτερα ήταν η μεταποίηση στην Κίνα (Caixin PMI) σήμερα το πρωί.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 1115 μονάδες. Σημεία στήριξης 1263 και 1300 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1346 και 1405 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης