Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο Motor Oil, HelleniQ Energy και Intralot

XA: Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο Motor Oil, HelleniQ Energy και Intralot
Σειρά παίρνει η HelleniQ Energy, η οποία ανακοινώνει αύριο μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Διατήρηση του θετικού κλίματος βλέπουν οι αναλυτές στις αγορές του εξωτερικού καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται στηρίζουν την εκτίμηση τερματισμού του κύκλου αύξησης επιτοκίων.
Έτσι οι αναλυτές εκτιμούν πως και η εγχώρια αγορά θα μπορέσει να ακολουθήσει την τάση με επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Το βλέμμα θα είναι στραμμένο στη Motor Oil η οποία χθες δημοσίευσε αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.
Αναλυτές σημειώνουν πως λόγω των περιθωρίων και της συντήρησης της μονάδας διύλισης τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 39 εκατ. ευρώ, αλλά παρά τις επενδύσεις και τις ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης ο καθαρός δανεισμός παρέμεινε σταθερός στα 1,55 δισ. ευρώ.
Σειρά παίρνει η HelleniQ Energy, η οποία ανακοινώνει αύριο μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα και η Eurobank Equities περιμένει δημοσιευμένα καθαρά κέρδη 24 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται επίσης πως σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της Intralot και μεταξύ των θεμάτων είναι νέα αύξηση κεφαλαίου, ενώ αύριο θα ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου και θα ενημερώσει τους αναλυτές.

Piraeus Securities
Το θετικό κλίμα στο εξωτερικό θα συνεχίσει να στηρίζει την αγορά. Θα εκμεταλλευόμασταν όποια αδυναμία στη Motor Oil που μπορεί να προκληθεί από τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου προσβλέποντας σε ισχυρή ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου ανοδικά, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία αδυνατίζουν το σενάριο για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, διατηρώντας την ανοδική δυναμική για τις μετοχές.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα. Η Μotor Oil θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Στη σημερινή ατζέντα έχουμε την Austiacard να δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου και τη Motor Oil να έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εξαμήνου. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα, με το κλίμα να ενισχύεται περαιτέρω από το ισχυρό κλείσιμο της Wall Street και περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα ακολουθήσει αν και με ηπιότερο ρυθμό.

Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ
Η Austriacard ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 1ο εξάμηνο. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στις 12μ.μ. το δείκτη τιμών
παραγωγού στη βιομηχανία για τον Ιούνιο. Η απόπειρα υπέρβασης των ορίων των 1.320 μονάδων στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, τελικά δεν τελεσφόρησε με το Γ.∆. να κλείνει αρκετά χαμηλότερα. Πλησιέστερη στήριξη στις 1.309 μονάδες.

Depolas
Εκ νέου σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψαν Ευρώπη αλλά κυρίως οι ΗΠΑ. Μάλιστα, ο S&P 500 είδε την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις αρχές Μαΐου. Στον αντίποδα, δυσκολίες ανάκαμψης εμφανίζουν οι μετοχικοί δείκτες στην Κίνα. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα της MOH κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά αυτό αποδίδεται κυρίως στους χαμηλότερους όγκους παραγωγής και πώλησης (≈-30%) λόγω διευρυμένης συντήρησης των μονάδων διύλισης. Συγκεκριμένα τα προσαρμοσμένα λειτουργικά EBITDA Β΄τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 155εκ ευρώ με τον τομέα της ενέργειας να συνεισφέρει τα 40εκ. ευρώ εξ αυτών, έναντι 19εκ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στα μεγέθη πληθωρισμού Αυγούστου (πρώτη μέτρηση) στη Γερμανία και στα μεγέθη ΑΕΠ (σε τριμηνιαία βάση) Β΄τριμήνου (2η μέτρηση) καθώς και στα επίπεδα τιμών την εν λόγω περίοδο στις ΗΠΑ. Παράλληλα, εξίσου σημαντικά θα είναι και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας ADP Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης