Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Οριακά υψηλότερα, δεν ακολούθησε τις ξένες αγορές – Ελάχιστοι πρωταγωνιστές

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Οριακά υψηλότερα, δεν ακολούθησε τις ξένες αγορές – Ελάχιστοι πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δε νομίζουμε πως έδειξε κάποια δύναμη σήμερα η αγορά. Ζορίστηκε λίγο να κρατήσει το θετικό πρόσημο, την ώρα που οι ευρωπαϊκές αγορές έγραφαν νέα υψηλά ημέρας. Οι τράπεζες «ξεκουράζονται» κάπως και έχει ατονήσει το ενδιαφέρον. Ξανά σε ιστορικό υψηλό η Μυτιληναίος και βάζει πλάτη, καλή κίνηση και από ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ και Πειραιώς. Υστέρησαν Aegean, Motor Oil, Viohalco και Εθνική Τράπεζα.

MOTOR OIL: Σε λίγο αναμένεται να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και αύριο είναι η τηλεδιάσκεψη. Στα 23,10 ευρώ και στο -1,53%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την IMERYS ΒΟΞΙΤΕΣ οι οποίες όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι παλιοί την Imerys την γνωρίζουν ως S&B. Νέο ιστορικό υψηλό πάλι από τη μετοχή.

HELLENIQ ENERGY: Δημοσιεύει αποτελέσματα και έχει και ενημέρωση αναλυτών στο τέλος του μήνα. Έχει όμως και κάποια νέα που κυκλοφόρησαν και βοήθησαν στην ενεργοποίηση επενδυτών. Διάθεση ποσοστού και ποσοστό ΔΕΠΑ Εμπορίας. Στα 8,31 ευρώ και στο +1,34%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Και πάλι υψηλός ο όγκος και είχαμε και πακέτα. Υπενθυμίζεται πως στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης θα γίνει το rebalancing λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI και η συγκεκριμένη αφήνει τη θέση της στον MSCI Greece Standard στην Τράπεζα Πειραιώς. Στα 7,20 ευρώ και στο +0,14% με όγκο 918 χιλ. τεμάχια.

DIMAND: Μάλλον μπήκε με κάπως υψηλή αποτίμηση στο χρηματιστήριο. Οι προοπτικές ήταν αυτές που έδωσαν υψηλή τιμή, αλλά μετά έσκασε και η κρίση με τις αυξήσεις των επιτοκίων και η γενικότερη πορεία των μετοχών του κλάδου και δεν έχουμε δει κάτι αξιόλογο από τη μέχρι σήμερα παρουσία της στο ταμπλό. Το γράφημα άρχισε και πάλι να γέρνει και η μετοχή έγραψε χαμηλό στα 12 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Μόνο με μέτοχο το δημόσιο θα μπορούσε να γίνει ανεκτή αυτή η πορεία και η γενικότερη συμπεριφορά της μετοχής. Πέρα βρέχει για τον βασικό μέτοχο. Την απαξίωσαν και αυτή και φυσικά επιβεβαιώνονται όλοι όσοι υποστηρίζουν πως «δεν πρέπει να ακουμπάς μετοχή που έχει μέτοχο το δημόσιο». Κρίμα…

ΑΔΜΗΕ: Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή αλλά και πάλι ο όγκος ήταν αξιόλογος και τελικά περιορίστηκε η άνοδος.

REVOIL: Είχε γράψει υψηλό στα 2,30 ευρώ και εκεί περίπου ήταν ένας τεχνικός στόχος για τη στήλη, αλλά αξίζει πολλά παραπάνω. Έχει κάνει δυνατή διόρθωση και σήμερα βγήκαν και αρκετά κομμάτια πέριξ των 2 ευρώ. Στα 2,04 ευρώ το κλείσιμο και στο -2,39%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Έγινε και σήμερα μία προσπάθεια να πάει υψηλότερα αλλά βγήκαν και πάλι χαρτιά. Προφανώς και όσοι επιχειρούν να πάνε τη μετοχή υψηλότερα, πρώτα θα μαζέψουν την προσφορά, όσο πιο χαμηλά μπορούν. Αμετάβλητη στα 1,0250 ευρώ.

FRIGOGLASS: Έκτη συνεχόμενη ανοδική και μάλιστα με μεγάλες εντολές αγοράς και πάλι. Δυνατή κίνηση από τη μετοχή. Δεν έχει ακούσει κάτι η στήλη αν και προσπάθησε να μάθει. Δε νομίζουμε όμως πως υπάρχουν και πολλά που θα μπορούσαν να ακουστούν. Από την άλλη το κλείσιμο με 2,5 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστα στο +9,49% κάτι λέει και προφανώς μπορεί να κρύβει κάποια εξέλιξη. Ίδωμεν…

MEDICON: Έπεσαν κάπως οι …τόνοι. Από εκεί που γινόταν το 3% της εταιρείας σήμερα έγιναν 11 χιλ. τεμάχια. Στα 4,10 ευρώ με πωλητές. Θα πρέπει να συνεχιστεί η ηρεμία και να μαζευτούν οι μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης