Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Συσσώρευση με καλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Συσσώρευση με καλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ούτε σήμερα είχαν ιδιαίτερη διάθεση οι επενδυτές και ακολούθησαν τη συσσώρευση των ξένων αγορών. Ήπια πτωτικό το κλείσιμο από πλευράς Γενικού Δείκτη, αλλά πάνω οι τράπεζες, λόγω Eurobank. Αντίδραση από Τέρνα Ενεργειακή, πτώση για Πειραιώς και Μυτιληναίο. Υψηλός ο τζίρος.

MSCI: Αύριο τα σπουδαία. Στο κλείσιμο θα έχουμε τις ροές και την είσοδο της Πειραιώς στον πιο σημαντικό δείκτη με παράλληλη έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής. Από σήμερα πάντως αυξήθηκαν οι συναλλαγές.

ΟΠΑΠ: Δυνατή συμπεριφορά και σήμερα. Ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 16 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 15,90 ευρώ και στο +1,27%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έβγαλε αντίδραση, αλλά και πάλι ο όγκος ήταν μεγάλος. Στο +1,85% και στα 16,50 ευρώ με 1,01 εκατ. τεμάχια, ενώ υψηλό ημέρας είχε στα 16,99 ευρώ.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε κάλυψη η JP Morgan αλλά δεν έδωσε αυτό που ίσως περίμεναν κάποιοι στη μετοχή. Μία βελτίωση στο momentum. Με οριακή άνοδο 0,10%.

ΕΛΠΕ: Ανακοίνωσε μία σημαντική εξαγορά η οποία τη φέρνει πιο κοντά στο στόχο που έχει θέσει για τις ΑΠΕ (1GW το 2025). Προχωράει δηλαδή και το δικό της story ενεργειακής μετάβασης.

ΤΙΤΑΝ: Χωρίς να δίνει αφορμές για σχολιασμό το τελευταίο διάστημα. Καλή η σημερινή του κίνηση, αλλά ο όγκος είναι αρκετά χαμηλός. Είχε τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 25 και συγκεκριμένα 2,10%. Κλείσιμο στα 18,44 ευρώ με όγκο κάτω από 19 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε η Eurobank. Μόνο η Πειραιώς με απώλειες και μάλιστα 2,06%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Την κατάλληλη στιγμή θα λέγαμε, κάναμε τις επισημάνσεις μας για τη μετοχή και ήδη κινείται 10% υψηλότερα. Οι αγοραστές μαζεύουν μεθοδικά την προσφορά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Η ελεύθερη διασπορά πλέον είναι περιορισμένη. Κοιτώντας τη συγκεκριμένη βέβαια, δεν μπορούμε να μην κοιτάμε και την Intracom, η οποία είναι η «μαμά». Στα 1,1250 ευρώ και στο +9,76%.

FOURLIS: Από τις λίγες που δεν έχουν ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά της. Περιμένουμε το εξάμηνο και την τηλεδιάσκεψη για να δούμε τις τάσεις, αλλά δε χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά για να φανεί η φθήνια της. Στα 4,69 ευρώ και στο -1,47% με όγκο μόλις 21 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ (απάντηση): Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον όγκο που έχει γίνει στη μετοχή μέσα στον Αύγουστο, αλλά και όταν βάζουμε ένα στόχο, θέλουμε να τον τηρούμε. Μοίρασε μεγάλες συγκινήσεις, και στους μακροπρόθεσμους και στους βραχυπρόθεσμους. Στα 2,70 ευρώ και στο -2,88% με 87 χιλ. τεμάχια.

AS COMPANY: Ακούστηκαν και πάλι σήμερα οι γνωστές φήμες περί δημόσιας πρότασης, τις οποίες δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε. Πάντως τόσο καιρό είχε την ευκαιρία να τη βγάλει και φθηνά από το ταμπλό ο βασικός μέτοχος. Θα μπορούσε να έκανε αγορές ιδίων μετοχών, να αγοράζει ο ίδιος κ.α. Τώρα, θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω, λόγω των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά μας, αν θέλει να πετύχει. Γιατί στα επίπεδα που είναι τώρα δεν είναι ούτε καν δίκαιη η αποτίμηση.

FRIGOGLASS: Άλλη μία συνεδρίαση η έβδομη συνεχόμενη με κέρδη και με υψηλό ανεκτέλεστο 2,5 εκατ. τεμάχια. Στα 0,0825 ευρώ και στο +10%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης