Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στο εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με επιλεκτικές τοποθετήσεις και το βλέμμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Διατηρείται το θετικό κλίμα λόγω των όσων ανακοίνωσε η Κίνα. Ήπια ανοδικά άνοιξε και ο Γενικός Δείκτης με τις επιλεκτικές κινήσεις να δίνουν και σήμερα τον τόνο. ΔΕΗ, Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και τράπεζες προσπαθούν να ξεχωρίσουν στα πρώτα λεπτά.

ΜΟTOR OIL: Μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και αύριο τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Στο δεύτερο τρίμηνο η Piraeus Sec. περιμένει EBITDA 173 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 72 εκατ. ευρώ. Δε βάζουμε τα περσινά γιατί ήταν μία χρήση με υπερκέρδη και δεν υπάρχει σύγκριση. Δημοσιευμένα καθαρά κέρδη 53 εκατ. ευρώ περιμένει η ΑΧΕ λόγω αποτίμησης αποθεμάτων. Η Beta περιμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 96 εκατ. ευρώ και η Otima Bank 62 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Μία ακόμα πτυχή της αξίας του Οργανισμού ξεδιπλώνει ο Δ.Παφίλας με θέμα του σε άλλη κατηγορία στο site. Οριακά υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό ξεκίνημα για όλες τις συστημικές πλην της Εθνικής η οποία υποχωρεί οριακά.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τα 16 ευρώ. Βγάζει αντίδραση σήμερα και με καλό όγκο ενισχύεται 1,11% και είναι στα 16,33 ευρώ.

INTRACOM: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και είναι μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζουν στο άνοιγμα. Στα 2,37 ευρώ και στο +2,16% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Δε συγκέντρωσε και μικρό ποσοστό η Intracom. Ήταν άλλωστε πολλοί αυτοί που είχαν «μυριστεί» τις εξελίξεις και είχαν τοποθετηθεί από χαμηλά, σε μία περίοδο που το ταμπλό δεν πρόσφερε και μεγάλες συγκινήσεις στα μικρομεσαία. Έτσι είχαν πάρει μετοχές για να κερδίσουν ένα 5%, 10% ή ακόμα και 20%. Τώρα η Intracom Ακίνητα με 87,729% στην ΚΛΜ, καταλαβαίνετε πως είναι εύκολο να δούμε τη μετοχή πιο ψηλά, ενόψει τις συγχώνευσης.

ΕΚΤΕΡ: Νέες πωλήσεις μετοχών από την εταιρεία ΝΙΚΙΑΣ που ανήκει στον πρόεδρο και σε μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. Θα πούμε πως οι βασικοί μέτοχοι εμφανίζονται με ποσοστό περίπου 33% στο μετοχολόγιο, αλλά στις γενικές συνελεύσεις το ποσοστό των επενδυτών που εμφανίζεται ξεπερνά το 50%. Προφανώς υπάρχουν κωδικοί φίλων ή συγγενικών προσώπων που ανεβάζουν αισθητά το ποσοστό. Όπως και να έχει, η στήλη έχει πει πως είναι ευχαριστημένη από την πορεία της και πρόσφατα αφαίρεσε τη μετοχή από τις επιλογές της.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βρίσκεται στα 9 ευρώ που είναι υψηλά 23 ετών αλλά ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η μετοχή δεν είναι φθηνή. Παραμένει χαμηλά αποτιμημένη.

FRIGOGLASS (απάντηση): Δεν γνωρίζουμε το λόγο που ανεβαίνει η μετοχή, ούτε πιστεύουμε πως θα δούμε κάτι τρομερό στο εξάμηνο. Δεν έχει άλλωστε και τα περιουσιακά στοιχεία να δώσει κάτι που θα εκπλήξει. Αν ο βασικός μέτοχος έχει σχέδια, δεν το γνωρίζουμε. Όμως το ταμπλό έχει τόσα ποιοτικά χαρτιά, γιατί να ψάχνουμε ΘΑ και ίσως σε μετοχές που μας έχουν δείξει που βαδίζουν;

ΕΛΓΕΚΑ: Τι έμπνευση να είχε ο επενδυτής που στο ξεκίνημα αγόρασε 502 τεμάχια στα 0,60 ευρώ την ώρα που η δημόσια πρόταση είναι αρκετά χαμηλότερα;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης