Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Παίρνουν θέσεις στην Intralot λόγω αύξησης κεφαλαίου – Τι είπε η διοίκηση στην ενημέρωση των αναλυτών

Παίρνουν θέσεις στην Intralot λόγω αύξησης κεφαλαίου – Τι είπε η διοίκηση στην ενημέρωση των αναλυτών
Η αναχρηματοδότηση του ομολόγου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο μήνες και σίγουρα πριν τη λήξη του έτους
Σχετικά Άρθρα
Μετά από καιρό και λόγω της πρόσφατης απόφασης για νέα αύξηση κεφαλαίου στην Intralot, η οποία, αυτή τη φορά, θα τη βγάλει από την επιτήρηση, οι επενδυτές άρχισαν να τοποθετούνται στη μετοχή, οδηγώντας την στα 0,70 ευρώ και στο +9,37%.
Σε κλείσιμο είχε να δει τέτοια τιμή από τον περασμένο Φλεβάρη η μετοχή και η πορεία της δεν είχε καμία σχέση με την πορεία της αγοράς, προφανώς γιατί η προηγούμενη αύξηση δεν κατάφερε να βγάλει τη μετοχή από την επιτήρηση, όπως πίστευε τότε η διοίκηση, αλλά και επειδή καθυστερούσαν τα σχέδια εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής στη Wall Street.
Αν και το σχέδιο αυτό υπάρχει ακόμα και κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί, φαίνεται πως τώρα δεν είναι καλή εποχή στις ΗΠΑ και αυτός ίσως είναι και ένας από τους λόγους που θα προχωρήσει σε έκδοση εταιρικού ομολόγου στην Ελλάδα η εταιρεία και όχι στις ΗΠΑ για να γίνει η αναχρηματοδότηση του ομολόγου που λήγει το Σεπτέμβριο του 2024.
Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, φαίνεται πως οι αναλυτές δεν είχαν απορίες και έγιναν λίγες ερωτήσεις.
Η διοίκηση είπε πως τους όρους της αύξησης θα τους ανακοινώσει το Σεπτέμβριο (προς το τέλος), ενώ απέφυγε να δώσει εκτίμηση για το σύνολο της χρήσης λέγοντας πως είναι ενθουσιασμένη με τα αποτελέσματα εξαμήνου και περιμένει πως για το σύνολο του 2023 τα νούμερα θα είναι σημαντικά καλύτερα σε όλες τις γραμμές, ενώ είπε πως βλέπει ισχυρή πορεία και στο δεύτερο εξάμηνο.
Η απόφαση να αποχωρήσει από συμβόλαια με χαμηλό περιθώριο δείχνει πως είναι σωστή και αν και ο τζίρος στο εξάμηνο ήταν μειωμένος τα EBITDA ήταν υψηλότερα.
Η αναχρηματοδότηση του ομολόγου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους δύο μήνες και σίγουρα πριν τη λήξη του έτους.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια φαίνεται πως η Intralot γυρίζει σελίδα και εμφανίζει κέρδη στην τελική γραμμή.
Η αύξηση κεφαλαίου θα ρίξει το δείκτη net debt/EBITDA κάτω από 2,8 φορές επανέλαβε η διοίκηση.
Ήδη έχει πετύχει σημαντική απομόχλευση από τις κινήσεις που έχει κάνει και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με την αύξηση κεφαλαίου.
Σημειώνεται πως με βάση το χθεσινό κλείσιμο η Intralot έχει αποτίμηση 260 εκατ. ευρώ και αν συνυπολογιστεί και η αύξηση κεφαλαίου τότε φτάνει περίπου τα 400 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης