Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Δεν αποκλείουν συνέχιση της ανοδικής κίνησης οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Motor Oil

ΧΑ: Δεν αποκλείουν συνέχιση της ανοδικής κίνησης οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Motor Oil
Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο rebalancing των δεικτών MSCI, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης
Σχετικά Άρθρα
Η χθεσινή ανοδική κίνηση δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια σήμερα, υποστηρίζουν οι αναλυτές, αν και με μικρότερη δυναμική, καθώς το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει καλό, μετά και τις ανακοινώσεις από την Κίνα.
Στο εσωτερικό μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Motor Oil και έτσι ξεκινάει εκ νέου ο κύκλος των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο rebalancing των δεικτών MSCI, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2023, με την Τράπεζα Πειραιώς να εισέρχεται στον δείκτη MSCI Greece Standard και την Τέρνα Ενεργειακή να αφαιρείται.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές φαίνεται πως θα ανοίξουν με μικρή άνοδο, εν μέσω ανοδικού τόνου στα περισσότερα χρηματιστήρια, ως αποτέλεσμα των ανακοινώσεων από την Κίνα.

Piraeus Securities
Η αγορά θα μπορούσε να διατηρήσει το ανοδικό της momentum σήμερα καθώς το κλίμα στις ξένες αγορές παραμένει υποστηρικτικό.

Optima Bank
Περιμένουμε η θετική τάση στο Χ.Α. να συνεχιστεί και σήμερα, με την Μυτιληναίος να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Μία συνέχεια της χθεσινής ανοδικής κίνησης αναμένεται σήμερα, αλλά με χαμηλότερη δυναμική. Θετική αύρα και από τις αγορές του εξωτερικού, που μπορεί να υποστηρίξει την αισιοδοξία για τη μέρα.

Κύκλος
Ο Γ∆ τη προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη, επιτυγχάνοντας συγχρόνως να κλείσει πάνω από την σημαντική αντίσταση των 1285μ. Την πιο σημαντική βραχυχρόνια αντίσταση για τον Γ∆ αποτελούν πλέον οι 1325μ. Η πιο σημαντική βραχυχρόνια στήριξη εντοπίζεται στις 1264μ, με τις 1231 μ. να ακολουθούν και να αποτελούν τη πιο κρίσιμη μεσοπρόθεσμη στήριξη. Ο MACD διατηρεί το σήμα πώλησης.

Depolas
Με άνοδο σε όλους τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες ξεκίνησε η τρέχουσα εβδομάδα, αν και για τον ΓΔΧΑ, συγκεκριμένα, οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών υποκρύπτουν ενδεχομένως μια διστακτικότητα. Για σήμερα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημαντικά μάκρο πλην της καταναλωτικής εμπιστοσύνης Αυγούστου στις ΗΠΑ, η οποία θα ανακοινωθεί ωστόσο στο κλείσιμο της εγχώριας συνεδρίασης. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα δημοσιεύει το Β΄τρίμηνο και η ΜΟΗ με τα εκτιμώμενα EBITDA να κινούνται στην περιοχή των 250εκ ευρώ για την εν λόγω περίοδο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης