Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το δυνατό κλείσιμο της Wall Street θύμισε κάλυψη ανοικτών θέσεων (short covering). Φαίνεται πως οι επενδυτές πιστεύουν ότι θα αρχίσουν οι μειώσεις επιτοκίων και πως τέλειωσε ο κύκλος των αυξήσεων. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να δώσει ώθηση στα χρηματιστήρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών. Προς το παρόν οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά και η εγχώρια αγορά κινείται ανάλογα. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν καθώς αρχίζουν να υπάρχουν και από το εσωτερικό ειδήσεις. Παρατηρούνται πάντως και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Aegean και Μυτιληναίο στα πρώτα λεπτά.

MOTOR OIL: Κάπως πιο αδύναμα έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, όπως διαβάζουμε στα πρωινά τους σχόλια. Διαβάζουμε όμως και αναλυτές να λένε ότι το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται ισχυρό, άρα σε περίπτωση αδυναμίας της μετοχής προτείνουν αγορά. Με δυνατή υποχώρηση ξεκίνησε η μετοχή άνω του 2% και με την τιμή στα 22,60 ευρώ.

HELLENIQ ENERGY: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα. Αδύναμο αναμένεται και εδώ το δεύτερο τρίμηνο, αλλά οι επενδυτές ποντάρουν στις ειδήσεις και στο δεύτερο εξάμηνο. Σταθεροποιητικός τα 8,31 ευρώ το δικό της ξεκίνημα.

ΟΠΑΠ: Συνεχίζει ανοδικά. Θα πρέπει να δούμε τη μετοχή πάνω από τα 16 ευρώ, αν δώσει τη διανομή που περιμένουν οι αναλυτές, δηλαδή περίπου 1,50-1,60 ευρώ ανά μετοχή για το 2023.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες κινήσεις στο ξεκίνημα. Ξεχωρίζει λίγο η Πειραιώς. Αύριο τα σπουδαία εδώ καθώς υπενθυμίζουμε πως στο κλείσιμο της συνεδρίασης θα δούμε τις ροές λόγω εισόδου της μετοχής στον MSCI Greece Standard.

CENERGY: Συνεχίζει ανοδικά.

INTRALOT: Σήμερα η γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου και αύριο η δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Είναι πολύ καλή ευκαιρία η διοίκηση να δώσει εκτιμήσεις για το μέλλον ώστε να πείσει τους επενδυτές. Θεωρούμε πως θα υπάρξει άνετη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου και θα αλλάξει πορεία η εισηγμένη. Το δυνατό της σημείο θα είναι μετά την αναδιάρθρωση του ομολόγου το γεγονός ότι το EBITDA της είναι όλο από τεχνολογία και έρχεται από ανεπτυγμένες αγορές. Άλλες εταιρείες έχουν από καζίνο, επίγειο κυρίως, από κλειστά συμβόλαια που θέλουν ανανέωση κ.α. Έχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό η εταιρεία.

Έχει και το στόρι εισόδου της αμερικανικής θυγατρικής στις ΗΠΑ αλλά νομίζουμε πως αυτό θα γίνει αν πετύχει τη σωστή αποτίμηση. Αυτό δείχνει τουλάχιστον η καθυστέρηση που υπάρχει μέχρι σήμερα. Με βάση τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, μία αύξηση άνω των 100 εκατ. ευρώ την βγάζει άνετα από την επιτήρηση.

INTRACOM: Θα έχει συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου της Intralot αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το ποσοστό. Η λογική λέει πως ο Σωκράτης Κόκκαλης, θα δώσει μέρος των δικαιωμάτων στην εισηγμένη.

REVOIL: Με δυνατό πωλητή στα 2 ευρώ. Τι να σχολιάσει κάποιος…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αν και με μικρό όγκο προσπαθεί από χθες να απομακρυνθεί από τα 5 ευρώ. Στα 5,15 ευρώ άνοιξε σήμερα, αλλά οι πωλητές έχουν ήδη κατέβει λίγο χαμηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης