Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι πρωταγωνιστές σε άνοδο του γ' τριμήνου 2023 απουσιάζουν από τις επιλογές των θεσμικών επενδυτών

Οι πρωταγωνιστές σε άνοδο του γ' τριμήνου 2023 απουσιάζουν από τις επιλογές των θεσμικών επενδυτών
Σε ποιες μετοχές που έχουν καταγράψει ράλι οι εγχώριοι διαχειριστές δεν έχουν θέση
Σχετικά Άρθρα
Ούτε μία μικρή θέση δεν έχουν σε ποιοτικές μικρομεσαίες μετοχές οι θεσμικοί επενδυτές που έχουν πρωταγωνιστήσει σε απόδοση στο τρίτο τρίμηνο που διανύουμε.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία με τη σύνθεση χαρτοφυλακίου των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού στη λήξη του δευτέρου τριμήνου η συμμετοχή σε ποιοτικά μικρομεσαία αλλά και κάποια βαριά που ξεχώρισαν ήταν από μηδενική έως αρκετά χαμηλή.
Προφανώς και η διαχείριση κινδύνου ρευστότητας επηρεάζει τις αποφάσεις των διαχειριστών, αλλά αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τη σύνθεση θα βρει και μετοχές με χαμηλή εμπορευσιμότητα, χωρίς παράλληλα τα θεμελιώδη να είναι ανάλογα.
Η πρώτη σε απόδοση μετοχή στο τρίτο τρίμηνο που διανύουμε είναι η Δομική Κρήτης και η εξαγορά ποσοστού από τον Δημήτρη Κούτρα, βελτίωσε τις προοπτικές, όχι όμως και τα θεμελιώδη.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η ανακοίνωση της εισόδου έγινε στο τέλος του δευτέρου τριμήνου, άρα στη σύνθεση των χαρτοφυλακίων των αμοιβαίων κεφαλαίων στο τρίτο τρίμηνο θα δούμε αν κάποιος διαχειριστής ακολούθησε τη μετοχή.
Η μετοχή στο τρίτο τρίμηνο έχει άνοδο 243% και δεν υπάρχει αμοιβαίο κεφάλαιο με μετοχές της εταιρείας.
Η ΕΚΤΕΡ που έχει καλύτερα θεμελιώδη έχει άνοδο στο τρίτο τρίμηνο 68%, αλλά επίσης δεν υπάρχει αμοιβαίο με μία έστω μικρή θέση 20-30 χιλ. μετοχών.
Η ΓΕΒΚΑ με εξαιρετικά αποτελέσματα και χαμηλή αποτίμηση έχει άνοδο 38% αλλά δεν έχει αμοιβαία κεφάλαια στη σύνθεση του μετοχολογίου της.
Η Revoil, η οποία έδωσε μέρισμα μετά από πολλά χρόνια και έχει χαμηλή αποτίμηση και καλή ανάπτυξη, οι θεσμικοί έχουν μόλις 662 χιλ. μετοχές εκ των οποίων αμοιβαίο Κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστης έχει τις περισσότερες και μάλιστα εδώ και χρόνια.
Στο δεύτερο τρίμηνο αμοιβαίο κεφάλαια αγόρασε λιγότερες από 9 χιλ. μετοχές.
Η Unibios με άνοδο 32% δεν έχει αμοιβαία κεφάλαια στο μετοχολόγιό της, όπως και η Αλουμύλ που στο ίδιο διάστημα έχει άνοδο 31%.
Στη Centric υπάρχει ένα αμοιβαίο κεφάλαιο με 197 χιλ. μετοχές και μείωσε τη θέση στη λήξη του δευτέρου τριμήνου. Στο τρίτο τρίμηνο η μετοχή έχει άνοδο 27%.
Σε κάπως υψηλότερες αποτιμήσεις στην Intrakat οι θεσμικοί έχουν 5,61 εκατ. μετοχές εκ των οποίων αμοιβαίο της Πειραιώς έχει τα 2,3 εκατ. τεμάχια.
Στο δεύτερο τρίμηνο αμοιβαία κεφάλαια αγόρασαν 814 χιλ. μετοχές από το συνολικό αριθμό που κατέχουν.
Ο τίτλος έχει άνοδο στο διάστημα που εξετάζουμε 33%.
Η Epsilon Net με άνοδο 36% στο τρίτο τρίμηνο τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν 2,67 εκατ. μετοχές και η θέση στο δεύτερο τρίμηνο είναι μειωμένη κατά 175 χιλ. τεμάχια.
Στην Aegean έχουν 2,5 εκατ. μετοχές, χωρίς να υπάρχει αύξηση θέσης στο δεύτερο τρίμηνο με τη μετοχή να έχει άνοδο στο τρίτο 26%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης