Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI – Χαμηλό το επενδυτικό ενδιαφέρον

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Εκτίναξη τζίρου λόγω MSCI – Χαμηλό το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Λείπει το tempo εδώ και μερικές μέρες, χωρίς όμως να φέρνει πτώση. Συσσωρεύει η αγορά λίγο πάνω από τις 1.300 μονάδες, αλλά δεν ενθουσιάζει και δε μας δίνει πολλές αφορμές για σχόλια. Ο DAX περνούσε πάνω από τις 16.000 μονάδες αλλά εμείς πηγαίναμε σε χαμηλό ημέρας. Σήμερα βέβαια είχαμε MSCI αλλά και πάλι μόνο στο τέλος είδαμε την εκτίναξη του τζίρου. Οι δύο μετοχές που εμπλέκονται στις αλλαγές (ΤΕΝΕΡΓ, ΠΕΙΡ) είχαν υψηλό όγκο σε όλη τη διάρκεια. Τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,34% και τζίρο 455 εκατ. ευρώ περίπου. Τα 353 εκατ. ευρώ έγιναν στις τελικές δημοπρασίες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Λόγω εισόδου στον MSCI Greece Standard έκανε το μεγαλύτερο τζίρο 179 εκατ. ευρώ αλλά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο -1,24%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Σημαντική εξέλιξη η short θέση στη μετοχή, αφού είχαμε να δούμε τον σχετικό πίνακα να ενημερώνεται μετά από 16 μήνες συνολικά για τις μετοχές του Χ.Α.. Λόγω εξόδου από τον MSCI Greece Standard έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο τζίρο 107,8 εκατ. ευρώ και έκλεισε στα 16,60 ευρώ με άνοδο 0,61%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για την Alpha Bank αλλά είχε γράψει και καλύτερες τιμές μέσα στη μέρα. Με απώλειες οι άλλες συστημικές. Οριακές για Eurobank και 1,82% για Εθνική.

MOTOR OIL: Το μήνυμα της διοίκησης ήταν θετικό όπως αναμενόταν στην τηλεδιάσκεψη και οι αναλυτές είναι θετικοί για τη μετοχή. Ξεχώρισε σήμερα αν και με μικρό όγκο στην κανονική διάρκεια.

CENERGY: Δυνατή υποχώρηση σήμερα, μετά τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ικανοποιημένοι με τη μετριότητα για να μη γράψουμε τίποτα χειρότερο.

AUSTRIACARD: Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά στο εξάμηνο και αν συνεχίσει έτσι λογικά θα δούμε υπέρβαση των εκτιμήσεων. Δεν έκανε όμως κάποιο σχόλιο η διοίκηση, αλλά πιστεύουμε ότι το πάνω μέρος της εκτίμησης δηλαδή για καθαρά κέρδη 18 εκατ. ευρώ θα πρέπει να το πιάσει εύκολα. Αν επιβεβαιωθεί το p/e θα είναι κάτω από 15 φορές. Τώρα η μετοχή δεν πήγε και τόσο καλά. Αν και άνοιξε με μεγάλη άνοδο και πήγε στα 7,45 ευρώ έκλεισε αμετάβλητη στα 7,10 ευρώ και με όγκο 45 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση της μετοχής και από την τιμή της δημόσιας πρότασης έχει δώσει 20% άνοδο. Πάντως, μόλις τέλειωσε η δημόσια πρόταση έκανε όγκους που δεν είχε κάνει σε όλη τη δημόσια πρόταση. Υψηλό σήμερα στα 1,2150 ευρώ και κλείσιμο στα 1,17 ευρώ με άνοδο 4%.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ (απάντηση): Έδωσε μεγάλο τεχνικό στόχο η μετοχή και είναι λογική η ήπια υποχώρηση. Αν βάλετε και το μέρισμα δεν έχει δα και καμία κατάρρευση. Έχει ατονήσει συνολικά το ενδιαφέρον για τα μικρομεσαία. Στα 3,23 ευρώ με απώλειες 4,15%.

INTRALOT: Η αύξηση θα αλλάξει τον ισολογισμό και θα μειώσει τον καθαρό δανεισμό βελτιώνοντας τους δείκτες. Η υποχώρηση του τζίρου και η βελτίωση του EBITDA δείχνει πως οι πρόσφατες κινήσεις αναδιοργάνωσης πιάνουν τόπο και με λιγότερο τζίρο κάνει καλύτερα κέρδη. Το δεύτερο τρίμηνο δεν έδωσε και πολλά κέρδη στην τελική γραμμή, αλλά συνολικά η βελτίωση σε σύγκριση με το παρελθόν είναι μεγάλη. Θα πούμε επίσης πως όπως γίνεται φανερό δεν υπάρχουν ούτε λογιστικοί ούτε μαγικοί τρόποι για να βελτιωθούν τα ίδια κεφάλαια. Σήμερα η μετοχή είχε μεγάλους αγοραστές στο τέλος και προφανώς στέλνεται το μήνυμα. Τώρα πάει να γυρίσει σελίδα. Στα 0,70 ευρώ και στο +9,37% με όγκο 512 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Στην πρώτη δημοπρασία έκανε όγκο 1,88 εκατ. τεμάχια και η πράξη ήταν στο +9,70% και στα 0,0905 ευρώ. Όγδοη ανοδική. Το ανεκτέλεστο μειώθηκε αλλά πήγε ξανά κοντά στο 1 εκατ. τεμάχια. Τελικά έκλεισε στα 0,0905 ευρώ με άνοδο 9,70% και όγκο 3,1 εκατ. τεμάχια.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Μετά την ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου, θα ξαναδούμε και πάλι τις επιλογές μας. Μέχρι τότε συνεχίζουμε με αυτές που έχουμε. Υπενθυμίζουμε έχουμε αφαιρέσει Jumbo και ΕΚΤΕΡ γιατί έπιασαν τους στόχους που βάλαμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης