Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Όλα τα βλέμματα στο rebalancing του MSCI και στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Όλα τα βλέμματα στο rebalancing του MSCI και στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ο πληθωρισμός στη Γαλλία δείχνει και πάλι την ανοδική τάση. Έχουμε υψηλές τιμές και χειροτέρευση της οικονομίας. Κακά σημάδια είναι αυτά. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση.

MSCI: Εκτίναξη του τζίρου αναμένεται σήμερα καθώς θα γίνουν στο κλείσιμο οι απαραίτητες κινήσεις, αφού από αύριο θα ισχύουν οι αλλαγές στους δείκτες. Εκτός μένει η Τέρνα Ενεργειακή από τον MSCI Greece Standard και εντός μπαίνει η Τράπεζα Πειραιώς.

HELLENIQ ENERGY: Μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα. EBITDA 162 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και καθαρά κέρδη 24 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 95% περιμένει η Eurobank Equities. Σημειώνει τη μεγάλη υποχώρηση των περιθωρίων στο δεύτερο τρίμηνο και τις απώλειες 35 εκατ. ευρώ λόγω αποτίμησης αποθεμάτων στα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη.

MOTOR OIL: Η διοίκηση είπε στην τηλεδιάσκεψη πως τα περιθώρια στο τρίτο τρίμηνο έχουν ανακάμψει και υπάρχουν ευνοϊκές προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο. Τα περιθώρια έχουν φτάσει τα επίπεδα του πρώτου τριμήνου ενώ το διυλιστήριο δουλεύει τώρα με υψηλότερη παραγωγική δυνατότητα. Κατασκευάζει αιολικά 84MW εκ των οποίων 61MW είναι κοντά στην ολοκλήρωση. Θα δώσει η διοίκηση σχέδιο ανάπτυξης των ΑΠΕ με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: 16 μήνες είχαμε να δούμε δημοσίευση σορτ θέσης στο Χρηματιστήριο και είδαμε στη συγκεκριμένη. Ενισχύεται 1,09% στο άνοιγμα.

AUSTRIACARD: Νομίζουμε πως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και αν έχουν συνέχεια, τότε μάλλον οι εκτιμήσεις που έχουν δοθεί από τη διοίκηση να είναι αρκετά συντηρητικές. Είχε στο εξάμηνο πωλήσεις 181,2 εκατ. ευρώ από 137,1 εκατ. ευρώ, δημοσιευμένο EBITDA 25,37 εκατ. ευρώ από 18,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη στους μετόχους της μητρικής 11,8 εκατ. ευρώ από 4,2 εκατ. ευρώ. Με βάση τις εκτιμήσεις που είχε δώσει η διοίκηση (είχε δώσει ποσοστά) και κάνοντας τις απαραίτητες πράξεις περιμένει καθαρά κέρδη από 14,1 εκατ. ευρώ έως 18,1 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης. Ήδη είναι αρκετά κοντά στο κάτω μέρος της εκτίμησης. Άρα ίσως ξεπεράσει τους στόχους και σημαντικά μάλιστα. Με ισχυρή άνοδο άνοιξε η μετοχή λόγω των αποτελεσμάτων. Στα 7,40 ευρώ και στο +4,23%.

INTRALOT: Δημοσίευσε πριν λίγο αποτελέσματα και δείχνουν μείωση τζίρου αλλά αύξηση EBITDA και υψηλές λειτουργικές ταμειακές ροές στο εξάμηνο. Στο δεύτερο τρίμηνο ο τζίρος είναι σημαντικά μειωμένος, τα EBITDA σχεδόν αμετάβλητα και τα καθαρά κέρδη μειωμένα σημαντικά. Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η ενημέρωση των αναλυτών.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (απάντηση): Επειδή είμαστε σε bull market, η στήλη θέλει να είναι προσγειωμένη. Ξαφνικά δεν έχουν όλες κορυφαία προϊόντα. Δε διαφωνούμε με όσα μας γράφετε αναφορικά με το βαμβάκι και τις προοπτικές, αλλά μία εισηγμένη με τέτοια συγκέντρωση από τους βασικούς μετόχους και να βλέπουμε τόσα χαρτιά να βγαίνουν σε κάθε ανοδική προσπάθεια, δε μας αρέσει. Επίσης, διοικήσεις που δεν απαντούν στα τηλέφωνα, επίσης δε θεωρούμε ότι αξίζουν να έχουν την προσοχή μας.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ (απάντηση): Και εδώ δεν ενθουσιαζόμαστε, γιατί είμαστε κάπως παλιοί και θυμόμαστε και τις καλές εποχές και τις άσχημες. Και θυμάστε πριν λίγα χρόνια, πολλές εταιρείες του κλάδου έκαναν ουρά στις τράπεζες για ρύθμιση και αναδιάρθρωση. Το θέμα εδώ είναι ο τζίρος να εισπράττεται, να παράγουν καλές λειτουργικές ταμειακές ροές και φυσικά να εκμεταλλεύονται τις καλές εποχές, ώστε να φυλάνε κάτι για τις κακές. Η συγκεκριμένη από αυτές του κλάδου μας αρέσει περισσότερο, αλλά στον γενικότερο κλάδο που κοιτάμε για να βγάλουμε τις επιλογές μας, λόγω δανεισμού, δεν τη θεωρούμε τη φθηνότερη. Θεωρούμε πάντως πως έχει περιθώριο.

MERMEREN: Σύμφωνα με ανακοίνωση και λόγω της νέας εξαγοράς, η Παυλίδης θα υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών. Δεν αναφέρει Ελληνικά Πιστοποιητικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης