Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Το ενδιαφέρον στο rebalancing του MSCI – Σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένουν οι αναλυτές

XA: Το ενδιαφέρον στο rebalancing του MSCI – Σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένουν οι αναλυτές
Motor Oil, HelleniQ Energy και Austriacard λόγω αποτελεσμάτων θα βρεθούν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Στις κινήσεις που ακολουθούν την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα είναι στραμμένη η προσοχή των επενδυτών σήμερα, ειδικά κατά τη διάρκεια των τελικών δημοπρασιών, όπου αναμένεται εκτίναξη του τζίρου.
Σημειώνεται πως η Τράπεζα Πειραιώς εισέρχεται στον MSCI Greece Standard και παίρνει τη θέση της Τέρνα Ενεργειακής. Στο δείκτη παραμένουν δέκα μετοχές.
Παράλληλα, τα εταιρικά αποτελέσματα θα δώσουν τον τόνο.
Χθες, η διοίκηση της Motor Oil έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για το δεύτερο εξάμηνο, ενώ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η HelleniQ Energy.
Η Eurobank Equities περιμένει δημοσιευμένα καθαρά κέρδη 24 εκατ. ευρώ.
Χθες, δημοσίευσε πολύ καλά αποτελέσματα εξαμήνου η Austriacard.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται σταθεροποιητικά με τους αναλυτές να σημειώνουν πως υπάρχουν αρκετά μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται και θα δώσουν τον τόνο. Έτσι δεν αποκλείεται ένα σταθεροποιητικό ξεκίνημα και για την εγχώρια αγορά.

Eurobank Equities
Σήμερα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις μετοχές που συμμετέχουν στο rebalancing των δεικτών MSCI. Σε γενικές γραμμές αναμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας εν όψει αρκετών κρίσιμων μακροοικονομικών ανακοινώσεων διεθνώς που θα δώσουν τον τόνο στις προσδοκίες των επενδυτών αναφορικά με τη νομισματική πολιτική.

Optima Bank
Περιμένουμε υψηλούς όγκους σήμερα, λόγω των αλλαγών στους δείκτες MSCI. Η Τράπεζα Πειραιώς και η Τέρνα Ενεργειακή θα είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι η αγορά θα οδηγηθεί σήμερα από τις ροές που σχετίζονται με τις αναπροσαρμογές του MSCI. Η HelleniQ Energy ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς και αναμένεται ένα αδύναμο σετ αποτελεσμάτων που θα αντισταθμιστεί από τις ισχυρές προοπτικές για το τρίτο τρίμηνο και την επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος στις ΑΠΕ.

Beta
Οι ροές του MSCI θα κυριαρχήσουν στην αγορά, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην ένταξη της Τράπεζας Πειραιώς (+45 εκατ. μετοχές) και στη διαγραφή της Τέρνα Ενεργειακής (-3,5 εκατ. μετοχές). Έτσι περιμένουμε κάποια μεταβλητότητα που σχετίζεται με τις ροές και το επιλεκτικό ενδιαφέρον να διατηρηθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas
Την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ αύξησης του επιπέδου των τιμών και επιδείνωσης της οικονομίας θα κληθούν να διαχειριστούν οι κεντρικές τράπεζες το επόμενο διάστημα. Για σήμερα, θα συνεχίσουν οι δημοσιεύσεις σημαντικών στοιχείων για τις οικονομίες, καθώς μεταξύ άλλων θα έχουμε τον πληθωρισμό Αυγούστου της Ευρωζώνης και τον PCE deflator Ιουλίου των ΗΠΑ. Στο εσωτερικό, τα εταιρικά αποτελέσματα βρίσκονται σταθερά στο επίκεντρο με τα ΕΛΠΕ να δημοσιεύουν το Β΄τρίμηνο σήμερα το απόγευμα με τα εκτιμώμενα EBITDA να κινούνται στην ζώνη των 230 εκ ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι μετοχικές αλλαγές στους δείκτες της MSCI και ενδεχομένως να έχουμε αύξηση της μεταβλητότητας. Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο πληθωρισμός Αυγούστου στη Γαλλία κινήθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα σημερινά μεγέθη της Ευρωζώνης σε συνδυασμό και με τις χθεσινές μετρήσεις.

Κύκλος
Ο Ο∆∆ΗΧ προχωρεί σήμερα σε έκδοση εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας ενώ το απόγευμα η Hellenic Energy ανακοινώνει τα εξαμηνιαία της αποτελέσματα. Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ακολουθεί το rebalancing σε συνέχεια της αναδιάρθρωσης του MSCI Standard Greece (είσοδος της Πειραιώς, διαγραφή της Τενέργα) με τον αριθμό των μετοχών να παραμένουν 10. Προσδοκίες για υψηλές συναλλαγές καθώς αυξάνεται η ελληνική στάθμιση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης