Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου– Ώθηση από επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Χαμηλός ο τζίρος

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου– Ώθηση από επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Χαμηλός ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Λάβαμε κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, αλλά οι επενδυτές μάλλον εστίασαν στα καλά θεμελιώδη συγκεκριμένων μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Έστειλαν λόγω ανεκτέλεστου και πάλι τη Cenergy σε ιστορικά υψηλά, ακολούθησε η Viohalco, αλλά είδαμε και δυνατή κίνηση από ΕΛΠΕ και ΜΟΗ που δημοσιεύει στις επόμενες μέρες αποτελέσματα. Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Alpha Bank επίσης ήταν μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Από μικρομεσαία είδαμε περιορισμένες κινήσεις και λίγες μετοχές να ξεχωρίζουν. Η αγορά ξεκίνησε ανοδικά πήγε πάνω από το +1% και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος όπου έκλεισε στο +1,27% αν και με χαμηλές συναλλαγές.

MOTOR OIL: Αύριο μετά το κλείσιμο θα μάθουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου. Πρώτο τρίμηνο καλό και δεύτερο αδύναμο, υπενθυμίζουμε. Το τρίτο όμως αναμένεται ισχυρό. Η μετοχή προφανώς σήμερα κοίταξε την επόμενη μέρα, καθώς κάποια στοιχεία του δευτέρου τριμήνου είναι γνωστά. Στα 23,46 ευρώ και στο +4,45% η μετοχή με μέτριες συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάνει εντύπωση σε κάποιους που δε δίνονται νέα δάνεια. Λες και δεν το περίμεναν πως με τέτοιες αυξήσεις στα επιτόκια χορηγήσεων και μηδενικές στα καταθέσεων θα σταματήσουν όλοι να δανείζονται. Μην αρχίσουν να βγάζουν και τα λεφτά από τις τράπεζες λέμε εμείς. Ξεχώρισε σήμερα η Alpha Bank, η οποία έβγαλε και μία είδηση για πώληση πακέτου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

CENERGY: Έγραψε νέο ιστορικό υψηλό. Ένα ακόμη. Στα 719 ευρώ και στο +4,96%. Συνεχίζει να αναλαμβάνει μεγάλες δουλειές. Στα 1,36 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Περιμένουμε το εξάμηνο.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Κάποιος μαζεύει αριστοτεχνικά την προσφορά.

ΕΛΠΕ: Δημοσιεύει αποτελέσματα και αυτή τέλος του μήνα, ενώ υπάρχουν και ειδήσεις για placement και άλλες πληροφορίες. Στα 8,20 ευρώ και στο +2,63% με μέτριο όγκο.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αν και η μέρα ήταν εξαιρετική για τα βαριά χαρτιά, η συγκεκριμένη είχε πάλι μεγάλους πωλητές. Με 445 χιλ. τεμάχια όγκο έκλεισε στα 16,15 ευρώ και στο -0,74%. Χαμηλό ημέρας στα 16,04 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Η Eurobank Equities περιμένει υψηλότερο μέρισμα από αυτό που έδωσε για τη χρήση 2022 και πολύ δυνατή κερδοφορία. Ομόλογο από τα λίγα χαρακτηρίζει τη μετοχή. Στα 15,49 ευρώ και στο +2,24%.

EPSILON NET: Και νέο ιστορικό υψηλό σήμερα η μετοχή σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο αλλά έκλεισε αμετάβλητη. Συγκεκριμένα πήγε μέχρι τα 11,44 ευρώ (+4%) και έκλεισε στα 11 ευρώ.

INTRACOM: Διατηρεί την καλή της συμπεριφορά και κινείται προς τα υψηλά της. Στα 2,32 ευρώ και στο +3,11% με 332 χιλ. τεμάχια.

AUSTRIACARD (απάντηση): Τα αποτελέσματα χρήσης 2022 δεν ήταν αυτά που περίμενε η αγορά και έχουμε την εντύπωση πως οι επενδυτές την αντιμετωπίζουν με κάποια επιφύλαξη, αν και η διοίκηση έχει δώσει δυνατές εκτιμήσεις για φέτος. Μάλλον περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα οι επενδυτές για να πεισθούν. Δεν έχει ακολουθήσει τις άλλες του κλάδου και αναλογικά έχει μείνει πίσω. Περιμένουμε και εμείς να δούμε τα νούμερα. Ανακοινώνονται 30 Αυγούστου. Στα 7,05 ευρώ και στο +1,44%.

FRIGOGLASS: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική για τη μετοχή. Μεγάλος ο όγκος σήμερα (954 χιλ. τεμάχια) και υψηλό ανεκτέλεστο στους αγοραστές (200 χιλ. τεμάχια). Στα 0,0685 ευρώ και στο +9,60%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μετά από καιρό είδαμε άνοδο χωρίς όγκο. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 0,65 ευρώ με άνοδο 4,33% και όγκο 82 χιλ. τεμάχια. Έμεινε βέβαια με πωλητές στο τέλος.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Εμφανίστηκαν αγοραστές στο τέλος και την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στο +3,30% με χαμηλό όγκο.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Για να δούμε θα ξεκολλήσει; Στα 1,23 ευρώ με άνοδο 7,89% και όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

INTERTECH: Βγαίνουν αγοραστές και σήμερα την πήγαν μέχρι τα 1,60 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 1,56 ευρώ. Περιμένουμε νεότερες ανακοινώσεις, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης